Co si myslite o nenavisti veganov voci hre Pokemon Go/Pokemonom vo vseobecnosti? Kto nevie o co ide/chce sa zasmiat, link v popise.
Akoze, tymto pre mna zhasla absolutne vsetka viera v ludstvo, ked je niekto schopny krmit zive (masozrave) zvierata...
@notme celkom schopne riesenie, aj ked nepodporujem fyzicke nasilie. @moonlawoo vacsinu veganov uz hejtujem aj bez toho, toto len pridava k mojmu nazoru, ze ludom koolosalne jebe.
ten moment, kedy clovek ktory poziera ostatky mrtvych zivocichov prehlasi ze stratil vieru v ludstvo pretoze skupina inych ludi to nerobi a ma na nieco iny nazor
@h8u ach jaj. netvrdim ze vegani su jebnuti preto, ze su vegani, ale pre vsetky tie veci, co z toho vyplyvaju. Srsly, keby mi niekto v mojom okoli povedal, ze odopiera svojmu psovi/macke masitu stravu tak mu to zviera ukradnem.
Sama si zer co chces, ale kvoli tomu tyrat zviera? Ver mi, ze celozivotne problemy spojene s nedostatkom zivin u zvierat chovanych veganmi su pre mna vacsi problem nez tych par krav, co kvoli mne zomrelo.
Najhoršie na vegánoch je to, že sa nejakým zvláštnym spôsobom považujú za vyspelejších, rozumnejších, morálnejších, cennejších jedincov.
Nejedia živočíšne produkty? Ak im to nechýba, je to v poriadku. Poukazujú na druhú stranu zaobchádzania so zvieratami (sem patrí aj dajme tomu odsudzovanie pokémon go)? Ak to má zlepšiť vec, je to v poriadku. Presviedčajú iných? Opäť, ak nenútia, ale presviedčajú, je to v poriadku.
Ale čo naozaj neznesiem je prístup ako v @6 ( @h8u sorry ak som ťa pochopila nejak zle, ale nejak takto to na mňa pôsobí) - nadraďovanie sa nad nevegánov či dokonca prehlásenia o tom, že človek, ktorý nie je vegán, nemá právo rozprávať o morálke, nemá právo tvrdiť, že má rád zvieratá a podobne.
Takže späť k tomu článku, myslím si, že je to v poriadku, nikomu nezakazujú hrať tú hru, len poukazujú na ďalší aspekt, ktorý by nemal byť tolerovaným vzorcom správania k zvieratám - všetko v dobrej viere a nikoho tým neurážajú.
@tangerina ved to. proste, americania (a vegani. a hlavne americki vegani) uz nevedia, cim byt pobureni tak placu, ze niekto tyra digitalne zvieratka tym, ze ich zatvara do digitalnych lopticiek. hlavne ze sami tyraju realne zvierata tym, ze im odopieraju vhodnu stravu.
Ludia. Su. JEBNUTI.
@darkestangel@10 preco si ja myslim, ze to v poriadku nie je. Proste pokrivene vnimanie moralky a okoliteho sveta ako takeho. Ale samozrejme, nazor ti neberiem
@h8u akoze...niekedy ako si ta tak vsimam posobis celkom inteligentne, ale momentalne neviem, ci sa hras na tupu alebo tupa si.
@foxylady ocenenie za mozog v hlave? alebo...neviem. ale nieco asi ano. ak mi este povies, ze nenutis svoje domace zvierata dodrziavat tvoje stravovacie navyky tak minimalne moje sympatie
"Celozivotne problemy spojene s nedostatkom zivin u zvierat chovanych veganmi su pre mna vacsi problem nez tych par krav, co kvoli mne zomrelo."
Interesantné.
kto nuti domace zvierata dodžiavt moje stravovacie navyky? sorrka som trochu najebkana a prečitala som s len nadpis lebo ma tu kdesi @sveter zatagoval.
a zo zásadz sa nezapájam do vegánskych vojen lebo ludia si myslia že vegáni sú zlí a potom dostávam hejty.
