všímam si ho.. tie schválnosti.. napríklad teta nikdy nechcela mať deti, ani vlastne nemala, ale osud to zariadil tak, ze vlastne aj tak ma jedno dieta na krku v podstate..
a takychto veci pozorujem viac v zivote.. mozno by sa to dalo nazvat aj Murphyho zakony
V podstate nan veri aj veda Akurat oni by osud nazvali deterministickym chaosom. V podstate je to iste, laicky povedane veci javiace sa ako nahodne v skutocnosti nie su nahodne, ale dane a su vysledkom dakych pociatocnych podmienok, udalosti. To koho stretnete zajtra moze byt vysledkom udalosti, ktore sa stali pred niekolkymi rokmi atd, atd nazyva sa to aj motyly efekt, iste ste uz o nom poculi. Toto som ale povedal velmi jednoducho, aby tomu rozumel kazdy tak dufam ze ma teraz fyzikari nebudu chciet ukamenovat
zusss ano je to dobry film, vidis ani ma nenapadlo dat ho ako prihlad vysvetlenia teorie. V skutocnosti si ale myslim, ze osud nam je dany, ale len v hrubych rysoch, ze su veci a udalosti co sa maju stat a stanu sa, ale mas slobodnu volu ako sa k tym veciam dopracujes. Ako tvrdi jedno stare prislovie vsetky cesty vedu do Rima, takze tak dako vidim aj osud, vyber si cestu ale nakoniec sa aj tak vsetky cesty zbehnu v jednom bode. Dam aj priklad: stalo sa vam dakedy ze ste sli do skoly a na pisomku ste sa neucili a jedine co ste vedeli bola jedna otazka z 20tich a akurat tu ste trafili a nakoniec ste dostali Ačko? Teraz si predstavte, ze by ste sa na tu pisomku poctivo ucili , co by sa stalo? Dostali by ste Acko, lebo by ste vsetko vedeli. Tu vidite dve cesty, ale rovnaky vysledok. Teraz naopak neucili ste sa a prepadli ste, ucili ste sa ale v den skusky ste boli taky stremovany, ze ste vsetko zabudli, alebo otazky vobec neboli take ako ste cakali a zase ste prepadli. Zase dve cesty ale iba jeden vysledok Takychto prikladov je kopec, prikladom je samotny zivot, nech robite co robite, nech sa rozhodnete akokolvek vzdy to skonci v jednom bode a to smrti. Alebo je tu niekto nesmrtelny?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ale mám takú svoju filozofiu
aj ked zasahuješ do osudu-aj to je osud
zneguj to tisíckrát,bude to osud
a takychto veci pozorujem viac v zivote.. mozno by sa to dalo nazvat aj Murphyho zakony
ale pri príslovečnej slovenskej pasivite sa ani nedivím, že toľko ľudí v neho verí
Každý si môže za to čo sa v jeho živote deje, a môže to zmeniť, tie blbosti o tom, že všetko je vopred predurčené nie je pravda. Proste nie je.