Ja sa vlastne ani neviem rozhodnúť, čiže rozpíšem svoju predstavu, v ktorej mám toľko peňazí, že neviem, čo s nimi... Čiže mojím primárnym domovom by bol rodinný dom v okolí nejakého menšieho mesta, aby moje perspektívne deti boli jednak relatívne v prírode, ale aby okolo toho nemuseli zbytočne príliš frflať... Bol by to taký vhodný kompromis aj pre mňa- keďže mestské prostredie mi už teraz lezie na mozog, v budúcnosti chcem určite bývať niekde, kde budem mať trochu viac životného priestoru, ale predpokladám, že prácu, priateľov a iné dôležité kontakty budem mať skôr v meste. Jasné a dom musí byť úplne parádne navrhnutý, žiadna kópia z katalógu.... samozrejme parádna záhrada. A v rámci možností, by som bola rada, keby to bol energeticky pasívny dom Ak by som mala ešte stále peniaze, asi by som si zriešila aj chatu zašitú niekde na Liptove, kam by som chodila úplne vypnúť, ideálne by tam nemala byť žiadna telka, iba obrovská knižnica, dni by som trávila prechádzkami po okolí a večery pri krbe a knihe...vrrrm A mohla by tam byť sauna a v zime by som rovno z nej skočila do snehu... No a ak by som už vôbec, ale vôbec nevedela, kam s peniazmi, zriešila by som si aj to letné sídlo niekde pri pobreží zatiaľ ešte nevymyslenej destinácie ....
Toľko moje predstavy- budem hrozne rada, ak sa vyjadríte, čo sa Vám páči... ako študentke architektúry sa mi tie informácie možno raz zídu
Rodinný dom s podkrovím, samozrejme na dedine... Obrovská záhrada, bazén, terasa, garáž na minimálne 2 autá, maximálne 100m od potravín a futbalového ihriska
v byte. v rodinnom dome som byval, ked sme prerabali nas byt a moc ma to nelaka ale samozrejme by som nexcel byvat na prizemi a pocuvat grcanie ozranych ludi a ani na najvyssom poschodi zle izolovaneho panelaku, kde je cez leto 60 C
ja mam zatial len predstavu o interieri... nejaka pekna kuchynka, v tej istej miestnosti nieco ako jedalen na taky mierne japonsky styl, nizky stol vankuse na sedenie a tak obyvacka v modernom style a pekna spalna... a na druhom poschodi podkrovie ktore sa neskor da prerobit na detsku a samozrejme vonku nejaky bazenik, najlepsie vyhrievany
nechcem bývať niekde ďaleko od civilizácie - tá asocialita na lazoch a mentalita obyvateľov na dedinách by ma neskutočne deprimovala... ALE - nemám rád hluk a zhon, potrebujem relatívne ticho... a to je v centre mesta nemožné, takže jediná možnosť : rodinný dom v okolí väčšieho mesta
hocikedy nasadnúť do auta, odreagovať sa za volantom a za pol hodinku byť v centre diania... a keď toho budem mať dosť, vrátiť sa do pokojnej oblasti a relaxovať
mne staci daco utulne s niekym kto ma bude milovat... ci garzonka nazaciatok ci dom... to je jedno financie sa daju zarobit na dom... ale nechcem ho kym v nom nebude skym zit...
chcel by som mezonet v centre veľkého mesta s terasou, na ktorej je bazén.
mezonety sú dvojposchodové (alebo aj viac poschodové) byty zväčša na najvrchnejších poschodiach výškovej budovy...
napr. ako @smoothman spomínal 3 veže, tak na posledných dvoch poschodiach sú dvojposchodové byty = mezonety...
a napr. na tom boku, čo je v streche taká dierka, tak tam je obrovská terasa, tam by som chcel bývať, už len bazén tam chýba, ale akože asi aj malý nafukovací by som si tam dal, keby tam bývam D
neviem celkom presne, lebo v prvom rade záleží od toho, koľko budem mať peňazí, kde sa zamestnám, kde vôbec bývanie zoženiem a či sa vydám a budem mať deti...
