Veríte v to? Že dokážete len myslením ovplyvniť všetky javy, udalosti, dokonca vyliečiť vaše zdravotné ťažkosti? Že sa môžete mať dobre len vďaka tomu, že pozitívne myslenie? Autosugescia, vplyv mysle, vplyv mysle na ostatných ľudí, na veci, dokážeme si k
keď človek pozitívne myslí, tak môžu nastať zmeny /napr. test v škole dobre dopadne,.../, ale určite si "nepričarujeme" vysnívaný dom, bugatti veyron, a spol. ako to prezentovali vo "filme" the secret. To video mi došlo totál odpálené. Oprah show, Dr. Oz sa možu strčit
@yolo tak to je trochu blbosť potom, nie? Prečo si myslíš, že ak dokážeš ovplyvniť výsledok testu, neovplyvníš, že vyhráš napr. auto? Je to väčšia vec, ale ak sa dá to, dá sa aj hento. Navyše ak uvážim, že som sa napr. na ten test vôbec neučil... Neber to tak, že na teba útočím, len sa pýtam.
@7 The Secret som čítala dávnejšie, ale na základe jednej knihy som sem nezakladala toto fórum, to som čítala fakt v oveľa realistickejších článkoch, kde je aj niečo o tom, ako to funguje alebo by to mohlo fungovať, ale vlastne ešte nikto naozaj netuší, ako je to možné. Lenže v poslednom čase sa o to zaujíma viac a viac ľudí, tak ma zaujíma, čo si o tom myslia ľudia z birdzu.
Teraz čítam knižku "Moc nášho podvedomia".. A to iba preto že som dnes povedala že potrebujem doučovanie slovenčiny lebo som z nej debil. Ujo mi ju dal a povedal že si ju mám prečítať a zistím že ak si budem hovoriť že som z nej debil a že ju neviem tak nikdy nebudem tak dobrá ako keby som si hovorila že ju viem...
@dandybrendy ked si verím, tak sa lahšie naučím a budem dúfat, že to dám. Na takýchto light veciach to pozitívne myslenie môže fungovať. Ale určite neverím tomu, že keď človek bude myslieť na pompéznu vilu s presnou farbou fasády, na ružové bugatti, tak to niekedy dostane.
A celá rada the secret aj s tým filmom je dobrá blbosť podla mňa. Žiadnu z kníh som nečítal, ale ten pseudo film som videl a došlo mi to ako teleshopping s Horstom Fuchsom.
neoklames fyzicky svet ako zbavenie sa chorob ale dobra nalada ti moze pomoct preniest sa cez proces liecenia proste lietat teraz nezacnes aj ked budes mysliet najlepsie ako vies ale mozes zazit cestu lietadlom a tak
@yolo tak jasné, The Secret bolo pritiahnuté za vlasy, musíš do toho vynaložiť aj úsilie, nie že som blbá z matiky, mám z nej päťky, ale teraz si poviem, že budem mať jednotku, lebo dobre myslím- takto to vykresľuje The Secret. Ale tak, keď budeš veriť, že sa ti splní to, čo si želáš, budeš pre to všetko robiť, budeš to brať s úsmevom, tak aj tá vila s ružovým bugatii sa ti podarí Takto to ukončím, ďalej to nerozvíjam, je to diskutabilné a neobhajujem žiadnu teóriu, lebo ja sama jej neviem uveriť. v
A na druhej strane sa mi prihodilo mnoho (pre mňa) veľkých životných udalostí, o ktorých som si myslela, že sa toho nikdy nedožijem/nedokážem to/nemôže sa to nijak raz stať a žila som s touto myšlienkou 24/7.