@darkestangel pockat, bola som to ja ktora odveci prisla a zacala sa povysovat nad neveganov, alebo zakladatelka fora a vy ostatni, ktori ste random prisli a zacali si tu dokladat a akoze sa vysmievat z veganov a pohorsovat sa nad nimi? wtf proste? ved to co som napisala ja bola len cista reakcia na primitivny utok, pre mna za mna sa ziv aj vykalmi. ale toto mi prislo vyslovene absurdne a smiesne, ako ste si tu zacali rozhorcene debatovat a vysmievat sa.. a potom mne povies ze ja sa nadradzujem ,, no kazdopadne - ano ja mam pocit, ze clovek ktory je zvierata, seriozne vazne konzumuje. mrtve. tela. zvierat., zvierata stiahnute z koze smazi na ohni a spolu s prilohou si ich vklada do ust a prehlta ich - tak ano myslim si, ze je smiesne az komicke aby takyto clovek vyhlasoval, ze zvierata ma rad a poucoval niekoho o moralke ved to je uplny nonsens, ako sa da mat naraz niekoho rad a zaroven ho jest, ved to je odveci
proste ja napriklad som snad nikdy nepovedala ze mam zvierata rada, nemam k nim bohvieaky vztah, nechcem mat psa ani macku, akurat k nim citim uctu a pochopenie, ale nejaku velku lasku nie. no napriek tomu ich nejem. ale aj tak si nedovolim vyhlasit ze ich mam rada. neviem si predstavit, ze by som to povedala a desat minut na to si na chlieb nalozila platky narezaneho prasata mne to pride fakt hrozne absurdne
@moonlawoo ano, lebo netyram zvierata pre svoje rozmary. Ludia jedli maso po tisice rokov. Vegani zacali obligatnym masozravcom nutit rastlinnu stravu poslednych kolko? 10? 20? Rokov. Vazne...pevne si stojim za tym, ze prilezitostna smrt zvierata je mensie zlo nez cely zivot ho tyrat pre moj vlastny komfort a potesenie.
@h8u preco vacsinou pocuvam prave vegetarianov a veganov vyhlasovat, ze nemaju radi zvierata? cely zivot som bola vedena k laske k zvieratam masozravcami s tym, ze sama som masozravec. kazdu volnu chvilu travim pri zvieratach, vzdy som travila, cele detstvo som sa radsej hrala so zvieratami nez s ludmi.
To, ze ty nedokazes nieco pochopit svedci skor o tvojej obmedzenosti nez o tom, ze to nie je v poriadku.
@staphylococcus asi som tupa, pretoze zakladanie for o ludoch ktori so mnou nemaju nic spolocne a navazanie sa do nich uz bolo zabrane tebou, tak som si povedala ze sa na tom aspon pobavim ..
no stale mi pride zaujimave, ze napr ja si nedovolim ist teba - cudzieho cloveka - nazyvat tupou, ani hlupou ani nic podobne, napriek tomu ze s tebou nesuhlasim, asi to o niecom svedci
@foxylady pohode...v skratke ide o to, ze istej skupine veganov pride normalnejsie krmit macky a psy vyhradne rastlinnou potravou nez hrat pokemon go lebo je to tyranie zvierat. Zhrnutie celej diskusie.
"Netyram zvierata pre svoje rozmary." "Prilezitostna (predstavujem si príležitostnú smrť stoviek miliárd zvierat na pásovej linke) smrt zvierata je mensie zlo nez cely zivot ho tyrat pre moj vlastny komfort a potesenie."
Veľmi interesantné.
@staphylococcus ok precitaj si tvoj komentar cislo @20 . fakt uprimne mi povedz, to je moja jedina a posledna otazka a potom idem zit realny zivot - stale ti pride v poriadku ze aj po tychto slovach tie zvierata KONZUMUJES a podielas sa na ich zabijani? fakt uprimne zda sa ti to ok, travit cely zivot pri zvieratach, citit k nim lasku a byt s nimi stastna.. a zaroven si vedome kupit mrtve, zabite zviera, ktore cely zivot neuveritelne trpelo, a zjest ho? ci tu lasku citis iba k niektorym zvieratam - k tym ktore su pekne napr, alebo preco kde je ten rozdiel, ako urcis ktore zviera milujes a staras sa on a ktore zviera zabijes a zjes? mna to fakt zaujima zmyslanie cloveka ktory naozaj toto vyhlasi, ze miluje zvierata, ale povazuje za NEnormalne NEjest ich..
