@frez ale nehovor že je to choroba :/ vegetariánov mám veľmi rada len oni majú skutočne radi zvieratá, teda aj ja ich mám rada ale nejako som to vegetariánstvo nezvládla asi si na to treba zostaviť lepší jedálny lístok
@mousisitka dakujem za prispevok no lebo ty si dokonala a tvoj nazor je smerodajny
@ragdoll co to ma s laskou k zvieratam? aj ja mam velmi rad zvierata, ale maso patri k podstatnym zlozkam potravy. obsahuje ziviny, ktore potrebujes a inde nezozenies. maso proste treba jest. JE to choroba
@strangelady nie, nespadol, stihol som ho podopriet
kedy konecne pochopite, ze toto je diskusne forum, nie eticky kodex a nemusim sa v nom vyjadrovat tak, ako by som sa vyjadril v realnom zivote a ze proste nemam niektore veci rad tak, ako kazdy nieco nema rad nemam rad buzerantov, nepochopim vegosov atd atd.... no a co? ale len podte, podte, len si zahubujte nech mam dnes este lepsiu naladu, nez mam teraz
ako ja nikoho neodsudzujem alebo tak, je to každého vec a napríklad vegetariánov, ktorí k tomu majú vyslovený odpor úplne chápem..
ale aby sa do toho niekto nútil? že má rád mäso, ale musí byť vegetarián, nasilu si to bude odopierať a neviemčo.. to mi príde fakt choré..
a takisto aj jesť vyprážaný syr na vianoce
ale ako každého vec samozrejme ako hovorím, len ma to úplne tak zarazilo, doteraz som nerozmýšľala čo tí ľudia jedia na vianoce.. a ten syr mi príde fakt wtf
a to poznám aj ľudí, čo jedia normálne kuracie rezne na vianoce o____O to je už ignorantstvo najväčšieho stupňa
ako nemam nic proti vegetarianom, ale keby mam na vianoce mat zeler s nejakymi inymi grcanicami, tak neviem no.. radsej cely rok budem jest menej masa ale na vianoce to treba secko laaaaduvat vo velkom
Ryba je definitívne mäso, ale ryby nebývajú roztomil tak na ne kašlú vegetariánni (NIEKTORÝ!!!) Ale ej to trošku pokrytectvo asi .
Na druhej strane stále lepšie ako ybť vegán to ej už moc , až nezdravé to mlže byť, vegetariánstvo je podľa mňa úplne v pohode pokiaľ má človek naozaj dobrý jedálny lístok .
@sandy114 ale čoby, ja mám doma brokolicu s nohami!
No a ináč, ja vegetariánstvo celkovo moc nechápem, ale je to ich vec. Každopádne si neviem predstaviť kapustnicu bez mäsa. A vyprážaný syr na Vianoce je tiež celkom zaujímavý, mám ho rád, ale na Vianoce by som si ho asi nikdy nedal.
tak tak. mam proste den ked nic nemusim lebo odo mna nic nikto nechce, kedze maju vsetci co robit. tak oddychujem. a prave jem chleba so syrom a salamou!
ved to je kazdeho vec co je, nie? ked clovek nechce jest maso, nech ho neje. ked nechce jest maso okrem ryb, nech tie ryby kludne je. pokial mne ako totalnemu masozravcovi nepovie ani slovo o tom, ze maso sa nema jest, je mi to totalne jedno, nech si da aj bryndzove halusky na vianoce.
ale tiez skor pochopim ludi ktorym maso jednoducho nechuti a preto ho nejedia, nez takych, ktori sa v nejakom platku docitali ze maso je nepotrebne a skodlive, a preto si ho odopieraju.
