Ktorá kultúrna udalosť roku 2011 bola pre vás naj? Môže to byť film, divadelné predstavenie, kniha, výstava, koncert, festival, pieseň, čo vás najviac oslovila tohto roku.
Ináč je cez rok veľa veľa iných dobrých kultúrnych podujatí ktoré by som mohol napísať. Ale niektorí by si mali uvedomiť, že žiadny iný festival nemá s kultúrou nič spoločné.
Všetky divadelné predstavenia, na ktorých som tento rok bol (so školou). To boli: Dvaja Veronskí šľachtici, Epos o Gilgamešovi a Hamlet. Samozrejme, bohužiaľ, všetky boli v tak-trocha v modernom prevedení. V januári budúceho roka asi pôjdeme s rodinou do opery na Figarovu Svadbu od Wolfganga Amadea Mozarta do Košíc. Konečne uvidím niečo skutočne umelecké.
@grietusha *Slovenský veľký hudobný aké tu ľudia píšu, od Topfestu až po Okey Funradio Funfón Azet Expres Orange Super Mega Hyper Šubidubi Summer Party Fest.
@grietusha v tomto ponímaní som tú "naj kultúrnu udalosť" zobral ako niečo čo aj malo nejakú možno nazvime to umeleckú hodnotu, nie ako hocijaký event.
@grietusha a chceš to počuť z biologického hľadiska, z pohľadu spoločenských vied, alebo ako? Ja ti tu nebudem písať žiadne poučky, proste "kultúra" je pre mňa v tejto súvislosti každé kultúrne podujatie od stretnutia šachistov, cez vystúpenie Moravanky, až po metalový koncert. Ale to mi je pravdupovediac jedno a pre mňa sú naozaj kultúrne podujatia len niektoré, s umeleckou hodnotou a hlavne nejakým novým prínosom. O tom sa tu bavíme, tak neviem o čo ti akože ide.
Veľmi veľmi ma dostal koncert Divokého Billa v Pekárni v NR, ale asi najviac bol Terchovský Budzogáň. Tam som videla naraz Kabát, Helloween, Iné Kafé, Grexabat... proste strašne veľa dobrých vecí naraz, na to sa iba tak nezabúda.
@grietusha Vynikajúci! Musím síce priznať, že asi desať-pätnásť minút to bolo nudné (keď Billymu doniesli keyboard (ten elektronický klavír, teraz si nejako nie som istá, že to sú keyboardy, ale myslím, že hej. nezaujalo ma to a zbytočne to naťahoval). ale inak na jednotku! Môže to byť skreslený názor, keďže ich milujem a bola som pri bariére rovno pred Billym, ale... Inak mali dosť agresívnu svetelnú show, dve-tri piesne trvalo, než som si na to zvykla, ale stage krásna. Gitarové sóla tiež, dokonca aj ich nová bassgitaristka bola fajn (rozhodne lepšia ako ten nový gitarista, ktorý by zapadol dakam... ja neviem, k Nickelbacku alebo kam...) A hrali skoro tri hodiny! Ako celok to hodnotím ako úžasné.
@grietusha aj tak to môžeš vidieť, ale nie je to tak. U veľa vecí, čo sa mne osobne nepáčia uznám, že sú proste kvalitné a podobne, len to netriafa do môjho vkusu.
@grietusha Považujem! Do divadla chodím rád. Ale tie predstavenia boli príliš zmodernizované na môj vkus. V Shakespearovi boli kulisy s graffitmi a padli tam hlášky ako "temeraf" (Rytmus). Alebo v Hamletovi rozprávali o mobiloch a trolejbusoch. To sa mi nepáči.
@chevro vieš, ale otázka nie je o super naj umeleckom podujatí, ale o naj kultúrnom podujatí pre každého osobne. a napádať druhých, že to, čo vymenuvávajú, nemá s kultúrou nič spoločné (podľa tvojho súkromného merítka) bez toho, aby si vôbec uviedol na pravú mieru, čo za kultúru považuješ a čo nie a prečo, je dosť arogantné a povýšenecké. vieš, kultúrou je aj dedinská diskotéka. to sa nedelí podľa vkusu niekoho, že toto áno a toto nie.
a ak sú pre teba kultúrne podujatia len niektoré, prosím, nech sú, ale nenapádaj druhých, že sa nevyjadrujú k veci.
picasso v sng, danubiana a jej celorocny program ako koniec koncov kazdy rok, pohoda festival, divadelna nitra, a to sa ani neda vymenovat, ked toho bolo tento rok po Slovensku tak vela dobreho...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
As I Lay Dying v BA.
a trochu spomienok na pubertu - Yellowcard v BA.
Ináč je cez rok veľa veľa iných dobrých kultúrnych podujatí ktoré by som mohol napísať. Ale niektorí by si mali uvedomiť, že žiadny iný festival nemá s kultúrou nič spoločné.
@mickeymouse1 prečo tie divadlá za skutočne umelecké nepovažuješ?
OOO, a ešte Edith a Marlene, divadlo. To bolo tiež krásne.
a midilidi.
@thiness Smashing Pumpkins závidím! akí boli?
a ak sú pre teba kultúrne podujatia len niektoré, prosím, nech sú, ale nenapádaj druhých, že sa nevyjadrujú k veci.
Možno keď ju našli mŕtvu, tak dobehol na miesto úmrtia, dal si chipsy a sledoval
@65