@staphylococcus ok po komente @23 ma tvoj nazor fakt nezaujima, vyzera to ze si velmi, velmi uboha a pravdepodobne aj v zivote nestastna ked sa takto spravas a prejavujes; no asi ta namiesto k tej umelej laske k zvieratam mali rodicia viezt k laske k ludom, sebe samej a slusnemu spravaniu
@darkestangel niee ja som to myslela na celu tuto diskusiu, len som to prebehla nepozerala som nejako co kto pise - tebe som chcela len povedat, preco si myslim ze je absurdne aby clovek ktory jedol zvierata ich zaroven miloval (to si ty spominala v komente, ze podla teba to mozne je)
@h8u lol. V zivote som velmi stastna, moja laska k zviaratam je vsetko len nie umela. poznam ludi, ktori cely zivot zachranuju zvierata z utulkov, tyrane, nechcene atd, a to nie len "nizkonakladovky" ako psy a macky, a minaju na ne vacsinu svojej vyplaty a guess what? su masozravci.
takze vazne, co ty chapes alebo nechapes je len a len tvoj problem, pretoze prevaznej vacsine ludi to pride uplne normalne.
A urazaj sa kolko chces, ked si si sama povedala, ze "asi som tupa". Uz sama nevies co od dobroty
@h8u wtf, ja som ťa otagovala len preto, že som použila tvoj komentár, ktorý tak vyznel a padol mi vhod, nemyslela som to nijak ofenzívne (na rozdiel od tejto tvojej reakcie. Komu som sa ja vysmievala? Koho som ja ponižovala? Pohoršujem sa? Prečo by som sa mala živiť výkalmi? Neviem, kto tu útočí na koho, ja som svoju reakciu napísala úplne mierumilovne)
Tak ešte raz sorry a vidím, že sa s tebou diskutovať nedá, takže už len dodám, že podobné správanie poniektorých vegánov by som opísala tak či tak, je len náhoda, že si sa trocha vyššie vyjadrila presne tým spôsobom, o akom som písala, preto som sa odrazila od tvojho komentára. A nech ho čítam dookola koľkokrát chcem, nevidím ani slovko útoku, takže nechápem čo riešiš.
najlepsi je aj tak peter sagan, a to sa zivi zvieratami, idem si pozriet ako sa bicykluje a zabudnut na tuto debatu, chodte aj vy aj tak svet nezachranime #peterftw
@h8u nedokončenú omylom poslanú reakciu som zmazala, tu je celá. ak sa teraz už zdám útočnejšia tak sa ospravedlňujem, ja práve jem pizzu a som úplne v pohode a len píšem , v @17 to vyznelo dosť nepríjemne, preto tie citácie
Napriek tomu, že si viem predstaviť, že sa o.i. aj medzi vegánmi nachádza nemalá skupina ľudí, ktorí nad Pokémon Go z rôznych dôvodov priveľmi hysterizujú, neprikladám tomuto faktu toľkú dôležitosť, aby som na jeho základe stratil "vieru v ľudstvo".
A ad "láska k zvieratám". Kuriatka, prasiatka, kozliatka, whatever-iatka sú síce milučké, zlatučké, no mať ich na tanieri, po tom, čo zomreli často pomerne nepríjemnou smrťou, nám bohvieako nevadí. Toť nepochopiteľná iracionalita drvivej väčšiny (pseudo?)milovníkov zvierat. Bez bitky sa však priznávam, že sa medzi nich zatiaľ radím takisto.
...mrtve. tela. zvierat., zvierata stiahnute z koze smazi na ohni a spolu s prilohou si ich vklada do ust a prehlta ich ...@H8u to ich mám jesť za živa alebo ako?
Zase sa tu niekto snazi ociernovat vevanov. Ach. Kurva je 21. storocie.
A este dodam ze ja som vegan a hram pokemkn vo a co teraz? Poznam vela dalsich.
