Ako vyzerajú vaše rána? Máte nejakú svoju rannú rutinu, ktorú dodržiavate a ktorá vám pomáha začať deň alebo ste skôr ten typ človeka, ktorý stokrát posunie budík a potom ráno nič nestíha?
Budik je moj nepriatel bez ktoreho nemozem zit
A vyzera to so mnou asi takto,ked idem do prace. Vstanem, wecko, napijem sa vela vody, niekedy s citronom, dam liek alebo aj vitaminy. Chystam morcatam jest, dam im jest. Volam taxik, obliekam sa a zdrham Ale budem chodit na bicykli
Nemám rutinu, vstávam(teraz úplne, keďže nechodím do práce)v rôznych časoch a niekedy to je až na obed jediná vec čo musím urobiť je ihneď po zobudení vypiť pohár čistej vody čo mám pripravený od večera
Vstávam na prvý budík, momentálne dokým neminiem, tak si dám cbd, idem sa vykakať, umyjem si zuby (poradie týchto dvoch vecí zamieňam), potom sa nejako pomotám, ani neviem, čo robím; možno chystám raňajky, možno sa rozprávam s niekým, kto je aktuálne pri mne, najem sa, keď niekam idem, tak sa oblečiem a idem.
Vstanem, pomojkám muža a cicuš, dám si lieky a vypijem pohár vody, idem do kúpeľne si urobiť základnú hygienu, oblečiem sa a idem dole do pracovne, zapnem komp, prihlásim sa a potom si idem spraviť nejaký kofeín (matchu alebo kávu), občas aj niečo na jedenie, ale väčšinou neraňajkujem. Pomedzi to tak nejak čo treba - vyložím myčku, dám prať, vypustím robota.. A potom si sadnem s kofeinovým nápojom do pracovne, trošku ešte popozerám maily, média, sociálne siete a postupne začnem pracovať.
Neprabieha to každý deň tak isto, občas nejakú aktivitu vynechám, nejakú pridám, urobím to v inom poradí.. Ale približne takto nejak - vo všeobecnosti mávam dosť uvoľnené a pokojné rána.
Vypnem 5 budikov (vstavam na posledny v case kedy by som uz mala byt v praci) wc, zuby, umyjem tvar, prejdem do izby kde sa namalujem obleciem vezmem ruksak v ktorom nic nemam a nic z neho nepotrebujem a trielim autom presne 1km do prace vstavam o 5 a v praci som 5.20
vstanem kratko pred 6:00, valam sa v posteli tak 10-15 minut, vypijem pohar vody, idem na wc, umyjem zuby, dam sa dokopy a idem na rannu jogu, odtial praca a az tam sa naranajkujem a dam kavu. takto sa mi dari zit iba asi 2x do tyzdna, resp. skoro vzdy ked idem do officu. ked ostavam doma tak mam pohodovejsie a menej usporiadane rana, skoro vzdy ale vypijem vodu, idem do kupelky, pocuvam podcast/hudbu, medzitym robim ranajky, muz kavu a rozpravame sa vacsinou pre mna rano konci o 10:00 max, aj cez vikendy
Ako ludia dokazu vstat pred 6tou? To je mi zahadou este aj v mojom pokrocilom veku… ja ked nemusim, zobudim sa tak o 11tej ?
Ale inak budiky mam obvykle 2-3 nez vstanem, napijem sa, idem na zachod.
Ak robim z domu, nasledna rutina je rozbita, vacsinou este v pyzame absolvujem ranny meeting, a potom do 12tej v roznom poradi jedlo, kava, ranna skin care, nejake mejkapy len ked niekam idem prec, prezleciem sa, usteliem.
Ak idem do prace, tak umyjem tvar, kvapnem do oci, nasadim cocky, ranna skin care, basic mejkap, obleciem sa, usteliem a startujem dopravny prosteiedok do prace. Jedlo a kava obvykle az v praci, celkovo je mi prirodzene jest prve jedlo az neskoro po 10tej.
