@kokosovyorech@lucina223 jedna z nich je najrozšírenejšia na Slovensku, druhá na svete...len teraz neviem presne že ktorá kde ale 0 má dosť veľa ľudí...je pomerne bežná
Ab pozitiv, uz od mala to viem Si pamatam ako mi to moja mama vtlkala do hlavy, ze keby som nahodou mala uraz a nebola by pri mne aby som vedela aku krv potrebujem lol
Ja mam 0 + som darca krvi. Jake veci tam starký popisal šak na svete su iba 3 krvne skupiny ... A pozitiv 0+ a ta tretia je... Kristova.. nie? Alebo zvieracia.. neviem...
@luc.ka pretoze musis splnat urcite podmienky, ktore ja som nesplnala. bud som bola v amerike a musela prejst inkubacna doba, alebo som si dala tetovanie, zas cakat pretoze inkubacna doba, dalsie tetovanie, dalsia inkubacna doba... ak si davas tetovanie tak darovat krv nesmies pol roka,... a teraz som si opat dala tetovanie, do toho som davala piercingy... jednoducho mi to nevyslo.
a bojim sa, nech to znie ako kolvek smiesne odpadavam ked mi doktorka berie krv ale tetovanie jaksik znesiem nepytaj sa preco.
@marttina ja chodím darovať pravidelne, takže tie podmienky poznám... len ma zaujímalo, aké konkrétne tak tetovanie, to je jasné.... (ale to určite robíš schválne, aby si sa mala na čo vyhovoriť )
@luc.ka samozrejme, to je moj zamer, dat sa potetovat aby som nemusela darovat krv! na rovinu, mam traumu z detstva, z nemocnice ked mi tety pichali injekcie trikrat denne a boli dost krute, takze tak ale ja sa raz premozem! ale skor ako za rok to aj tak nebude (teraz cakat pol roka a v septembri mam druhe sedenie na dokoncenie kerky
@marttina hh no veď dobre, chápem, že nie každý na to má... nemyslím to v zlom kamoškin frajer má tiež dosť fóbiu z ihiel, ale prekonal sa, odpadol hneď po tom, čo mu zobrali krv len na to základné vyšetrenie, a šli domov
@luc.ka ja som prave zistila, ze to mame v rodine, vcera som volala so segrou a oznamila mi, ze ide v mojich slapajach, to jest doktorka jej brala krv a prebrala sa na to ako jej dvihaju nohy a fackuju no tak, sme sracky co uz no
....hrozne by som to chcela vedieť no neviem ako to mám zistiť to mám si ísť dať zobrať krv len koli tomu? ..ale skúsim sa spýtať ked pojdem k doktorke či to tam čírou náhodou nemajú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
@zizisko vždy som to vedela!
@kokosovyorech @lucina223 jedna z nich je najrozšírenejšia na Slovensku, druhá na svete...len teraz neviem presne že ktorá kde ale 0 má dosť veľa ľudí...je pomerne bežná
@zizisko jasné, to ma teší
Skoda len ze ja ju darovat nemozem...
a bojim sa, nech to znie ako kolvek smiesne odpadavam ked mi doktorka berie krv ale tetovanie jaksik znesiem nepytaj sa preco.
...a posledné malo byť +AB lebo sa jedná o super príjemcu čo môže dostať krv od všetkých a dať len svojim
---ako len tak na okraj ---
Že super...to je nejaké extrémne zásluhové označenie.
Mám A pozitív, darovala som krv zatiaľ len 2x, lebo na treťom raze som mala nízku hladinu hemoglobínu v krvi.
Najlepšia bola doktorka, keď mi povedala...,,S vami vegetariánmi, to nie je najčervenšie."
A ja na ňu čumím, kto je tu vegetarián???
A keby čírou nepravdepodobnou náhodou nie, len nabehneš, že to chceš tam mať a hotovo.
Veď je to životne dôležitá informácia.
» sk.wikipedia.org/wiki/Krvn%C3%A1...