@staphylococcus ok. Tu mensinu v mensine tiez nechapem kedze je to iba hra. Ale! Preco ti to tak lezi v žalúdku? Takuto picovinu ked vidim tak za 5 sekund nato zabudnem a nieze budem o tom este forum zakladat. To tiez o niecom vypoveda.
@vsetkoobsadene3 tvoje neschopne pouzivanie interpunkcie tiez o niecom vypoveda.
Proste som sa zamyslela NAD tym, ako niekto moze byt natolko jebnuty, ze ho pohorsuje obycajna hra. A mimochodom, PETA tiez este kedysi davno vyhlasila pokemonov za tyranie zvierat.
Proste ma serie ludska jebnutosta neschopnost rozlisit virtualny svet od skutocneho. Staci taketo odovodnenie?
Jaj vy kokoti.... argumenty ala omrvinky z plasteliny.... ako nasilu vytvárať nové životy aby trpeli a zomreli + pchať seba nimi aby ste trpeli a rýchlejšie zomreli je cajk, ale nesúhlasiť je hneď choré a over the pot....
.D
A články proti pokémon go nájdete asi tak v pomere 5x vyše od "neveganov" atd. Atď. Proste .D
Aha.. a zasa všetci.. Za to že to pridá niekto kto je vegán tak to je už názor vegánov.. Videl som po nete tak 100 článkov aký je Pokémon GO zlý od nevegánov a prečo nemal nikto potrebu to riešiť ?
Fakt ako sa "vtipne" vravelo že vegáni to okolo seba rozširujú čo zasa až na pár výnimiek bol bullshit, tak momentálne už vidím len samé veci ohľadom toho príspevky od ľudí, ktorí pomaly nevedia ani o čo ide a iba nezmyselne hejtujú, aku tu napísala nejaká slečna ktorá si sama v podstate napísala že hejtuje bezdôvodne
A to čo tu bolo napísané že sa považujú za vyspelejších a nútia to zvieratám je zasa nejaký shit čo niekto videl tak vo filme ale na obrázu EMEFKA na facebooku
Články na túto tému zo serveru extra.cz, ktorý je podobný onému linkovanému bulvárnemu plátku, boli zdieľané aj vo FB vegánskych skupinách a vieš čo?
Vysmiali (sme) to.
Za seba môžem napísať, že by som go hral, keby som na to mal príslušné zariadenie. Chápem hejt na pokémona všeobecne, istým spôsobom ide o mentálny stav, kedy nahliadaš na zvieratá ako na veci, ktoré môžeš vlastniť - ale vieš čo? Ani to, že som v dospievaní intenzívne hral sekačky, RPGčky a GTA, ma neovplyvnilo, skôr som si z toho vedel vziať to podstatné.
V prípade Pokemona Go je podstatným, podľa môjho skromného názoru, ani nie tak forma, ale socializačný a animačný aspekt tohoto javu. T.j., ako píšeš, rozhýbalo to ľudí a myslím, že celkom vhodným smerom. Napríklad sa píše dosť o tom (neviem, či to tu bolo zmienené, túto diskusiu som vôbec nečítal okrem príspevku ctenej lawey), že Pokémon Go výrazne pomáha ľuďom s duševnými chorobami.
Viac info tu: » www.engadget.com/2016/07/13/poke...
Alebo sa spýtaj strýka googla na: pokemon go mental illness .
Čo sa vegánov týka, neviem o nejakom značnom outragei medzi vegánmi (ako som už písal v nejakom inom fóre na túto tému, nie sme žiadna ucelená skupina ), naše názory sa líšia tak, ako názory bežnej populácie.