Ak nepracujem, je to cca rovnako ako ked mam homofis
som.zakladala rovnake forum na zaciatku korony a myslim si,ze takto po 2 rokoch uz som sa zlepsila v ránach
akoze este stale mam problem vstat na prvy budik hned,ale uz nedospavam kazde rano dalsiu hodinu
potom si vlastne zapnem pc, prelustrujem v rychlosti maily pre pripad,ze by tam malo byt nieco urgentne alebo co vyzera,ze viem v rychlosti vyriesit
potom ranna hygiena etc
potom si idem urobit "caro", caj, ranajky, sadnem si na balkon s mackou
potom zacinam uz pracovat na plno
ale este stale v pyzame
miestnosti striedam podla toho ci mam meeting rano ja alebo manzel, podla toho ako mam naladu, tak nastriedacku kuchyna, obyvacka-gauc, obyvacka-prac.stol, balkon, postel
prezliekam sa az na obed, ked idem(e) na obed niekam von a na prechadzku/do obchodu
Pocas tyzdna to zavisi od toho, kedy sa zobudim. Budik pouzivam iba cez vikend.
Ak sa zobudim normalne pred/po 6:00, tak, ak nezabudnem, podakujem za to, ze som prezila noc, sadnem si na postel a dam si 7 nadychov a vydychov, vstanem, idem na wc, obleciem sa a idem sa na hodinu prejst do lesa. Ked pridem, tak sa prezleciem, umyjem si zuby, spravime si ranajky, najeme sa, dame si kavu a potom zapnem pc a pracujem. Este tam sa tam niekde snazim vkladat cvicenie.
Ak sa zobudim po 6:30, tak do lesa uz nejdem. Cize chvilu lezim v posteli, tulkame sa. Potom opakujem to s vdacnostou a kratkou "meditaciou", vstanem, idem na wc, umyjem si zuby, prezleciem sa, ranajky, kava, cvicenie, praca.
@luc.ka@12 jeden z mnohych dovodov je ten, ze niektori ludia su velmi senzitivni na zmeny v dlzke dna
Vstanem 15 minút predtým ako mi odchádza autobus do práce. Po ceste do práce rozmýšľam o tom, ako pôjdem hneď po práci spať, lebo som unavený ako kôň. V práci nahodím úsmev toho najvyrovnanejšieho človeka na tejto planéte a prípadný stres riešim sladkosťami a malinovkami. Cestou domov mi napíše kamarát, že či nejdem hrať csko. Poviem mu že nech zabudne, že sa idem vyspať. Keď prídem domov tak zapnem počítač a hrám csko do tretej rána. Do postele si ľahnem s nádejou že sa ráno už nezobudím. Vstanem 15 minut pred tým ako mi ide autobus do práce
Nie som ranný človek a úprimne závidím tým, ktorí sú prirodzene ranný typ človeka . Ranní ľudia sa vedia najviac sústrediť doobeda, či už na učenie alebo prácu. My noční ľudia to máme naopak, doobedu nám mozog ešte spí, najviac nám pracuje večer. Veľa ranných ľudí si o nás myslí, že máme nezdravý režim, sme leniví a mali by sme to zmeniť. Sú však o tom štúdie, že proste naše telá len fungujú na iných biologických hodinkách a krivka energie počas dňa nám ide inak. Žiaľ, niečo cez 50% ľudí je ranný typ a svet (pracovný trh atd) je prispôsobený ranným ľuďom. Ktorý je pre nás nočné typy neprirodzený.
