Pokym lowcostove letecke spolocnosti zvyknu na gate kontrolovat ci vasa carry on baggage splna vsetky normy, su premiove aerolinky o dost benevoletnejsie.
Casto si vsimam ze ludia si v pohode zoberu kufor co ocividne nesplna predpisane rozmery a/alebo kufor co splna rozmery a dodatocnu tasku co ich nesplna.
Neraz vidim ludi aj s velkym ruksakom ako si to v pohode napochoduju do lietadla. Aky je vas pristup k tejto otazke? Stalo sa Vam uz ze Vas nepustili do lietadla kvoli batozine?
Ja som inou ako lowcost neletela ? vzdy som mala maly kufor do max moznych rozmerov a malu kabelku, ktoru som pri vsetkych kontrolach napchala do toho kufra a potom som ju vybrala, ked to uz bolo safe.
V bologni na letisku mi nedovolili prejst s kufrom a balickom cestovin, co som kupila v duty free, ze to mam strcit do kufra inak ma nepustia ? kebyze nebola pri mne cudzia mila ochotna teta, ktora povedala, ze ma v taske vela miesta, a na tu chvilu pocas prechodu cez kontroly mi to vezme, tak som na tom letisku doteraz ?
@luc.ka@2 No ja mam zase velmi limitovane skusenosti s lowcostami ale co pises je presne moja skusenost ze kazdeho pedatne odkontrolovali a neboli ochotni ustupit. A pri takom swiss air som uz videl ludi s kufrom, strednym ruksakom a do toho taska z duty free s 5 flaskami a nikto ani okom nemihol hoci lietadlo bolo plne
@miro777@3 ja neviem, bud je to nejaka extra sluzba, ktoru si mozes prikupit, ze si mozes na palubu zobrat cokolvek, alebo tu proste nie su ziadne pravidla a zavisi to ciste len od nalady konkretnych ludi, co to kontroluju.
Ale zase zazila som aj situaciu, ked bolo lietadlo plne obsadene (a v drvivej vacsine asi ludia s prirucnou batozinou), ze nam zobrali male kufre alebo cokolvek normalne zacheckovat do podpalubia, bez poplatku navyse, lebo mali ten priestor prakticky prazdny a potrebovali to zaplnit, aby to lietadlo bolo vyvazene. Takze moznoze je za tym nejaky sofistikovanejsi pristup ze ked maju dostatocne zaplneny batozinovy priestor, tak az tak neriesia, co si ludia zoberu hore i ked teda nizkonakladovky su povacsine asi mensie lietadla nez maju normalne aerolinky
@3 ja som cestovala pred mesiacom Wizz airom a všetci Pepíčci mali krosny, z ktorých trčali spacáky a stany a trekové boty a každý v ruke sixpack piva z duty free a prešlo to každému riešili len týpka, ktorý sa snažil do lietadla dostať nejaký zarámovaný obraz pomerne veľkých rozmerov
@luc.ka@4 teraz som si vlastne uvedomil, ze lowcosty vacsinou nutia ludi ist bez zacheckovanej batoziny, tiez planujem ist len s jednym ruksakom a nic do podpalubia..
lenze potom tie lietadla idu v podstate s prazdnym nakladovym priestorom, co je pre nich tiez neefektivne..
@thunderstorm@7 a toto je svojim sposobom moj point ze ci je to ludom fakt jedno co dakde stoji na listku a proste zoberu co chcu. I ked zatial vsetci hlasovali ze sa drzia tych predpisov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Casto si vsimam ze ludia si v pohode zoberu kufor co ocividne nesplna predpisane rozmery a/alebo kufor co splna rozmery a dodatocnu tasku co ich nesplna.
Neraz vidim ludi aj s velkym ruksakom ako si to v pohode napochoduju do lietadla. Aky je vas pristup k tejto otazke? Stalo sa Vam uz ze Vas nepustili do lietadla kvoli batozine?
V bologni na letisku mi nedovolili prejst s kufrom a balickom cestovin, co som kupila v duty free, ze to mam strcit do kufra inak ma nepustia ? kebyze nebola pri mne cudzia mila ochotna teta, ktora povedala, ze ma v taske vela miesta, a na tu chvilu pocas prechodu cez kontroly mi to vezme, tak som na tom letisku doteraz ?
Ale zase zazila som aj situaciu, ked bolo lietadlo plne obsadene (a v drvivej vacsine asi ludia s prirucnou batozinou), ze nam zobrali male kufre alebo cokolvek normalne zacheckovat do podpalubia, bez poplatku navyse, lebo mali ten priestor prakticky prazdny a potrebovali to zaplnit, aby to lietadlo bolo vyvazene. Takze moznoze je za tym nejaky sofistikovanejsi pristup ze ked maju dostatocne zaplneny batozinovy priestor, tak az tak neriesia, co si ludia zoberu hore i ked teda nizkonakladovky su povacsine asi mensie lietadla nez maju normalne aerolinky
lenze potom tie lietadla idu v podstate s prazdnym nakladovym priestorom, co je pre nich tiez neefektivne..