Mňa v tomto kontexte zaujali niektoré meme, ktoré tak rýchlo stihli vzniknúť, napríklad:
(spravil som ja podľa meme so skoro identickým textom, ktorý neviem nájsť)
ale inak trocha OT, v dnesnej dobe ludi naserie fakt hocico. ja som tomu neveril a myslel som si, ze ked sa niekto smeje z toho, ako lahko niekoho vytocit v roku 2016, tak prehana. kamosa minule zaujimala problematika ludi, ktori sa neidentifikuju ani s jednym z tradicnych pohlavi. napisal o tom na reddit skutocne obdivuhodny post (okrem ineho aj v tom zmysle, ze sa absolutne vobec nenavazal do ludi, ktori sa identifikuju ako nieco ine. schvalne, skuste niekto napisat nieco na tu temu bez toho, aby ste priamo ci nepriamo urazili kokota, ktory si mysli, ze v skutocnosti je obojpohlavna pica.). chvilu viedol rozumnu diskusiu s jednym typkom, no onedlho sa tam objavila nejaka baba, moderatorka (asi som ju prave urazil, lebo som si o nej dovolil napisat v zenskom rode), ktora to cele zmazala s odovodnenim, ze sa zbytocne navaza do intimnych zalezitosti ludi s cielom vyvolat konflikt. proste wat...
preto ma vobec neprekvapuje, ze sa najdu aj takito vegani. my na slovensku sme ocividne trocha umiernenejsi, ale v inych kutoch sveta sa podla vsetkeho nachadzaju velke skupiny ludi, ktorych dokaze pohorsit fakt cokolvek.
@notme inac, toto je tiez komunita, ktora ma kolosalne serie. @lamalama nie som si vedoma toho, ze by som pouzila slovo "bezdovodne".
Treti odstavec - netusim co je to efemka ale povysovanie sa veganov je bezna birdzovska realita, aj ked o tom toto forum vobec nemalo byt. Ale taktiez nemalo byt obutthurt komentoch ludi, ktori (nespravne) pochopili, ze sa snazim hejtovat veganov ako celok a look around.
Takze tolko k tomu.
Ako nehnevaj sa na mňa, ale toto je kvalitne jebnute vystavaná otázka a sa čudujem, že sa niećomu potom čuduješ.
Len malé percento veganov je tak prijebaných, že kŕmia mäsožravé zvieratá vegánskou stravou, takže keď vegánov, resp, vegánov, ktorý sú proti pokemonom identifikuješ práve týmto koleduješ si o pičovanie a možeš si zaň sama...
Inak k pokemon Go... Je pičovina že to niekoho učí k nenávisti k nejakemu majetníctvu voči zvieratám rovnako ako ma Mafia nemotivuje k založeniu organizovanej skupiny. Je to proste len ďalšia hra, ktorá môže byť super, ale v dnešnej spoločnosti, kde jednotlivci nevedia nájsť samy sebe medze prerastá v mnohých prípaadoch do kokotnosti prvej triedy. Včera som napríklad pred masaryčkou míňal človeka za volantom, ktorý sa snažil pri šoférovaní pokémonovať... Tým nechcem povedať, že každý kto to hrá je vymetený kokot, ale dnešná spoločnosť očividne nezvláda hladanie si hraníc čo by sa dalo vlastne aplikovať práve aj na časť vegánov, rovnako ako na časti mnohých zaškatulkovaných skupín...
@staphylococcus Ako ty si mysliš že ta krava sa narodí, za 10 minút vyrastie a do 15 minut od narodenia je rychlo a bezblolestne zabita? Seriozone teraz, jebe ti?
@sheily kludne ja osobne nepoznam nikoho (pod 40 rokov) kto by sa nad tym pohorsoval, ale toto ma proste zaskocilo ako vrchol jebnutosti. @afara vzhladom na polozenu otazku by sa dalo silno polemizovat o tom, komu z nas dvoch jebe. Nie, kupujem mask z malochovov, zeriem zvierata, ktore Mali normalny zivot. Ja viem, ze to je pre vas veganov zaspavajucich s myslienkou na velkovykrmne velkochovy a bitunky vrazdiace miliony zvierat za minutu nepochopitelna predstava ale cuduj sa svete, existuju aj zvierata, ktore Mali normalny zivot, kym boli zozrane.
Ano ano.. A mysliš si že každý všežravec si kupuje mäso z dokonalej farmy, kde kravy prežívajú luxusný život? Okrem toho, čo pre teba znamena normálny život? Ehm hej, nechali ju znásilniť, aby ju potom mohli vyciciavať.. A okrem toho moje telo nie je cintorín, aby mi v ňom prebývali mŕtvoly..