Čo robím ráno? Vypnem 5 budíkov, áno hovorila som si že pôjdem skôr spať, ale nevedela som zasa zaspať, mozog mi išiel na obrátky a musela som robiť veci, čo normálne robím do práce, lebo kedy ak nie vtedy ked mi to páli a mám kreativitu na vrchole? Tak si ponadávam sama na seba že som taká aká som. Spravím si silnú kávu, umyjem zuby. Jesť mi ráno vôbec nechutí. Najem sa až "na desiatu". Trpím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
toto robím furt v rovnakom poradí, už to mám jak stereotyp
A vyzera to so mnou asi takto,ked idem do prace. Vstanem, wecko, napijem sa vela vody, niekedy s citronom, dam liek alebo aj vitaminy. Chystam morcatam jest, dam im jest. Volam taxik, obliekam sa a zdrham Ale budem chodit na bicykli
Neprabieha to každý deň tak isto, občas nejakú aktivitu vynechám, nejakú pridám, urobím to v inom poradí.. Ale približne takto nejak - vo všeobecnosti mávam dosť uvoľnené a pokojné rána.
Ale inak budiky mam obvykle 2-3 nez vstanem, napijem sa, idem na zachod.
Ak robim z domu, nasledna rutina je rozbita, vacsinou este v pyzame absolvujem ranny meeting, a potom do 12tej v roznom poradi jedlo, kava, ranna skin care, nejake mejkapy len ked niekam idem prec, prezleciem sa, usteliem.
Ak idem do prace, tak umyjem tvar, kvapnem do oci, nasadim cocky, ranna skin care, basic mejkap, obleciem sa, usteliem a startujem dopravny prosteiedok do prace. Jedlo a kava obvykle az v praci, celkovo je mi prirodzene jest prve jedlo az neskoro po 10tej.
Ak nepracujem, je to cca rovnako ako ked mam homofis
akoze este stale mam problem vstat na prvy budik hned,ale uz nedospavam kazde rano dalsiu hodinu
potom si vlastne zapnem pc, prelustrujem v rychlosti maily pre pripad,ze by tam malo byt nieco urgentne alebo co vyzera,ze viem v rychlosti vyriesit
potom ranna hygiena etc
potom si idem urobit "caro", caj, ranajky, sadnem si na balkon s mackou
potom zacinam uz pracovat na plno
ale este stale v pyzame
miestnosti striedam podla toho ci mam meeting rano ja alebo manzel, podla toho ako mam naladu, tak nastriedacku kuchyna, obyvacka-gauc, obyvacka-prac.stol, balkon, postel
prezliekam sa az na obed, ked idem(e) na obed niekam von a na prechadzku/do obchodu
a ty?
Pocas tyzdna to zavisi od toho, kedy sa zobudim. Budik pouzivam iba cez vikend.
Ak sa zobudim normalne pred/po 6:00, tak, ak nezabudnem, podakujem za to, ze som prezila noc, sadnem si na postel a dam si 7 nadychov a vydychov, vstanem, idem na wc, obleciem sa a idem sa na hodinu prejst do lesa. Ked pridem, tak sa prezleciem, umyjem si zuby, spravime si ranajky, najeme sa, dame si kavu a potom zapnem pc a pracujem. Este tam sa tam niekde snazim vkladat cvicenie.
Ak sa zobudim po 6:30, tak do lesa uz nejdem. Cize chvilu lezim v posteli, tulkame sa. Potom opakujem to s vdacnostou a kratkou "meditaciou", vstanem, idem na wc, umyjem si zuby, prezleciem sa, ranajky, kava, cvicenie, praca.
@luc.ka @12 jeden z mnohych dovodov je ten, ze niektori ludia su velmi senzitivni na zmeny v dlzke dna
Čo robím ráno? Vypnem 5 budíkov, áno hovorila som si že pôjdem skôr spať, ale nevedela som zasa zaspať, mozog mi išiel na obrátky a musela som robiť veci, čo normálne robím do práce, lebo kedy ak nie vtedy ked mi to páli a mám kreativitu na vrchole? Tak si ponadávam sama na seba že som taká aká som. Spravím si silnú kávu, umyjem zuby. Jesť mi ráno vôbec nechutí. Najem sa až "na desiatu". Trpím.