zas treba ale v norme nič extrémneho, byť pozitívny a veriť v seba samého je základ úspechu ... napr. osobne nemám v láske slovenčinu a matematiku a na výške som mal predmet, čo bol priam mix týchto dvoch predmetov, nepovedal som si, že do prd... som v ri.i ale vsugeroval som si do hlavy, že ten predmet mám rád a baví ma to, nedal som si len myšlienku ale ovplyvnil som to aj správaním, stále som chodil k tabuli, nahlas aj profesorke vravel, že ma to baví veril som tomu a vôbec som sa nenechal zneistiť aj keď prvú písomku som napísal horšie než spolužiaci, nezlomilo to môjho ducha a nakoniec som bol z toho najlepší a dostal za A ... pritom ma to vôbec nebavilo ale vedel som, že keby si to takto nevsugerujem s tým predmetom by som mal veľké problémy
tá kniha je veľmi zle napísaná. obsahovo by som to prirovnala k letáku v ktorom vás pozývajú na relaxačný pobyt v piešťanoch v ktorom je povinná účasť na prednáške spojenej s meraním krvného tlaku
inak samotnej myšlienke sa dá veriť, keďže keď sa na to pozriete bližšie, odmyslíte si žvásty z The Secret, zistíte že sú tam veci, ktoré vlastne dávajú zmysel
každopádne to dáva väčší zmysel ako biblia
ak teda berieme myšlienku ako nejakú.. "nikdy neklasifikovanú fyzikálnu veličinu"
ja som tak zmaturoval. mesiace pred maturitou som si pred spanim zelal aby som si vytiahol otazku ktoru chcem (bola to jedina ktoru som vedel) a tu som si aj vytiahol : D nahoda ?
@27 hm, zaujímavé, ak je to pravda. Stalo sa to už viacerým ľuďom. ALe ja si myslím, že náhody neexistujú, že všetko sa deje pre niečo... ale asi to bol super pocit, mne keby sa toto stalo, tak od radosti asi ani na tú otázku neodpoviem
Neverím v to, ze sa mi vysnívané veci budú hazdat do dlane ale že sa mi naskytnu príležitosti ako ich dosiahnut
A inak z tej knihy the secret som bľul, podľa mňa je to tam cele potiahnute za vlasy, navyše uz len ti ludia, bob proctor etc. mi prídu vrcholne nesympaticki, takže to celé je len dobrý margetingovy tah... nehovoriac o tom že vyslo viacej vydaní pričom sa myslienka nemenila len to napísali z iných uhlov, proste
Ak myslis svoj vlastny vesmir vnutri svojej hlavy, svoje postoje a reakcie, je to samozrejme pravda.
Ale mysliet si, ze "vsetky udalosti su prepojene", ze "pozitivna myslienka dokaze zachranit cudzi zivot", alebo nieco "zhmotnovat" je...okej, nebudem hejter... ale je to pre mna totalny nezmysel Slovo "anjel", pokial nie je spojene s uchylnym masakrovanim demonov v nejakej pc hre, nemozem vystat.
áno,, celkom tomu verím, lenže neviem, či by to dokázalo vyriešiť vážne problémy, choroby alebo ked niekomu na ceste za úspechom stojí nejaká osoba...ale môže to vyriešiť problém s nízkym sebavedomím a z toho vychádzajúce veci napríkad vzťahy
kazdy clovek to robi ci vedome alebo nie niekomu to ide lepsie niekomu horsie ale s myslienkou to vela spolocne nema myslienka je az vysledok alebo skor medzistupen pred zhmotnenim cielu a vela ludi zabuda na medzistupen cin/skutok preto sa casto cudujeme kde sa podel vysledok a vysvetlujeme si to ako ze je to nefungujuca blbost
Mimochodom sa to vola solipsizmus a neexistuje to len vramci motivacnej literatury, ale uz ovela dlhsie ako filozoficky smer
Pri celkovom pocte hipsterov na tomto portali som realne cakal, ze sa tu tym solipsizmom zacne dakto ohanat
Ja sa nejdem vyjadrovat dalej, zbytocne vyhodena energia na bandu ludi, ktorych moj nazor aj tak nezaujima... Takze len ak by ste sa chceli dovzdelat (aj ked z pseudointelektuala intelektuala tak rychlo nevyrobis a dnes by vsetci chceli vsetko zadarmo a bez vynalozenia usilia), tak si ten solipsizmus vygooglite
@blackrisq Nie všetci si to musia googlit Ale filozofický solipsizmus primárne nerieši nejakú silu myšlienok - to by patrilo do metafyziky. Skôr ide o filozofiu mysle. Teda hovorí asi také niečo: existuje ešte nejaká myseľ okrem tej mojej? existujú všetci a všetko naokolo alebo je celý svet len projekciou v mojej hlave? Dominantné je teda pozerať sa na všetko z perspektívy JA (ego) Podobne ako v psychoanalitickej terapii - po dobu terapie, je centrom všetkého JA - napr. v logoterapii, keď sa hľadá zmysel existencie pre ego. Avšak akonáhle skončí, človek musí pripustiť, že existujú aj iné mysle (iní ľudia) a zmysel života je často v nich. Takéto vsugerovávanie, si vecí, čo je popísané hore, patrí skôr do nejakých východných náboženstiev...