Jediné čo viete je riešiť samé chujoviny, a keď sa vyjadrí vegan alebo človek, ktorý si uvedomuje utrpenie zvierat, tak je automaticky tupý človek, čo vnucuje druhým život na zelenine, neuvedomujuc si,že jediný,ktorý doslovne pohlcuje reklamami neuvedomelých/neinformovaných ľudí je mäsový a mliečny priemysel. Keď už chceš byť objektívna, prečo neriešiš ľudí čo nadavaju na tú hru a sú všežravci? Ah áno, teraz je v móde robiť si žarty z vegánov..
@afara ked na nu niekto nadava z normalnych dovodov (pozieranie casu, picovina atd, atd...) tak mi to nevadi, vadia mi taketo vykonstruovane picoviny.
A k tomu zvysku sa ani nejdem vyjadrovat "moje telo nie je cintorin" LOL. Znasilnovanie zvierat, takisto lol. Zvieratko ked ma plodne dni tak sa necha znasilnit velmi rado ale to takemu vseznalemu a informovanemu veganovi ako si ty isto nemusim vysvetlovat.
Jo, a je mi jedno co robi "kazdy vsezravec", zaujima ma, co robim a jem ja.
@afara lebo tie nazory su kolosalne jebnute. ked ma niekto v medziach zdraveho rozumu iny nazor nez ja, je mi to jedno. ked su ludia hystericki, precitliveli a pohorseni vsetkym, co existuje, tak ma to serie.
@61 "moje telo nie je cintorín, aby mi v ňom prebývali mŕtvoly"
CTJB!!!!!!!!!
to by sme už všetci museli vyzerať ako nejaké stotonové šutre, keby v nás všetko, čo zjeme zostávalo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
Slubovany link: » premuza.noviny.sk/c/zaujimavosti-...
Mala som aj zahranicny zdroj, ale som leniva ho hladat.
@moonlawoo vacsinu veganov uz hejtujem aj bez toho, toto len pridava k mojmu nazoru, ze ludom koolosalne jebe.
Sama si zer co chces, ale kvoli tomu tyrat zviera? Ver mi, ze celozivotne problemy spojene s nedostatkom zivin u zvierat chovanych veganmi su pre mna vacsi problem nez tych par krav, co kvoli mne zomrelo.
včera som v jednej hre zastrelila psa, poďte tú hru zakázať, to zvieratko tam isto veľmi trpelo -.-
Nejedia živočíšne produkty? Ak im to nechýba, je to v poriadku. Poukazujú na druhú stranu zaobchádzania so zvieratami (sem patrí aj dajme tomu odsudzovanie pokémon go)? Ak to má zlepšiť vec, je to v poriadku. Presviedčajú iných? Opäť, ak nenútia, ale presviedčajú, je to v poriadku.
Ale čo naozaj neznesiem je prístup ako v @6 ( @h8u sorry ak som ťa pochopila nejak zle, ale nejak takto to na mňa pôsobí) - nadraďovanie sa nad nevegánov či dokonca prehlásenia o tom, že človek, ktorý nie je vegán, nemá právo rozprávať o morálke, nemá právo tvrdiť, že má rád zvieratá a podobne.
Takže späť k tomu článku, myslím si, že je to v poriadku, nikomu nezakazujú hrať tú hru, len poukazujú na ďalší aspekt, ktorý by nemal byť tolerovaným vzorcom správania k zvieratám - všetko v dobrej viere a nikoho tým neurážajú.
Ludia. Su. JEBNUTI.
@foxylady ocenenie za mozog v hlave? alebo...neviem. ale nieco asi ano. ak mi este povies, ze nenutis svoje domace zvierata dodrziavat tvoje stravovacie navyky tak minimalne moje sympatie
Interesantné.
a zo zásadz sa nezapájam do vegánskych vojen lebo ludia si myslia že vegáni sú zlí a potom dostávam hejty.
