Zdar, mám doma dve už celkom veľké, takmer 10 ročné sladkovodné korytnačky, samičky, rozmery cca. 20 cm x 13 cm. Neviete mi niekto poradiť, čo s nimi ďalej, resp. kde by som ich mohol dať, podarovať, predať??
uz su pokazene alebo kde je problem? skoda ze teba niekam ako 9 rocneho rodicia nedali. to vam fakt nepride ako samozrejmost mat istu zodpovednost ked si zaobstaram zviera? je mi smutno z toho co tu dnes citam. a aj z toho ze ti tu nikto nenadava.
Chúďa korytnačky. To ich akože chceš odhodiť len pre ich veľkosť? Neutvoril si si k nim za 10 rokov žiadny vzťah? Počkaj, nie si ty pôvodne shadowshadow? Lebo potom by to dávalo vysvetlenie, schyzofrenický bezcitný a dôležitý chalan nemôže mať vzťah ku korytnačkám ani k žiadnej osobe, možno len k materiálnej veci.
Mne takto vyrástol kajman, tiež som nevedel čo s ním, bolo mi ho lúto, lebo už mu bolo to terárko malé a po záhrade stále pustený byť nemohol, tak som ho odviezol do čunova jazerám a dobre mu tam je. Pred mesiacom som ho bol kuknúť a vyzerá spokojný, pekne vypapkaný.
Nikdy som nenapísal, že sa ich chcem zbaviť... Ale v rámci ich už dosť veľkých rozmerov nemám pre nich dostatok miesta k pohybu... A nie neberiem ich ako domáce zvieratá, len ako zvieratá, pretože to sú zvieratá, ktoré nie sú domáce. Len si zoberiem keď sú malé a postarám sa o ne, kým budú veľké a pak ich niekam dám, podarujem alebo tak, a zase si zoberiem ďalšie malé korytnačky, čo mám aj v pláne...
Nesúď podľa niečoho, keď ani nevieš o čo ide... Ako si si možno už prečítala, chcem ich posunúť ďalej niekomu, kto im poskytne viacej miesta k pohybu, lebo ja som obmedzený priestorom vzhľadom k ich veľkosti...
Tým čo si napísala chceš teda povedať, že by si sa o niekoho starala, aj keď by si nemala pre neho dostatočné podmienky k životu?? Takže, ak by som to tak zobral, láska je síce pekná, aj keď mám zvieratá rád, ale prvoradé pre nich je najmä pohyb ako nejaká láska... Tiež by si asi nechcela žiť s niekym koho máš rada v nejakej miestnosti s rozmery 1x1x2 metra...
20 x 13 cm, keď už tak... A je to akvárko, a nie terárko... A nejde o to, či pre nich také akvárko je,, samozrejme že je, ale ja chcem aby mali dostatok pohybu, takže akvárko, 50 x 40 x 30 cm, ktoré mám je pre nich dobré, ale nie je dostatočné pre pohyb... To by som musel mať ešte ďalšie tri také isté akvárka, aby mali dostatok pohybu... A toľko miesta, na také veľké akvárko, v byte nemáme.
@shadowofshadows veď hej, už keď nemáš čo povedať, tak je to akvaterárko Iste, chápem. A chápem aj to, že nemá zmysel ťa o niečom presviedčať, hlavne v tento krásny deň. Takže ahoj a nech sa ti to cez Vianoce trochu uprace v hlavičke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
soppa á la Darwin
pripadne zjest ako ti tu @3 pise
Už som aj písal do Zoo Bojnice, ale ešte sa neozvali... A aj preto píšem aj tu, možno sa tu niekto nájde...
@torpedo08
Nikdy som nenapísal, že sa ich chcem zbaviť... Ale v rámci ich už dosť veľkých rozmerov nemám pre nich dostatok miesta k pohybu... A nie neberiem ich ako domáce zvieratá, len ako zvieratá, pretože to sú zvieratá, ktoré nie sú domáce. Len si zoberiem keď sú malé a postarám sa o ne, kým budú veľké a pak ich niekam dám, podarujem alebo tak, a zase si zoberiem ďalšie malé korytnačky, čo mám aj v pláne...
@klaudiqa9
tiež som si chcel spraviť jazierko na záhrade, ale nejak to nevyšlo
@nicolkaa
Nesúď podľa niečoho, keď ani nevieš o čo ide... Ako si si možno už prečítala, chcem ich posunúť ďalej niekomu, kto im poskytne viacej miesta k pohybu, lebo ja som obmedzený priestorom vzhľadom k ich veľkosti...
@dandybrendy
Tým čo si napísala chceš teda povedať, že by si sa o niekoho starala, aj keď by si nemala pre neho dostatočné podmienky k životu?? Takže, ak by som to tak zobral, láska je síce pekná, aj keď mám zvieratá rád, ale prvoradé pre nich je najmä pohyb ako nejaká láska... Tiež by si asi nechcela žiť s niekym koho máš rada v nejakej miestnosti s rozmery 1x1x2 metra...
@weeman
A tam je nejaká rezervácia pre zvieratá, či niečo podobné??
"...možno sa tu niekto nájde, kto mi poradí." - To som chcel napísať.
Och bože, dievča...Tebe asi matika nejde, však?
20 x 13 cm, keď už tak... A je to akvárko, a nie terárko... A nejde o to, či pre nich také akvárko je,, samozrejme že je, ale ja chcem aby mali dostatok pohybu, takže akvárko, 50 x 40 x 30 cm, ktoré mám je pre nich dobré, ale nie je dostatočné pre pohyb... To by som musel mať ešte ďalšie tri také isté akvárka, aby mali dostatok pohybu... A toľko miesta, na také veľké akvárko, v byte nemáme.
Povedal by som, že väčšina ľudí, čo je tu na fóre, dá samozrejme za pravdu mne, ako tebe...
Resp. nie terárko, ani akvárko, ale akvaterárko...
Resp. nie terárko, ani akvárko, ale akvaterárko...
bude sa tam mať oveľa lepšie ako v akvateráriu ...