@blackrisq mily pseudointelektual, nielenze v tom nemas jasno, ale presviedcas o svojich zmylenych dojmoch z pojmov aj ostatnych!
mimochodom sa to nemusi volat nijak a existuje to uz od pociatku ludstva, ba i zvieracej rise, v nas samotnych, preco sa obmedzovat len na literaturu, hoc nech ju aj studujes?
mozno si to celkom spravne nepochopil, ale priradit samotny solipsizmus k tejto teme je trochu scestne, nakolko to nie je celkom hlavna myslienka tohoto filozofickeho smeru, tak isto sa tie prvky daju najist aj v inych smeroch ako su emotivizmus, epikureizmus, imanentizmus a podobne, tak isto radim viac googlit, aj ked je casto i samotny fakt zbytocny, ak je niekto neschopny ho ponat v sirsom spektre
@james98 hej, to je radikálny solipsizmus, ten umiernený hovorí, že mysľou môžeš ovplyvňovať to, čo považujeme za realitu, ale iba do tej miery, kým nezasiahneš do mysle niekoho iného... takže v takom prípade vie každý do určitej miery (čo by podľa mňa samozrejme malo závisieť od sile danej mysle) ovplyvniť ovplyvniteľné veci univerza... samozrejme, pre dostatočne silnú myseľ by malo byť tých ovplyvniteľných vecí viac
ale samozrejme to je už len moja interpretácia, resp. zmýlený dojem z pojmu solipsizmus
(zdravím môjho osobného hejtera, som rád, že si sa opäť zastavila na kus reči)
@som123 Pre ľudí je typické pomenovať veci, alebo inak, sme determinovaný jazykom a to čo nevieme pomenovať akoby ani neexistovalo - musíš každý jav kognitívne prijať. Nemôžme sa obmedzovať na literatúru, avšak nemôžme používať ani intuitívny redukcionizmus, a už vôbec sa nemôžme obmedzovať len na google ... K tejto téme odporúčam napr. Fay: "Současná filosofie sociálích věd" (2002) plus ponor do vlastnej intuície...
Z vlastnej skúsenosti viem, že psychika má veľmi veľkú moc, čo sa týka napr. výsledkov v škole alebo zdravotného stavu. A úplne súhlasím s výrokom: Ak si myslíte, že to zvládnete alebo ak si myslíte že nie, v oboch prípadoch máte pravdu (približné znenie). Čo si človek vsugeruje, to sa mu aj stane
james98 je to očividne ako pises! (to len aby si si nemyslel, ze svoje slovne vyjadrovanie vnimam ako intuitivnu komunikaciu) -.- ale tu som mala pripomienku na to, ze aj ked sa datuje od nejakeho casu filozoficky smer, dane fakty popisujuce urcene javy sa daju jednoducho najist v historii daleko predtym, aby sme sa rozumeli, alebo to len jednoducho vypliva z kontinua
su skutocnosti, ktore vie clovek popisat mnohymi sposobmi s roznym stylom vyjadrovania, ako zistim, ktore ma najblizsie skutocnosti, ktoru by sme vnimali my? zistila som, ze ma uz unavuju nekonecne odlisne pomenovania reality, ale tu je dolezite si uvedomit, ze kazde jedno je jej sucastou, aj blackrisqov koment, ma svoju pricinu
a kedy clovek rozumielepsie? ked vie nieco zinterpretovat, alebo k tomu dosiel na zaklade vnutorneho empirickeho poznania, alebo je este nejake alebo?