proste ja napriklad som snad nikdy nepovedala ze mam zvierata rada, nemam k nim bohvieaky vztah, nechcem mat psa ani macku, akurat k nim citim uctu a pochopenie, ale nejaku velku lasku nie. no napriek tomu ich nejem. ale aj tak si nedovolim vyhlasit ze ich mam rada. neviem si predstavit, ze by som to povedala a desat minut na to si na chlieb nalozila platky narezaneho prasata mne to pride fakt hrozne absurdne
To, ze ty nedokazes nieco pochopit svedci skor o tvojej obmedzenosti nez o tom, ze to nie je v poriadku.
no stale mi pride zaujimave, ze napr ja si nedovolim ist teba - cudzieho cloveka - nazyvat tupou, ani hlupou ani nic podobne, napriek tomu ze s tebou nesuhlasim, asi to o niecom svedci
Veľmi interesantné.
takze vazne, co ty chapes alebo nechapes je len a len tvoj problem, pretoze prevaznej vacsine ludi to pride uplne normalne.
A urazaj sa kolko chces, ked si si sama povedala, ze "asi som tupa". Uz sama nevies co od dobroty
Tak ešte raz sorry a vidím, že sa s tebou diskutovať nedá, takže už len dodám, že podobné správanie poniektorých vegánov by som opísala tak či tak, je len náhoda, že si sa trocha vyššie vyjadrila presne tým spôsobom, o akom som písala, preto som sa odrazila od tvojho komentára. A nech ho čítam dookola koľkokrát chcem, nevidím ani slovko útoku, takže nechápem čo riešiš.
A ad "láska k zvieratám". Kuriatka, prasiatka, kozliatka, whatever-iatka sú síce milučké, zlatučké, no mať ich na tanieri, po tom, čo zomreli často pomerne nepríjemnou smrťou, nám bohvieako nevadí. Toť nepochopiteľná iracionalita drvivej väčšiny (pseudo?)milovníkov zvierat. Bez bitky sa však priznávam, že sa medzi nich zatiaľ radím takisto.
Tak ťažké globalizovanie som tu už veru dlho nevidel
A este dodam ze ja som vegan a hram pokemkn vo a co teraz? Poznam vela dalsich.
Proste som sa zamyslela NAD tym, ako niekto moze byt natolko jebnuty, ze ho pohorsuje obycajna hra. A mimochodom, PETA tiez este kedysi davno vyhlasila pokemonov za tyranie zvierat.
Proste ma serie ludska jebnutosta neschopnost rozlisit virtualny svet od skutocneho. Staci taketo odovodnenie?
pozdravujem kazdeho koho sa toto dotklo
.D
A články proti pokémon go nájdete asi tak v pomere 5x vyše od "neveganov" atd. Atď. Proste .D
Fakt ako sa "vtipne" vravelo že vegáni to okolo seba rozširujú čo zasa až na pár výnimiek bol bullshit, tak momentálne už vidím len samé veci ohľadom toho príspevky od ľudí, ktorí pomaly nevedia ani o čo ide a iba nezmyselne hejtujú, aku tu napísala nejaká slečna ktorá si sama v podstate napísala že hejtuje bezdôvodne
A to čo tu bolo napísané že sa považujú za vyspelejších a nútia to zvieratám je zasa nejaký shit čo niekto videl tak vo filme ale na obrázu EMEFKA na facebooku
Jedzme si všetci čo chceme Peace
Vysmiali (sme) to.
Za seba môžem napísať, že by som go hral, keby som na to mal príslušné zariadenie. Chápem hejt na pokémona všeobecne, istým spôsobom ide o mentálny stav, kedy nahliadaš na zvieratá ako na veci, ktoré môžeš vlastniť - ale vieš čo? Ani to, že som v dospievaní intenzívne hral sekačky, RPGčky a GTA, ma neovplyvnilo, skôr som si z toho vedel vziať to podstatné.
V prípade Pokemona Go je podstatným, podľa môjho skromného názoru, ani nie tak forma, ale socializačný a animačný aspekt tohoto javu. T.j., ako píšeš, rozhýbalo to ľudí a myslím, že celkom vhodným smerom. Napríklad sa píše dosť o tom (neviem, či to tu bolo zmienené, túto diskusiu som vôbec nečítal okrem príspevku ctenej lawey), že Pokémon Go výrazne pomáha ľuďom s duševnými chorobami.
Viac info tu: » www.engadget.com/2016/07/13/poke...