ale chcela by som to asi takto: malý domček (neznášam schody) na predmestí alebo v menšom mestečku, samozrejme ekologický, keď už som ten ochranár, s manželom a dvomi deťmi... niekde od hlavnej cesty, nech je tam aj pokoj, ale v blízkosti nejakého väčšieho obchodu... a práca nech je niekde v meste, nech nemusím cestovať veľa... proste ten taký zlatý stred
mezonet, veľký, priestranný, ak by to šlo tak s jednou stenou celopresklenou, podlahy zo svetlého dreva s podlahovým kúrením, dole obrovská obývačka a kuchyňa, jediný predel medzi nimi barový pult (čiže jeden veľký priestor), v obývačkovej časti v strede veľký gauč a nejaké tie kreslá, telka a nejaké kvalitne kvalitné repráky, pod tým tmavočervený až bordový koberec (len na ten obdĺžnik aby bol pod telkou a gaučom), druhé poschodie by bolo ako balkónik a bolo by tiež otvorené (nie stena, ale len drevené zábradlíčko), tam by bola spálňa, a pod tým by stena bola, za ňou mininahrávacie štúdio a vedľa neho ešte jedna izba (uzavretá). Priamo zo spálne by bol vstup na terásku s bazénikom .
Toť moja momentálna predstava, ktorá sa ma drží už asi 4 mesiace
fuu, Smoothman vážne v Troch vežiach ? Podľa mňa jedna z mne najnepríjemnejších architektúr v Blave.... ak by som si mala vybrať v BA nejaké bývanie v takomto obytnom komplexe, tak skôr Rozadol ...
ja by som chcela mať mezonetový byt niekde v meste, v podstate nemusí to byť BA, ale nejaké väčšie mesto, nemusí to byť nejaký ultramoderný sterilný byt, ale pekný, útulne zariadený, s veľkou terasou kde budem mať ihličnany v kochlíkoch a mal by mať obývačku prepojenú s kuchyňou nejakým barovým pultíkom, veeeeľkú kúpelňu s rohovou vaňou , pracovňu, a hore na poschodí spálne s podkrovnými oknami, takými tými šikmými.. ach jaj...kiež by som mala zopár stoviek tisíc eur..
pacia sa mi domy/velke byty ktore maju vela okien od podlahy az po strop vyzera to tak pekne, moderne (len kto by sa o to staral??? a paci sa mi ze to ma viac skla a zeleza ako tehal
Keby náhodou nevyšlo, tak na periférii nejakého veľkého mesta, kde je aj civilizácia, aj súkromie.Zvonku gýčovitý domček z pálených tehál, zvnútra minimalistický apartmán.Pochopiteľne dvojmetrový betónový múr okolo pozemku.
najviac by sa mi lúbilo kúpiť si pozemok hocikde v Blave a tam zaparkovať karavan a pestovať si tam zeleninku a ovocie a keď toho bude moc na 2 týždne vypadnem a budem cestovať po Európe
môj vysnívaný dom sa nachádza u nás v Leopoldove, je ten najkrajší a najväčší dom, aký som kedy videla.....síce starý, nutne potrebuje rekonštrukciu a vykosiť burinu v predzáhradke, ale to všetko poriešim, keď ho kúpim ....inak jeho majiteľ aj pred mesiacom umrel, takže už len zohnať niekoľko stotisíc eur a môžem sa sťahovať
, ked už môžem snívať, tak by mi jeden dom nestačil. Jeden by som chcela mať daleko od ľudí, kde ma ráno bude budiť spev vtákov, a večer sa započúvam do ticha noci. Kde mi bude susedom lesná zver. No a k tomu domčeku aj terénne auto.
a další, stačil by aj byt, by musel byť vo väčšom meste. To vtedy, ked sa mi život na samote znepáči, a budem chcieť zmenu. No , som ja dobre náročná
ja tak občas snívam o podkrovnom byte bez stien kde by som mala za posuvnou stenou posteľ a ostatné také súkromnejšie veci potom na druhej strane kuchyňu s pultom a pri ňom tie vysoké barové stoličky telka a gauč by boli mierne stredom a tiež medzi trámami, ktoré držia strechu by bola aj veľká hojdacia sieť... izbou by dominovali veľké okná, kde by sme s priateľom mohli na vankúšoch sedieť a pozorovať ako sa hýbe svet pod nami ďalej.. tam by sa krásne sedelo aj pri búrke ... alebo aj pri sledovaní hviezd...ale určite by bolo nádherné keby tá izba bola otočená smerom ako zapadá slnko.. joj až som sa moc zasnívala ale takto by som si to predstavovala zo začiatku potom keby bolo viacej peňazí tak rodinný dom s malou záhradkou tak na kraji mesta, aby bolo okolo veľa zelene
No tak predstavujem si maličký domček, kde by bola spálna, kupelna, špajza, a kuchynka s obývačkou, a ešte detská izba do zásoby Mal by vela okien, aby bol nádherne presvetlený, aby v každej izbe bol dostatok denného svetla. Mal by malý dvor, kde by bol minibazénik, a potom ešte velkú záhradu s kopou stromov (marhule, broskyne, jablone, hrusky atd, plus jedna brčkavá vŕba). Pestovala by som vselijaku zeleninu a rozne kvety.