@chevro Pomenujeme ho Muž a jeho brokolica, príbeh lásky a oddanosti počas obdobia sucha, keď bol nedostatok zeleniny a vegetariáni nemali čo do úst vložiť si skupinka násilných vegošov vyhliadla jeho milovanú brokolicu a začal boj o život a večeru... účinkovali v hlavných úlohách Chevro a brokolica z IKEA
ináč sa hovorí že sa dnes nemá jesť mäso tak preto všetci rybujeme a ryba nie je mäso tento posledný smajlík ( ? ) znamená otáznik myslela som že to pozná každý
boooože jaká debata komu chutí nech papá a komu nie tak nech jedia čo chcú žalúdky sú súkromný majetok ale hej, v mäse sú živiny ktoré inde nezoženieš :/ ale tak asi si to telo nejak zvykne alebo čo :/ šak ja mám tiež rada zvieratká, ale keď si vezmete čo robia ľudia tým sliepkam ža života, radšej ich fakt zjesť :/ :/
@ericca@uggla tak tak, vianoc.. proste celý ten sviatok ako taký je postavený na určitých tradíciách a zásadách, pričom jednou z nich je, že sa dodržuje pôst a minimálne sa neje mäso.. (okrem ryby samozrejme).. dať si na večeru rezeň mi príde asi ako ísť do potratového centra a pred všetkými tam odrodiť.. proste ignorácia najväčšia, načo potom ten človek vôbec tie vianoce slávi, keď nevie ani ten základ dodržať?
hovorím, že tých vegetariánov samozrejme chápem, to je každého vec, či chce alebo nechce jesť mäso.. ale dať si mäso na pôst a ďalej sa tváriť, ako šťastne oslavujem Vianoce mi príde úplne wtf..
minule som niekde videl ze zenska sa stala vegetariankou a ako argument uviedla ze sa jej nepacilo ze tie zvierata zabijaju kvoli masu zaziva o__O
a dalsie zas mankin kolega na obede zahlasil ze nebude jest maso lebo sa chce stravovat zdravo (alebo aj zdravovat stravo jak som mal najprv napisane) a dal si miesto toho vyprazany syr O__o
@luc.ka v 38.komente si mala úplnú pravdu a tak ma napadlo,že keď sú vegetariáni takí zveromilovia prečo im nevadí že aj tie zemiaky alebo kapusta sú resp. boli živými organizmami a oni ich bez milosti požerú.Sú to pokrytci.Ja osobne zožeriem všetko čo nezožerie mňa a je mi jedno či je nejaký pôst alebo nie.
@luc.ka no, tí schopnejší by si to zistili aj bez toho linku A keď ju nemáš, tak sa neozývaj! @sandy114 o luc.ke žiadny film nebude, ona ju nezachránila!
Vianoce ako také, nie sú o jedle a daroch. Podľa mňa. Je to o inom. O rodine, vzťahoch a blízkosti. Aj keby tam jedli psa alebo mali zmrzlinu ako hlavný chod, ak sa cítia dobre, má to svoje naplnenie. Čo z toho, že všetci sedia za stolom a žerú rybu so šalátom?
Jednak. Kto nie je vegetarián, alebo vegán, nedokáže pochopiť prečo. Ak niekto nežere mäso z presvedčenia, že to jednoducho nechce, prečo by to menil. Prečo by si jeden deň dal niečo, čo neznáša.
ryby sú technicky mäso, považované zaň VRAJ nie sú pre to, že v počiatkoch boli symbolom kresťanstva a grécky názov ryby je vlastne monogramom pre ježiša(Ježíš Kristus, Syn Boží, Spasitel) ... čiže sa to zrejme chápalo ako konzumácia Božieho tela a časom to zľudovelo
ale nekoľko je toto pravda nevieme povedať =D znelo to dôveryhodne
@sandy114 aha to bol scenár? Ja som bol pôvodne v tom, že to je taký nejaký podtitul celé. A zdalo sa mi to dáke dlhé... tak teraz sa mi to pre zmenu zdá na scenár krátke Nechceš to trošku rozviť?