Alebo sa spýtaj strýka googla na: pokemon go mental illness .
Čo sa vegánov týka, neviem o nejakom značnom outragei medzi vegánmi (ako som už písal v nejakom inom fóre na túto tému, nie sme žiadna ucelená skupina ), naše názory sa líšia tak, ako názory bežnej populácie.
Mňa v tomto kontexte zaujali niektoré meme, ktoré tak rýchlo stihli vzniknúť, napríklad:
(spravil som ja podľa meme so skoro identickým textom, ktorý neviem nájsť)
zo skupiny Vegan Humor na FB
preto ma vobec neprekvapuje, ze sa najdu aj takito vegani. my na slovensku sme ocividne trocha umiernenejsi, ale v inych kutoch sveta sa podla vsetkeho nachadzaju velke skupiny ludi, ktorych dokaze pohorsit fakt cokolvek.
@lamalama nie som si vedoma toho, ze by som pouzila slovo "bezdovodne".
Treti odstavec - netusim co je to efemka ale povysovanie sa veganov je bezna birdzovska realita, aj ked o tom toto forum vobec nemalo byt. Ale taktiez nemalo byt obutthurt komentoch ludi, ktori (nespravne) pochopili, ze sa snazim hejtovat veganov ako celok a look around.
Takze tolko k tomu.
Len malé percento veganov je tak prijebaných, že kŕmia mäsožravé zvieratá vegánskou stravou, takže keď vegánov, resp, vegánov, ktorý sú proti pokemonom identifikuješ práve týmto koleduješ si o pičovanie a možeš si zaň sama...
Inak k pokemon Go... Je pičovina že to niekoho učí k nenávisti k nejakemu majetníctvu voči zvieratám rovnako ako ma Mafia nemotivuje k založeniu organizovanej skupiny. Je to proste len ďalšia hra, ktorá môže byť super, ale v dnešnej spoločnosti, kde jednotlivci nevedia nájsť samy sebe medze prerastá v mnohých prípaadoch do kokotnosti prvej triedy. Včera som napríklad pred masaryčkou míňal človeka za volantom, ktorý sa snažil pri šoférovaní pokémonovať... Tým nechcem povedať, že každý kto to hrá je vymetený kokot, ale dnešná spoločnosť očividne nezvláda hladanie si hraníc čo by sa dalo vlastne aplikovať práve aj na časť vegánov, rovnako ako na časti mnohých zaškatulkovaných skupín...
@afara vzhladom na polozenu otazku by sa dalo silno polemizovat o tom, komu z nas dvoch jebe. Nie, kupujem mask z malochovov, zeriem zvierata, ktore Mali normalny zivot. Ja viem, ze to je pre vas veganov zaspavajucich s myslienkou na velkovykrmne velkochovy a bitunky vrazdiace miliony zvierat za minutu nepochopitelna predstava ale cuduj sa svete, existuju aj zvierata, ktore Mali normalny zivot, kym boli zozrane.
Jediné čo viete je riešiť samé chujoviny, a keď sa vyjadrí vegan alebo človek, ktorý si uvedomuje utrpenie zvierat, tak je automaticky tupý človek, čo vnucuje druhým život na zelenine, neuvedomujuc si,že jediný,ktorý doslovne pohlcuje reklamami neuvedomelých/neinformovaných ľudí je mäsový a mliečny priemysel. Keď už chceš byť objektívna, prečo neriešiš ľudí čo nadavaju na tú hru a sú všežravci? Ah áno, teraz je v móde robiť si žarty z vegánov..
A k tomu zvysku sa ani nejdem vyjadrovat "moje telo nie je cintorin" LOL. Znasilnovanie zvierat, takisto lol. Zvieratko ked ma plodne dni tak sa necha znasilnit velmi rado ale to takemu vseznalemu a informovanemu veganovi ako si ty isto nemusim vysvetlovat.
Jo, a je mi jedno co robi "kazdy vsezravec", zaujima ma, co robim a jem ja.
CTJB!!!!!!!!!
to by sme už všetci museli vyzerať ako nejaké stotonové šutre, keby v nás všetko, čo zjeme zostávalo