ani ani, pretože mäso obsahuje bielkoviny, ktoré ti môžu veľmi chýbať, ak ich nebudeš konzumovať dostatočne potom v iných potravinách.
ako, mala som už také chvíľky, najmä po tom ako som na vlastné oči videla zabíjačku prasaťa, že vegetariánka ale nevydržalo to dlho.
som k zvieratám humánna, ale tak chovajú sa na to. napríklad ale takého koňa, delfína, psa, krokodíla by som NIKDY nezjedla. a chránené či inak vzácne zvery tiež nie. ani by som som si nekúpila žiadnu vec zo zvieraťa NIKDY. ale asi som odbočila čo?
tak ja niesom ja by som bez mäsa neprežila, ale kamoška je už zopár rokov silná vegetariánka, dokonca nezje nič, kde bolo mäso, napríklad si nedá nejakú omáčku keď tam predtým bolo mäs a niekedy je to dosť komické keď jeme a ona sa na nás s nechuťou pozerá
seriozna vedecke vyskumi dokazali že vegáni žijú v priemere dlhšie, trpia v oveľa menšej miere na srdcové choroby a zhubné nádory, majú viac energie, menej obezity a tak ďalej. Živočíšne produkty ako mäso, vajíčka a mlieko obsahujú veľké množstvo nasýtených tukov a cholesterolu, ktoré v krátkom časovom období spôsobujú ľuďom obezitu a v dlhšom časovom výhľade skracujú ľuďom život.
Jediný výskum v ľudskej histórií zdokumentoval spôsob, akým možno úspešne liečiť srdcové choroby, ktoré sú najväčším zabijakom ľudí v Západnom svete. Tento výskum uskutočnil Dr. Dean Ornish a Dr. Caldwell (viac informácií o tom vyšlo v časopise American Journal of Cardiology, august 1999), ktorí dokázali že výlučne vegánska diéta je najspoľahlivejším preventívnym opatrením na predchádzanie srdcového infarktu. Z výskumu vyplýva, že nikdy nebol zdokumentovaný prípad úmrtia na infarkt u človeka, ktorý mal hladinu cholesterolu pod hranicou 150.
Ľudia, ktorí konzumujú zvieracie produkty majú tiež o 40 percent väčšie riziko ochorenia na rakovinu a zvýšené riziko mnohých ďalších chorôb, ako porážka, obezita, osteoporóza, cukrovka.
Mäso naviac obsahuje pesticídy a ďalšie chemikálie v niekoľko násobne väčšom množstve ako rastlinná potrava.
Aby som to zhrnul, neexistuje žiadny pádny dôvod prečo by sme mali podporovať krutosť spojenú s produkciou živočíšnych potravín, ktoré sú naviac nezdravé a náročné na využívanie prírodných zdrojov. Vždy, keď sa posadíme za stôl, môžeme rozhodnúť či podporíme krutosti páchané na zvieratách a ničenie životného prostredia, alebo podporiť súcitnejšiu a ohľaduplnejšiu alternatívu, ktorou je vegánska strava. Dnešný svet je plný násilia a utrpenia, ktoré často nedokážeme pochopiť ani pomôcť k jeho odstráneniu. Vegánstvo je však niečo, čo nám umožňuje každý deň urobiť svet lepším.
@11 ako srry ale toto je fakt smiešne...fuh to je na mna moc Jasné...maso je vlstne jed! prečo len tá teta príroda to asi zariadila tak že ho jeme mi teda ostáva záhadou.....
"Dnešný svet je plný násilia a utrpenia, ktoré často nedokážeme pochopiť ani pomôcť k jeho odstráneniu. Vegánstvo je však niečo, čo nám umožňuje každý deň urobiť svet lepším."
nemám chuť teraz v takejto pokročilej nočnej hodine sa s tebou hádať, že ľudia od praveku jedli mäso a prežili, že nadmerné požieranie VŠETKÉHO zvyšuje obezitu, že v dnešnej dobe už neexistuje NIČ čo by nebolo chemicky upravované, ani biopotraviny.. nie, o tom teraz nechcem
ALE, k tomu čo som skopčila hore ked chceš spraviť svet lepším, nekupuj si drahé tenisky, ktoré za minimálnu plácu dennodenne vyrábajú ľudia v ázií, nejazdi autom, pretože kvôli rope sa dennodenne vedú spory a vojny, neži na slovensku, pertože veľa ľudí prelialo krv na jeho území.. a pod.