tu prvu knihu mam a je to zaujimave citanie, co sa tyka fil. smerov, nevravim, ze je zle ich poznat, uz len z historickeho prehladu, ale zmyslanie ktore popisuju, vie clovek najist i v okoli sucasnom,
@blackrisq vsimla som si, ze niektori ludia radi upozornuju na nejakych hipsterov, a robia to predovsetkym ti, ktori sami vykazuju znamky takeho konania (inak by sme o nich velmi skoro nevedeli), ako napriklad ohananie sa s menej znamym, novo naucenym vyrazom, akoby ho uz empiricky obsiahli
hejtujem tvoj prejav, pretoze verim, ze to vies aj lepsie, inak by som sa neobtazovala, len sa musis viacej snazit
@dandybrendy ak sa konkretne jedna o Tajomstvo tak si nemyslim ze ide o to vnimat len to pozitivne, to moze hocikto bez nejakeho Tajomstva tam ide o nieco viac a nie je to take jednoduche, bohuzial
@som123 možno viem, možno nie, každopádne na vysvetľovanie nejakých vecí na tomto portáli som rezignoval a ostáva mi už len plytké rýpanie, nič iné sa mi nechce (a čoskoro asi ani to a konečne budem využívať ten čas zmysluplnejšie)
vidíš, zareagovala si ty a @james98 ostatných ani nehne, dokonca sa nikto nechce ani brániť ani nič, čo poukazuje na celú spoločnosť na tomto severi (česť výnimkám, lenže tí už dávno prišli na to, že reagovať sa vo väčšsine prípadov neoplatí)
takže som dostal o dve reakcie viac, ako som čakal, dokonca obe boli k veci, čo veľmi oceňujem pokojne sa nechám osvietiť, ale skôr osobne, takáto výmena názorov nie je to pravé a okrem toho, zle sa na niektoré veci reaguje takto šachovo
@som123 mimochodom, ja som o sebe nikdy netvrdil, že nie som hipster
@blackrisq heh, uplne súhlasím, na fórach si každý ide za seba. Stačî si pozriet diskusie napr. na sme, akonahle sa čo i len trocha odchýliš od pracicového zmýšlania, tak ta zničia. Diskusia má byť práve o tom ako pìšeš a idealne by bolo dôjst konsenzu. Jedna čast mojej diplomocky je o internetovej verejnosti - kvôli tomuto budem o nej pisat len normativne - lebo nemyslîm, že nejaká realna existuje...
ja verim v to ze myslou vies ovladat 90% svojho organizmu...aj v to ze nou dokazes vyliecit rakovinu...vysvetlim...mozog je centrala riadenia celeho tela, obsahuje neuveritelne velky pocet prepojeni mozno az cislo Google...vsetko co sa deje v tele je riadene cinnostou mozgu, kolko buniek a kde sa vytvaraju aj to je riadene do urcitej miery mozgom takze teoreticky by mal byt mozog schopny zabit rakovinove bunky sam v sebe, regenerovat si odrezanu ruku, dokonca aj regenerovat vlastne bunky (stop starobe)....pytate sa, no dobre ale preco sa to nedeje stale, naco mame medicinu, vacsina tychto veci prebieha podvedome a niektore cinnosti su zastavene uplne pretoze nato treba energiu a mozog sam nepoklada za dolezite ze mas odrezanu ruku ale ze system funguje...cisto z mojho pohladu by bolo mozne aktivovanim tychto mozgovych casti ovladat vlastne telo takmer uplne....a co sa tyka tych aut a domov uz len tym ze si to predstavujes to existuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
verim, ze ovplyvnitelne veci sa ovplyvnit myslou daju
A celá rada the secret aj s tým filmom je dobrá blbosť podla mňa. Žiadnu z kníh som nečítal, ale ten pseudo film som videl a došlo mi to ako teleshopping s Horstom Fuchsom.