@etelnair presne tak je to také jebnuté ako celé vegetariánstvo.Príroda nespravila z človeka všežravca zo srandy tak by mal žrať všetko do radu a nevymýšľať kokotiny.
ja niesom vegetarian sice maso jem mozno tak 1-2x do tyzdna a uplne mi to staci, viem si predstavit vegetarianske jedlo na vianoce Mame doma akurat baklazany a cukinku tak som uvazovala ze by som si spravila ratatouille Na Vianoce by malo byt nieco slavnostnejsie co vyprazany syr urcite nie je skor by som isla do niecoho ako zelena spargla zapecena s parmazanom, parmigiata co su baklazany s rajcinami a mozzarellou alebo nieco podobne
A vobec nerozumiem aky maju ludia problem s vegetarianstvom. Je to len alternativnejsi stravovaci navyk vhodny pre ludi, ktorym maso moc nevyhovuje. Problem?
Ja som spokojna so svojimi oblininami, semiackami, ovocim a zeleninou. A zijem (dokonca celkom plnohodnotne!).
@h8u co je na tom ignorantske? ja som si dal tiez rezne...jak keby to nebolo jedno co zezerem...ryby mi nechutia tak si dam maso a nebudem jest na silu ryby len za to, ze su vianoce
@zdasati môj otec tiež je na vianoce rezeň, neznáša kosti...
a keď s nami býval brat, tak ten mal vypražený syr, ja kedysi rybie prsty a keď žil pradedko, tak ten sardinky, aby aspoň dodržal tradíciu ryby, keďže mu kapor nechutil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
124 komentov
ináč sa hovorí že sa dnes nemá jesť mäso tak preto všetci rybujeme a ryba nie je mäso
... ale inak mávam taktiež kapustnicu bez mäsa a druhé buď vyprážaný syr ako ty, alebo sójové plátky v trojobale so šalátom
@ericca Tak som poctený ...
@ragdoll co to ma s laskou k zvieratam? aj ja mam velmi rad zvierata, ale maso patri k podstatnym zlozkam potravy. obsahuje ziviny, ktore potrebujes a inde nezozenies. maso proste treba jest. JE to choroba
@ericca vid. hore moja
@strangelady nie, nespadol, stihol som ho podopriet
kedy konecne pochopite, ze toto je diskusne forum, nie eticky kodex a nemusim sa v nom vyjadrovat tak, ako by som sa vyjadril v realnom zivote a ze proste nemam niektore veci rad tak, ako kazdy nieco nema rad nemam rad buzerantov, nepochopim vegosov atd atd.... no a co? ale len podte, podte, len si zahubujte nech mam dnes este lepsiu naladu, nez mam teraz
A inak normálne kapustnicu a potom zemiakový šalát, lebo sa mi nič k tomu nechce robiť.
ak si nepochopil, to nic
tak keď niekto nedá do papule mäso z presvedčenia, že nebude jesť mŕtve zvery, tak aspoň nech nie je pokrytec, a nežere ryby.
vegetarián neje ryby, ale semivegetarián, ktorý môže biele mäso, čiže hydina a ryby. Žiadne tmavé.
Nie, nie, prečítaj si o tom niečo..človek nie je na to nijak prispôsobený ..
» www.ikea.com/sk/sk/catalog/p...
Oni to berú tak, že sú chladnokrvné živočíchy a vraj nemajú prah bolesti. Jednak, nenachádza sa v nich skoro žiadna krv a ich mäso je biele.
ach no dobre, nebudem sa tým zaoberať...
život bez mäsa by bol taký prázdny
ale aby sa do toho niekto nútil? že má rád mäso, ale musí byť vegetarián, nasilu si to bude odopierať a neviemčo.. to mi príde fakt choré..
a takisto aj jesť vyprážaný syr na vianoce
ale ako každého vec samozrejme ako hovorím, len ma to úplne tak zarazilo, doteraz som nerozmýšľala čo tí ľudia jedia na vianoce.. a ten syr mi príde fakt wtf
a to poznám aj ľudí, čo jedia normálne kuracie rezne na vianoce o____O to je už ignorantstvo najväčšieho stupňa
Ignoranstvo? A čoho? Vianoc?
