Večne studené nohy (nesmejte sa, už ma to doštvalo)
Milí priatelia, mám problém. ( )
Nie fakt, mám tamer stále ľadové nohy. Idem si ľahnúť, spím pod paplónom a dekou, je mi horúco, mám dvoje ponožiek no chodidlá teda nohy mám stále ľadové a nemôžem kvôli tomu spať. Teraz? Termoponožky, papuče, mrz
tak u nas v byte je zima.. navyse moc nechodim po byte.. a vecer ked idem spat si vyrobim teplo pod perinou a zohrievam tak, ze ich dam vyssie do oblasti stehien,kde je este teplo..
@ssnehulienka juky aj tvoje meno snehulienka vystižne zobrazuje tvoj problém...može to byt problém štítnej žľazi alebo začinajúcej cukrovky, lekár ti to nezisťoval?
@ssnehulienka žiadne strachy povedz to svojmu lekárovi alebo doktorke čo sa v rodine vyskytuje, so štítnou žľazou nie su žiadne žarty hlavne u vás žien v tehotenstvé ..........filip .
@snnehulienka choď k lekárovi s tým..môže ísť o tzv Raynaudov syndróm to znamená ako písala @sisssa081 zúžené cievy ..nedá sa to nejako špecialne liečiť takže pomáha len to ginko a agapurin - ten je tuším na predpis - kamarátka to berie preto viem
1. Daj si solnu kúpel chodidiel. Do vane napusti si horúcu vodu po členky daj polievkovu lyžicu soli a na štvrťhodiny vlož nôžky s tým, že sa snaž aspoň približne udržať rovnakú teplotu vody.
Po obschnutí si do lšpay chodidiel jemne vmasiruj krém.
2. Prípadne, ak by si mala opäť ladové nohy, skús si masírovať šlapu chodidiel jemnými krúživými pohybmi od prstov, až po pätnú kosť...
@ssnehulienka - nie, vážne vyskúšaj, je to stará múdrosť, kedysi sa liečilo touto metódou nachladnutie. Vyskúšaj, hneď ako sa osprchuješ.
Bohužiaľ, nevýhodou je to, že ťažko sa radí, ked mse Tvoje choidldo nevideli, ani nezanzamenali aké chladné ho máš. Môže byť viac príčin.
Môže to byť spomínaná choroba zúženia ciev, môže to značiť v rámci reflekívky iný problém, môže to byť z toho, že chodíš veľa bosá po chadnej dlážke a telo si nestačí vyregulovať teplotu, môže to bť aj to, že si náchylná na chlad od nôh..
Sks jemne si chodidlá, zvlášť šlapu pomasírovať krúživými pohybmi a nespi v ponožkách. Náchylnosť na chlad by sa mohla zvýšiť..
studena sprcha by mohla rozprudiť krv, otužuj sa. tepla voda a hrube ponožky spravia opak. zohreju ťa ale tvoj problem je že sa nevieš sama zohriať. Teda pokial to nebude ozaj niečo važnejšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
@vlcica1989 hej to ginko aj mna napadlo no neviem... skúšala si? pomohlo?
@etelnair čo ja viem, ja si prídem aj nohami celkom živá
čo mám robiť?
filip
ja som v minulosti problémy so štítnou žlazou mala, ale momentálne určite nemám a aj napriek tomu sa neviem zbaviť tých studených nôh a aj rúk.
Ja bych skúsil odporúčať masáž chodidiel..
1. Daj si solnu kúpel chodidiel. Do vane napusti si horúcu vodu po členky daj polievkovu lyžicu soli a na štvrťhodiny vlož nôžky s tým, že sa snaž aspoň približne udržať rovnakú teplotu vody.
Po obschnutí si do lšpay chodidiel jemne vmasiruj krém.
2. Prípadne, ak by si mala opäť ladové nohy, skús si masírovať šlapu chodidiel jemnými krúživými pohybmi od prstov, až po pätnú kosť...
Bohužiaľ, nevýhodou je to, že ťažko sa radí, ked mse Tvoje choidldo nevideli, ani nezanzamenali aké chladné ho máš. Môže byť viac príčin.
Môže to byť spomínaná choroba zúženia ciev, môže to značiť v rámci reflekívky iný problém, môže to byť z toho, že chodíš veľa bosá po chadnej dlážke a telo si nestačí vyregulovať teplotu, môže to bť aj to, že si náchylná na chlad od nôh..
Sks jemne si chodidlá, zvlášť šlapu pomasírovať krúživými pohybmi a nespi v ponožkách. Náchylnosť na chlad by sa mohla zvýšiť..
Môže to byť spomínaná