naša slovenska tradicia praktikovana hlavne u mladich ludi aky mate na nu nazor ? vždy som chodim s nadšenim ked som bol ešte mlady ale posledne roky už samozrejme človek strača zaujem o taketo veci pravdepodobne si tento rok jednoducho pospim dievčata
ja akurát tak spravím radosť ocinovi a synovcom, aby ma vyšibali a ofŕkali pár kvapkami.
ale kebyže bývam na dedine, tak by som si tie pravé oblievačky asi aj užívala.
hlavne, ak by sa nejaké to vedro ľadovej vody aj odo mňa niekomu mužského pohlavia vydarilo. :happy:
(jednu som zažila. bol to veľmi príjemný adrenalín a bolo vtedy strašne super teplo a krásne počasie!! nie ako teraz. )
ja ako žena prehlasujem, že tento zvyk mi nikdy nijako neprekážal (na rozdiel od drvivej väčšiny žien na SVK), brala som to ako pekný zvyk a strašnú srandu....a keby ma niekto prišiel obliať aj v tomto veku, brala by som to presne tak isto.
ja chodim s bratom oblievat zeny v rodine doteraz. jeden rok sme neboli a potom nam pilili usi, ze sme neprisli a cakali nas. byvala sa na to tiez tesila a hoci kazdy rok chodili pocas velkej noci niekde na hory, vzdy ako sa vratili cakala, ze ju oblejem. a ja som sa zas tesil na kinder vajicka
Ja prehlasujem, že nikto sprostejší sviatok ani vymyslieť nemohol... alebo ani nie sviatok, len tú tradíciu. Ani z kresťanskej ani z inej stránky tohto sviatku mi akosi nedochádza k čomu je dobré biť ženy a oblievať ich vodou
Asi tolko k tomu, ze ak chcu, nech si oblievaju koho chcu... ale mna nikto oblievat nebude a to dobre vedia aj moji kamarati, ze to maju zakazane
...raz na mna ten kybel s vodou prehodili cez branu, lebo som im nechcela otvorit a dostali odo mna vynadane
Mám to rada, tiež niesme nejak extra veriaca rodina ale zvyky a tradície dodržiavame, ja osobne mám velkonočný pondelok rada. Je pravda, že vždy kričím ako nejaký pavián ale som šťastná. A ešte keď bývam na dedine je to ešte väčší adrenalín...Choroba nechoroba, teplo neteplo.. A som rada, že tento zvyk nezanikol !
nemám to rada a ani som to nikdy nemala rada, vždy po veľkej noci som bývala chorá a moji strýkovia si to samozrejme nikdy nenechali ujsť... tieto sviatky sú pre mňa absolútne zbytočné, "našťastie" som tento rok chorá, tak si to budú musieť odpustiť
Každý rok pravidelne nadávam na všetko mužského pohlavia, čo sa mi navalí do domu, ale neviem, či by som si Veľkú Noc bez toho vedela predstaviť. Pokiaľ nie je -5 a nesneží, tak je to v pohode.
nastastie nasa rodina nikdy tento sviatok neoslavovala touto hlupou formou. ked som bola mala,casto moji spoluziaci u nas doma zvonili,nikdy sme im neotvorili. a som za to velmmi vdacna mojej mame
neznášam tento debilný zvyk preto sa posledných cca 5 rokov na veľkonočný pondelok vyparím ešte pred svitaním na neznáme miesto a vrátim až po polnoci nevidím jeden rozumný dôvod prečo by som sa mala nechať niekým olievať z čoho budem tak akurát chorá a ešte niekoho za to aj odmeniť...nie ďakujem...
však nech sa olievame vzájomne ale keď bude 20°c+ , alebo teraz ísť radšej s priateľom na kupko kde sa budeme obaja hádzať do vody.....horšie to bolo na základke kde chodili olievať všetci spolužiaci a každý muž v rodine teraz skor decentnejšie
tak ono v ramci medzi to je pekna tradicia akoze spravit sibi ribi masne ryby jemne a trosku vody splechnut alebo radsej cez vonavku alebo tak aby zena nebola cela mokra ale akoze sado maso do krvi a jebnut zenu do potoka alebo jej vyjebat 5 kyblov vody do ksichtu to sa mi moc nepozdava
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ale kebyže bývam na dedine, tak by som si tie pravé oblievačky asi aj užívala.
hlavne, ak by sa nejaké to vedro ľadovej vody aj odo mňa niekomu mužského pohlavia vydarilo. :happy:
(jednu som zažila. bol to veľmi príjemný adrenalín a bolo vtedy strašne super teplo a krásne počasie!! nie ako teraz. )
...raz na mna ten kybel s vodou prehodili cez branu, lebo som im nechcela otvorit a dostali odo mna vynadane
inak neuznavam tieto veci
a nikto ma neoblieva a sú to trápne sviatky.