@luc.ka inak v tom pripade teda ostava este jest maso zaziva, cize zijuce zvierata konzumovat
o to viac ma mrzí, keď sa ešte aj v takýto deň medzi sebou užívatelia hádajú ako sopľavé deti
can't be bothered m8
ja budem jesť radšej mŕtve zvieratá, ako živé, nechcelo by sa mi vypľúvať srsť
(a riskovať pásomnicu a podobné veci
*necital som celu diskusiu, len zaciatok...
@husky bothered ? O_o
Na druhej strane stále lepšie ako ybť vegán to ej už moc , až nezdravé to mlže byť, vegetariánstvo je podľa mňa úplne v pohode pokiaľ má človek naozaj dobrý jedálny lístok .
No a ináč, ja vegetariánstvo celkovo moc nechápem, ale je to ich vec. Každopádne si neviem predstaviť kapustnicu bez mäsa. A vyprážaný syr na Vianoce je tiež celkom zaujímavý, mám ho rád, ale na Vianoce by som si ho asi nikdy nedal.
tak tak. mam proste den ked nic nemusim lebo odo mna nic nikto nechce, kedze maju vsetci co robit. tak oddychujem. a prave jem chleba so syrom a salamou!
ale tiez skor pochopim ludi ktorym maso jednoducho nechuti a preto ho nejedia, nez takych, ktori sa v nejakom platku docitali ze maso je nepotrebne a skodlive, a preto si ho odopieraju.
ináč sa hovorí že sa dnes nemá jesť mäso tak preto všetci rybujeme a ryba nie je mäso tento posledný smajlík ( ? ) znamená otáznik myslela som že to pozná každý
agreed my friend presne tak (dnes som vela pozeral TopGear tak som cely englishovany, nie ze by som sa chcel vytahovat)
hovorím, že tých vegetariánov samozrejme chápem, to je každého vec, či chce alebo nechce jesť mäso.. ale dať si mäso na pôst a ďalej sa tváriť, ako šťastne oslavujem Vianoce mi príde úplne wtf..
Ale syr a podobné jedlo u vegetariánov nie je ignorácia, proste si chceme tú rybu niečím nahradiť...
a dalsie zas mankin kolega na obede zahlasil ze nebude jest maso lebo sa chce stravovat zdravo (alebo aj zdravovat stravo jak som mal najprv napisane) a dal si miesto toho vyprazany syr O__o
a @6 tiez o__O
aj ja viem vložiť obrázok!!! to bolo schválne iba ako link, aby každý vedel, že je to IKEA, čo má také skvelé hračky!!!!
nie nemám ju... ja mám ťavu
film? nie nie... ja sa hanbím
Tým príkladom si to dosť zabila.
Vianoce ako také, nie sú o jedle a daroch. Podľa mňa. Je to o inom. O rodine, vzťahoch a blízkosti. Aj keby tam jedli psa alebo mali zmrzlinu ako hlavný chod, ak sa cítia dobre, má to svoje naplnenie. Čo z toho, že všetci sedia za stolom a žerú rybu so šalátom?
Jednak. Kto nie je vegetarián, alebo vegán, nedokáže pochopiť prečo. Ak niekto nežere mäso z presvedčenia, že to jednoducho nechce, prečo by to menil. Prečo by si jeden deň dal niečo, čo neznáša.
dufam ze si @98 nemyslel fakt vazne lebo ak ano tak by si ten prispevok zasluzil medailu za jebnutost
no a čo že ju nemám! aj tak ikeu uznávam ako najkreatívnejšieho hračko-producenta!!!!
a žiaden film ti neberiem, ja to nepotrebujem!!! ja som zázrak aj bez toho
ale nekoľko je toto pravda nevieme povedať =D znelo to dôveryhodne
Ja som spokojna so svojimi oblininami, semiackami, ovocim a zeleninou. A zijem (dokonca celkom plnohodnotne!).
a keď s nami býval brat, tak ten mal vypražený syr, ja kedysi rybie prsty a keď žil pradedko, tak ten sardinky, aby aspoň dodržal tradíciu ryby, keďže mu kapor nechutil
nevidím na tom nič zlé