Podľa mňa existuje kolektívne vedomie. Je to niečo ako ako nejaký nový rozmer, ktorý nadobúda hmota až keď sa začína nejako logicky usporadúvať. A to kolektívne vedomie sa usádza vo všetkom živom a to vytvára jednotlivcov. Keď zomrieme, vaše "JA" síce zan
Máš na mysli niečo konkrétne ako napr. "kolektívne nevedomie" podľa Junga, alebo čosi ako Aristotelov "svet idey", alebo........? Či nejakú svoju filozofiu?
@defender ja si to vedomie predstavujem ako niečo neživé (nie ako ducha, alebo dušu), proste niečo ako keď usporiadaná hmota začne vnímať čas ...proste niečo také. A taktiež si myslím, že toto naše vedomie, môže nadobudnúť nejaký nový rozmer, samozrejme po čase.
Proste poviem ti to takto. Takisto ako čas je len obyčajný rozmer, tak podľa mňa aj to, čo spôsobuje vedomie je len obyčajný rozmer. No a podľa mňa hmota je v tom rozmere a keď sa nejako rozumne zoskupí, vytvorí vedomie.
@zmrdak ja som z tých, čo sa prikláňajú k myšlienkam, že z nehmotného sa dá vytvoriť hmotné sústredením dostatočného množstva potrebnej energie v prospech toho, čo má vzniknúť. Veľmi zjednodušene a debilne povedané.
A tvoju filozofiu som pochopila tak, že je hmotné a to vytvorí akoby myšlienku - nazval si to vedomie.
Lenže ja netvrdím, že z hmotného vzniká vedomie, ale z iného, neobjaveného rozmeru. A to nie je hmota. Hmota je len v tom rozmere a je ovplyvnená tým rozmerom. Keby ten rozmer neexistoval, nikdy by nemohlo z hmoty vzniknúť nič živé.
No pravdupovediac som v minulosti založil fórum o vedomí a keď som nad tým rozmýšľal, tak ma toto napadlo.
Vlastne preto som začal uvažovať nad rozmerom. Lebo mi to dáva logiku ohľadom kopírovania človeka a jeho paradoxoch.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Je to niečo ako čas (tiež rozmer), ktorý začne vnímať živý tvor.
ale nie, dajme tomu, že ti verím
A tvoju filozofiu som pochopila tak, že je hmotné a to vytvorí akoby myšlienku - nazval si to vedomie.
Lenže ja netvrdím, že z hmotného vzniká vedomie, ale z iného, neobjaveného rozmeru. A to nie je hmota. Hmota je len v tom rozmere a je ovplyvnená tým rozmerom. Keby ten rozmer neexistoval, nikdy by nemohlo z hmoty vzniknúť nič živé.
No pravdupovediac som v minulosti založil fórum o vedomí a keď som nad tým rozmýšľal, tak ma toto napadlo.
Vlastne preto som začal uvažovať nad rozmerom. Lebo mi to dáva logiku ohľadom kopírovania človeka a jeho paradoxoch.
» www.birdz.sk/forum/vase-ja-v...