anglická kráľovná Viktória Veľká a jej manžel (po jeho smrti sa nikdy poriadne nespamätala a každý deň muselo služobníctvo pripravovať pre neho veci atď., nebudem to tu celé rozpisovať. Ak neviete, ktorá Viktória, tak to je tá, po ktorej sú pomenované rôzne ostrovy, vodopády v Afrike atď.)
Henrich VIII. a jeho ženy
Casanova a jeho ženy
Ľudovít Štúr a jeho láska, ktorú kvôli národu nechal
a teraz mi fakt ďalší nenapádajú... keď mi napadnú, tak ich napíšem
...síce sú iba fiktívnymi postavami z pier sestier Bronteových, kto ich knihy nečítal, nedokáže to pochopiť. Hlavne odporúčam Búrlivé výšiny (pár Heatcliff/Cahterine), je to úžasné dielo. Veľmi emotívne, ešte teraz mi z neho niekedy zovrie srdce. Ale proste, ak to miluješ, nie je čo riešiť
Odyseus, kráľ Itaky a jeho žena Penelopa, spartská princezná. Odyseus 10 rokov putuje po svete. Odyseova žena má doma veľa nápadníkov. Nútia ju, aby sa za jedného z nich vydala. Ona si dá podmienku, že sa vydá, až došije šaty. Všetko čo cez deň ušije, v noci vypára. Odyseus prichádza domov v prestrojení za žobráka, aby zistil, či je mu žena verná. Pytači ho urážajú. Penelopa ho nespoznáva, rozpráva sa s ním o tom, ako túžobne očakáva muža. Na druhý deň pytači opäť nútia Penelopu, aby sa vydala, pretože odhalia trik s páraním. Ona povie, že sa vydá za toho, kto napne Odyseov luk. Nik okrem žobráka ho nenapne a Penelopa v žobrákovi spozná Odysea.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
A co tak Henrich VIII a jeho zeny? Taky vztah vzdy zaujme
Heatcliff a Catherine
Kleopatra a Ceasar
Kleopatra a Augustus
Romeo and Juliet
Tristan and Isolde
anglická kráľovná Viktória Veľká a jej manžel (po jeho smrti sa nikdy poriadne nespamätala a každý deň muselo služobníctvo pripravovať pre neho veci atď., nebudem to tu celé rozpisovať. Ak neviete, ktorá Viktória, tak to je tá, po ktorej sú pomenované rôzne ostrovy, vodopády v Afrike atď.)
Henrich VIII. a jeho ženy
Casanova a jeho ženy
Ľudovít Štúr a jeho láska, ktorú kvôli národu nechal
a teraz mi fakt ďalší nenapádajú... keď mi napadnú, tak ich napíšem
@20 Romeo a Julia niesu historicke postavy
Heatcliff a Catherine
Jane Eyrová a Rochester
...síce sú iba fiktívnymi postavami z pier sestier Bronteových, kto ich knihy nečítal, nedokáže to pochopiť. Hlavne odporúčam Búrlivé výšiny (pár Heatcliff/Cahterine), je to úžasné dielo. Veľmi emotívne, ešte teraz mi z neho niekedy zovrie srdce. Ale proste, ak to miluješ, nie je čo riešiť
Inak Burlivé vyšinu su naozaj úžasne, proste njeje to taka ta typicka love story. Super kniha, škoda že nie su reálni ľudia.
Kralovna Margot a grof de la Mole
a tak knizne - Arwen a Aragorn
helena a paris
adam a eva........................uz neviem kto
A tak dám schválne aj tú Bellu a Edwarda, aby sa "potešil" awared
romeo a julia
rose a jack
bonnie and clyde...
heathcliff a catherine(burlive vysiny)
rose a jack(titanic)
satine a christian (moulin rouge)
Quasimodo a Esmeralda(chram matky bozej v parizi)
Anna a Gilbert (anna zo zeleneho domu)
Tristan a Izolda
Rhett Butler a Scarlet O"harova
Skutočná história:
Ludovit Stur a Adelka Ostrolucka
Dante a Beatrice
Marie a Pierre Curieovci
Martin Luther King a Coretta Scottova-Kingova
Petra Kellyova a Gert Bastian
RL: Niccolo Paganini- Antonia Bianchi ( aj ked z nej potom bola svina ale paci s ami ako ju vo svojich dennikoch vyvisoval do nebies
Nicolas Flamel a Perenelle Flamelová
Eric a Christine Daaé ( ´la Fantôme d´Opera)
Jeanne de la Motte a Retaux ( náhrdelníkova aféra s Mariou Antoinettou)
Napoleon a Marianne d´Asselnat ( jeho prvá kurtizána )
a dobre sa citalo aj o kurtizanach Filipa II. Dobrého Burgundského
Andrej Sladkovic Braxatoris a Marina
Henrich VIII. a Anna Boleyn
"My love is unique — no one can rival her, for she is the most beautiful woman alive. Just by passing, she has stolen away my heart."