A naopak.
inak samotnej myšlienke sa dá veriť, keďže keď sa na to pozriete bližšie, odmyslíte si žvásty z The Secret, zistíte že sú tam veci, ktoré vlastne dávajú zmysel
každopádne to dáva väčší zmysel ako biblia
ak teda berieme myšlienku ako nejakú.. "nikdy neklasifikovanú fyzikálnu veličinu"
Neverím v to, ze sa mi vysnívané veci budú hazdat do dlane ale že sa mi naskytnu príležitosti ako ich dosiahnut
A inak z tej knihy the secret som bľul, podľa mňa je to tam cele potiahnute za vlasy, navyše uz len ti ludia, bob proctor etc. mi prídu vrcholne nesympaticki, takže to celé je len dobrý margetingovy tah... nehovoriac o tom že vyslo viacej vydaní pričom sa myslienka nemenila len to napísali z iných uhlov, proste
Ale mysliet si, ze "vsetky udalosti su prepojene", ze "pozitivna myslienka dokaze zachranit cudzi zivot", alebo nieco "zhmotnovat" je...okej, nebudem hejter... ale je to pre mna totalny nezmysel Slovo "anjel", pokial nie je spojene s uchylnym masakrovanim demonov v nejakej pc hre, nemozem vystat.
Pri celkovom pocte hipsterov na tomto portali som realne cakal, ze sa tu tym solipsizmom zacne dakto ohanat
Ja sa nejdem vyjadrovat dalej, zbytocne vyhodena energia na bandu ludi, ktorych moj nazor aj tak nezaujima... Takze len ak by ste sa chceli dovzdelat (aj ked z pseudointelektuala intelektuala tak rychlo nevyrobis a dnes by vsetci chceli vsetko zadarmo a bez vynalozenia usilia), tak si ten solipsizmus vygooglite
neviem, ale som z tych, co veria v nieco viac
mimochodom sa to nemusi volat nijak a existuje to uz od pociatku ludstva, ba i zvieracej rise, v nas samotnych, preco sa obmedzovat len na literaturu, hoc nech ju aj studujes?
mozno si to celkom spravne nepochopil, ale priradit samotny solipsizmus k tejto teme je trochu scestne, nakolko to nie je celkom hlavna myslienka tohoto filozofickeho smeru, tak isto sa tie prvky daju najist aj v inych smeroch ako su emotivizmus, epikureizmus, imanentizmus a podobne, tak isto radim viac googlit, aj ked je casto i samotny fakt zbytocny, ak je niekto neschopny ho ponat v sirsom spektre
ale samozrejme to je už len moja interpretácia, resp. zmýlený dojem z pojmu solipsizmus
(zdravím môjho osobného hejtera, som rád, že si sa opäť zastavila na kus reči)
su skutocnosti, ktore vie clovek popisat mnohymi sposobmi s roznym stylom vyjadrovania, ako zistim, ktore ma najblizsie skutocnosti, ktoru by sme vnimali my? zistila som, ze ma uz unavuju nekonecne odlisne pomenovania reality, ale tu je dolezite si uvedomit, ze kazde jedno je jej sucastou, aj blackrisqov koment, ma svoju pricinu
a kedy clovek rozumielepsie? ked vie nieco zinterpretovat, alebo k tomu dosiel na zaklade vnutorneho empirickeho poznania, alebo je este nejake alebo?
tu prvu knihu mam a je to zaujimave citanie, co sa tyka fil. smerov, nevravim, ze je zle ich poznat, uz len z historickeho prehladu, ale zmyslanie ktore popisuju, vie clovek najist i v okoli sucasnom,
jednoducho povedane
hejtujem tvoj prejav, pretoze verim, ze to vies aj lepsie, inak by som sa neobtazovala, len sa musis viacej snazit
vidíš, zareagovala si ty a @james98 ostatných ani nehne, dokonca sa nikto nechce ani brániť ani nič, čo poukazuje na celú spoločnosť na tomto severi (česť výnimkám, lenže tí už dávno prišli na to, že reagovať sa vo väčšsine prípadov neoplatí)
takže som dostal o dve reakcie viac, ako som čakal, dokonca obe boli k veci, čo veľmi oceňujem pokojne sa nechám osvietiť, ale skôr osobne, takáto výmena názorov nie je to pravé a okrem toho, zle sa na niektoré veci reaguje takto šachovo
@som123 mimochodom, ja som o sebe nikdy netvrdil, že nie som hipster