Ja nejem nic, co ma nieco spolocne s masom...nic coho sa maso dotklo,etc...keby dam nieco take do ust,thak sa asi :-! a predstavim si,ze to je take iste ako keby mam zjest mojho psa ...no ae akoze spoko,nvm, preco ludia maso jedia...kazdy by si mal predstavit,ako nehumanne sa chovaju,a zabijaju tie zvierata...a este povedzte, ze oni su na to urcene...skvele,narodit sa,byt odobraty od matky,a o par mesiacov byt zabity...
nejedla som mäso asi 4 roky, ale každý, kto sa rozhodne byt vegetariánom, by mal dopredu porozmýšľat ako si bude dopĺňať bielkoviny a ako bude vyzerať jeho jedálniček. lebo vegetarián, ktorý namiesto obedu s mäsom požiera vyprážaný syr s hranolkami...to nie je príliš dobrý spôsob vegetariánstva. tak potom pochybujem, že jeho vegetariánstvo bude správnou voľbou. lebo potrebujeme aj živočíšne aj rastlinné bielkoviny. a pojedať každý deň sóju, brokolicu a karfiólik je nuda. a keď už jesť mäso, tak určite nie vyprážané a nie bravčové a hovädzie, najlepšie kura a ryba, aj to naprírodno.
a pochybujem, že vegánstvo je zdravé. zúži sa ti výber potravín a jesť to isté dookola, ťa prestane baviť.
ja len ze vacsina vegetarianov ani nevie ze vo vacsine syrou je syridlo ktore sa ziskava zo žalúdkou teliat,prasiat a kozliat takze nepriamo konzumuju zvierata
No ja som vegetariánka roky dá sa povedať, hoci z času na čas jem rybu, takže skor demi-vegetarián, a nechápem ľudí, čo takéto niečo odsudzujú, keď ich to absolútne nemá čo zaujímať, pretože je to každého VOĽBA.
Takto... celá moja rodina je zo mňa nešťastná, ale už dávno si zvykli nenútiť ma jesť povedzme kapra, z toho mi zvyklo bývať doslova zle. Pri fašírke som bola schopná presedieť hodiny bez toho, aby mi čo i len napadlo zjesť ju, na veľkú zlosť mamy, ktorá mi povedala, že ak ju nezjem, nepojdem do tábora - spomienka z detstva.
(potom som aj tak išla, ale fašírky som sa ani nedotkla)
Neviem, prečo taká som, no určite to nebude len z ohľaduplných a šľacehtných príčin - heh preto mi asi to s tým syrom nevadí, syry milujem, a keby človek úplne vyškrtol živočíšne produkty, mal by to na tomto svete veľmi ťažké, ale proti vegánom osobne nič nemám, je to predsa ich rozhodnutie.
Proste mi maso nechutí, a nakoľko som človek ovplývajúci mimoriadne živou predstavivosťou, je mi zle, ked ho mám čo i len chytiť a povedzme položiť na dres, a rozhodne nemám chuť ho zjesť. Som divná - nech. Zdá sa mi to proste nechutné.
vegetariani vy ste vôbec schopni zvladat fyzicku zataz ???? ..... nedokazem si predstavit aby som aspon v jednom jedle cez den nemal poriadny kus mäsa ..... vegetarianstvo je onicom kto chce schudnut tak mozno ale cely zivot tak zit to je nanic .....
comrad: asi ťažko pre ľudí, čo chcú schudnúť, mali by síce obmedziť živočíšne tuky, ale obmedziť,nie vyradiť.
inkheart: jasné, že je to každého vec a keĎ sa stravuješ zdravo aj naprieh tvojmu demi vegetariánstu,je to v pohode. ale ako som napísala syr a hranolky- to je fakt skvelé vegetariánstvo.
samozrejme nehovorím o tom,že by sme mali jesť párky,klobásy a salámy a paštéky, bravčové. z toho mi tiež nie je moc dobre.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ako, mala som už také chvíľky, najmä po tom ako som na vlastné oči videla zabíjačku prasaťa, že vegetariánka ale nevydržalo to dlho.
som k zvieratám humánna, ale tak chovajú sa na to. napríklad ale takého koňa, delfína, psa, krokodíla by som NIKDY nezjedla. a chránené či inak vzácne zvery tiež nie. ani by som som si nekúpila žiadnu vec zo zvieraťa NIKDY. ale asi som odbočila čo?
Jediný výskum v ľudskej histórií zdokumentoval spôsob, akým možno úspešne liečiť srdcové choroby, ktoré sú najväčším zabijakom ľudí v Západnom svete. Tento výskum uskutočnil Dr. Dean Ornish a Dr. Caldwell (viac informácií o tom vyšlo v časopise American Journal of Cardiology, august 1999), ktorí dokázali že výlučne vegánska diéta je najspoľahlivejším preventívnym opatrením na predchádzanie srdcového infarktu. Z výskumu vyplýva, že nikdy nebol zdokumentovaný prípad úmrtia na infarkt u človeka, ktorý mal hladinu cholesterolu pod hranicou 150.