Domček by bol situovaný niekde na kraji dedinky, ale zároven by to nebolo daleko od zastávky
A samozrejme by nesmeli chýbat domáce zvieratká - 2 alebo 3 mačky, 1 pes a asi 10 kusov sliepok + 1 kohútik.
Z tých reálnych predstáv... V budúcnosti by som uprednostnila rodinný dom niekde v okolí mesta. Nie príliš blízko (kvôli mestskému ruchu), ale zasa ani ďaleko (nech nežijem ako na samotke bez občianskeho vybavenia)...
Určitú časť života by som si však vedela predstaviť, že bývam aj v nejakom vychytenom byte priamo v centre mesta alebo blízko centra. Hlavne teraz, keď nemám záväzky, študujem a užívam mladosť.
A aby som mala aj niečo v zálohe, čať prázdnin a dovoleniek by som trávievala na nejakom ranči v Kanade.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Toľko moje predstavy- budem hrozne rada, ak sa vyjadríte, čo sa Vám páči... ako študentke architektúry sa mi tie informácie možno raz zídu
a v takom aj byvam,tak mi mozte zavidiet
...uz len zohnat tie peniaze na to
hocikedy nasadnúť do auta, odreagovať sa za volantom a za pol hodinku byť v centre diania... a keď toho budem mať dosť, vrátiť sa do pokojnej oblasti a relaxovať
» www.birdz.sk/webka/miluskaaa...
Nemozem si pomoct, musim sa chvalit, kam pridem
Ja sa to asi nikdy nenaucim!
mezonety sú dvojposchodové (alebo aj viac poschodové) byty zväčša na najvrchnejších poschodiach výškovej budovy...
napr. ako @smoothman spomínal 3 veže, tak na posledných dvoch poschodiach sú dvojposchodové byty = mezonety...
a napr. na tom boku, čo je v streche taká dierka, tak tam je obrovská terasa, tam by som chcel bývať, už len bazén tam chýba, ale akože asi aj malý nafukovací by som si tam dal, keby tam bývam D
ale chcela by som to asi takto: malý domček (neznášam schody) na predmestí alebo v menšom mestečku, samozrejme ekologický, keď už som ten ochranár, s manželom a dvomi deťmi... niekde od hlavnej cesty, nech je tam aj pokoj, ale v blízkosti nejakého väčšieho obchodu... a práca nech je niekde v meste, nech nemusím cestovať veľa... proste ten taký zlatý stred
Toť moja momentálna predstava, ktorá sa ma drží už asi 4 mesiace
alebo hausbót to by bolo dokonalé len tak si behať po svete a byť stále doma
pacia sa mi domy/velke byty ktore maju vela okien od podlahy az po strop vyzera to tak pekne, moderne (len kto by sa o to staral??? a paci sa mi ze to ma viac skla a zeleza ako tehal
Keby náhodou nevyšlo, tak na periférii nejakého veľkého mesta, kde je aj civilizácia, aj súkromie.Zvonku gýčovitý domček z pálených tehál, zvnútra minimalistický apartmán.Pochopiteľne dvojmetrový betónový múr okolo pozemku.
@miluskaaa , holy crap..
Niečo také v centre mesta, sen...
proste keby som bola neskutočne bohatá tak niečo v Miami...
ISTOTA
a další, stačil by aj byt, by musel byť vo väčšom meste. To vtedy, ked sa mi život na samote znepáči, a budem chcieť zmenu. No , som ja dobre náročná
Domček by bol situovaný niekde na kraji dedinky, ale zároven by to nebolo daleko od zastávky
A samozrejme by nesmeli chýbat domáce zvieratká - 2 alebo 3 mačky, 1 pes a asi 10 kusov sliepok + 1 kohútik.
Určitú časť života by som si však vedela predstaviť, že bývam aj v nejakom vychytenom byte priamo v centre mesta alebo blízko centra. Hlavne teraz, keď nemám záväzky, študujem a užívam mladosť.
A aby som mala aj niečo v zálohe, čať prázdnin a dovoleniek by som trávievala na nejakom ranči v Kanade.