Ľudia, ktorí konzumujú zvieracie produkty majú tiež o 40 percent väčšie riziko ochorenia na rakovinu a zvýšené riziko mnohých ďalších chorôb, ako porážka, obezita, osteoporóza, cukrovka.
Mäso naviac obsahuje pesticídy a ďalšie chemikálie v niekoľko násobne väčšom množstve ako rastlinná potrava.
Aby som to zhrnul, neexistuje žiadny pádny dôvod prečo by sme mali podporovať krutosť spojenú s produkciou živočíšnych potravín, ktoré sú naviac nezdravé a náročné na využívanie prírodných zdrojov. Vždy, keď sa posadíme za stôl, môžeme rozhodnúť či podporíme krutosti páchané na zvieratách a ničenie životného prostredia, alebo podporiť súcitnejšiu a ohľaduplnejšiu alternatívu, ktorou je vegánska strava. Dnešný svet je plný násilia a utrpenia, ktoré často nedokážeme pochopiť ani pomôcť k jeho odstráneniu. Vegánstvo je však niečo, čo nám umožňuje každý deň urobiť svet lepším.
nemám chuť teraz v takejto pokročilej nočnej hodine sa s tebou hádať, že ľudia od praveku jedli mäso a prežili, že nadmerné požieranie VŠETKÉHO zvyšuje obezitu, že v dnešnej dobe už neexistuje NIČ čo by nebolo chemicky upravované, ani biopotraviny.. nie, o tom teraz nechcem
ALE, k tomu čo som skopčila hore ked chceš spraviť svet lepším, nekupuj si drahé tenisky, ktoré za minimálnu plácu dennodenne vyrábajú ľudia v ázií, nejazdi autom, pretože kvôli rope sa dennodenne vedú spory a vojny, neži na slovensku, pertože veľa ľudí prelialo krv na jeho území.. a pod.
toľko
a inak mäso veľmi nemusím až na kuracinu...ale to preto,že mi nechutí heh
PROSÍM ZARAĎTE DO DISKUSIÍ KATEGÓRIU JEDLO!
dakujem
Nemáš doma nejaké kožené topánky?
Ale ako ... Také prasa je zviera vyŠľachtené vlastne výlučne na mäso ...
KeĎ ho nebudeme jesť tak .. ich vypustíme do prírody?
Hmm, tak to svojim spôsobom obdivujem
Tie topánky si ja určite neodpustím
(idem, rozlúčila som sa inde, sí ju lejtr.)
Predpokladám, že sú hlavne z hovädzích koží, ale nevyznám sa v tom moc ...
No bežné topánky určite nie sú z krokodíla
Jem hydinu a ryby, samozrejme zeleninu etc.
Ja bez masa nemozem, maso zjem vzdy.
a pochybujem, že vegánstvo je zdravé. zúži sa ti výber potravín a jesť to isté dookola, ťa prestane baviť.
Takto... celá moja rodina je zo mňa nešťastná, ale už dávno si zvykli nenútiť ma jesť povedzme kapra, z toho mi zvyklo bývať doslova zle. Pri fašírke som bola schopná presedieť hodiny bez toho, aby mi čo i len napadlo zjesť ju, na veľkú zlosť mamy, ktorá mi povedala, že ak ju nezjem, nepojdem do tábora - spomienka z detstva.
(potom som aj tak išla, ale fašírky som sa ani nedotkla)
Neviem, prečo taká som, no určite to nebude len z ohľaduplných a šľacehtných príčin - heh preto mi asi to s tým syrom nevadí, syry milujem, a keby človek úplne vyškrtol živočíšne produkty, mal by to na tomto svete veľmi ťažké, ale proti vegánom osobne nič nemám, je to predsa ich rozhodnutie.
Proste mi maso nechutí, a nakoľko som človek ovplývajúci mimoriadne živou predstavivosťou, je mi zle, ked ho mám čo i len chytiť a povedzme položiť na dres, a rozhodne nemám chuť ho zjesť. Som divná - nech. Zdá sa mi to proste nechutné.
inkheart: jasné, že je to každého vec a keĎ sa stravuješ zdravo aj naprieh tvojmu demi vegetariánstu,je to v pohode. ale ako som napísala syr a hranolky- to je fakt skvelé vegetariánstvo.
samozrejme nehovorím o tom,že by sme mali jesť párky,klobásy a salámy a paštéky, bravčové. z toho mi tiež nie je moc dobre.