@mariquittka dievca, ktore trtka kade-tade a da si skrz plasticku operaciu obnovit panensku blanu nie je panna. ak teda nehovorime o znameni zverokruhu.
@kakofonicka
Toto často robia arabky, aby oklamali svojho nastávajúceho, lebo chce, aby bola panna, hlavne že ona je možni jemu 4. žena
Jj, ja verím na zázraky, Ježišove uzdravenia a pod., ale toto mi nedáva logiku, veď aj z turínskeho plátna je zrejmé, že Ježiš mal kompletnú genetickú informáciu a krvnú skupinu AB, ktorá vzniká jedine spojením A a B, na tejto veci sa zasekli všetci odborníci, s ktorými som sa o tom bavila
@mariquittka vieš, Boh. božská prirodzenosť ktorá spôsobila zmrtvychvstanie Ježiša Krista si poradí aj s možnosťou že panna porodí dieťa. Ježiš nevznikol z vôle muža, ani ženy, ale z vôle Ducha Svätého, ktorému privolila Panna Mária slovami. Hľa služobnica Pána, nech sa mi stane podľa tvojho Slova. A odborníci nevedia veľa vecí vysvetliť, takže do tohoto nech sa nepúšťajú- našou úlohou nie je všetko pochopiť, ale prijať veci také aké sú.Vo svete, a ľudskom živote máme veľmi veľa nepochopiteľných a nepochopiteľnejších, a možno aj dôležitejších vecí, ktoré si nevieme ľudským rozumom vysvetliť, a nič sa nedeje. Ak má Patrixo na mysli práve biblické udalosti, ktorým teda nechápe, nechápem ich ani ja, ale vo svete ako píšem, si veľa vecí nevieme vysvetliť, a ony predsa existujú. hocičo. Aj z biologie, ako toto podobné, aj z chémie, aj matematiky, hoci exaktnú vedu ako takú vieme ľahko dokázať a overiť experimentami, výpočtami, lebo matematika je presná veda. Pri skúmaní biblických vied treba byť opatrní, a niektoré fakty, teda nie hypotézy, ale fakty skúmať jednak svetlom prirodzeného rozumu, ďalej nadprirodzeným svetlom slávy, o čom sa zmieňuje dogmatická teológia. Neviem či ste počuli tento pojem, ktorý som použil, ja som sa ho neučil, učili sa ho staršie ročníky 4-6, kde som nedošiel, ale dogmatiku vo voľnom čase som hojne študoval. A je tam jasne napísané, a teda aj vysvetlenie tohoto všetkého je, že človek nemôže všetko pochopiť ľudským rozumom, pretože viera prekračuje rozum, naše rozumové poznanie, ktoré teda nevieme logicky si overiť. A ešte ti chcem odkázať, že ked sa o tom zmieňuje biblia, ktorá je pre mňa prameň viery, a nie jediný, pretože okrem písanej biblie, mám predsa ešte aj tradíciu, tak prečo by som tomu nemal veriť. A pri skúmaní platí zásada, že to, čo neviem dokázať, nemôžem ani vylúčiť. Ja by som ti konkrétne na tvoju otázku odpovedal týmto spôsobom, čo som spomenul v prvej časti tejto vety. A celkovo vo svete veľmi veľa udalostí nám častokrát nedáva logiku, než by sme sa akokoľvek usilovali. Stále sú tu tie klasické známe otázky typu prečo, ako, akým spôsobom, rôzne podmieňujúce spôsoby vyjadrovania sa. Hádam slovenská gramatika na hodine gramatiky ti vie dať x odpovedí, aký náročný je náš slovenský jazyk, niekedy oveľa náročnejší ako iné jazyky. A predsa iný jazyk nie je nerovnocenný s naším, a predsa aké odchýlky vo vyjadrovaní je. Tým chcem povedať, že to, čo je pre teba nepochopiteľné, aj pre mňa samozrejme, aj pre všetkých, je azda zámerne, lebo všetko pochopiť nemôžeme, je to proste nemožné. Človek má právom vyhranenú obmedzenú kapacitu vnímania, tak ako si nevieme vysvetliť mnohé iné pojmy. Napríklad večnosť, nevieme čo konkrétne znamená z hľadiska priestoru a času. teda tým sa ani netrápim, pretože to presahuje moje logické myslenie. Skôr by som sa zamyslel, a to robíme kresťania chybu, že nevyhľadávajme biblické senzácie, čo by bolo keby bolo. Našou úlohou je žiť tak, aby náš život prinášal ovocie dobrých skutkov, aby sme preukazovali dobro jeden druhému, a tak, ako hovorí modlitba k anjelovi strážcovi.... aby som v vždy v každej chvíli, viedol život Bohu milý, a tak tebou chránený, bol raz v nebi spasený. Nič iné nemáme robiť. Naša úloha je preto presne vymedzená, a memento nášho života spočíva na každom jednom cintoríne, kde mŕtvi očakávajú vzkriesenie. Toľko som ti chcel povedať.
@vreskot000 čiže prehliadať klamstvá. Tak preto tu vládnu mafiáni.
Zvláštne, že za miliardy ľudí, ktoré dovtedy boli porodení, ani jedného nemala "panna". Panna bola preto panna lebo bola v znamení panna jedine.
Alebo autor chcel zaujať práve touto senzáciou a to sa mu podarilo. Tak ako teraz sa používajú magické čisla, alebo draci, superschopnosti. Super opasok Jánošíkov čo mu dával silu... to je tvoj príbeh. Povera.
@wistingher škoda vysvetľovať ti niečo, čo sa jednak nedá ako tak vysvetliť, pretože je to zahalené tajomstvom viery, a ak si si dobre prečítal môj koment, paralelne som sa zmienil o tom, že aj vo vede, nevieš na všetko dať uspokojivú odpoveď. Ja verím tomu, čo píše biblia, nie preto, lebo idem na poznanie veci doslovne, neoháńam sa gramatikou, ani nejakými pridruženými vedami. Azda to, čo som nespomenul v mojom komentári je fakt, že Biblia nepotrebuje vedecké bádanie. Nie je na to odkázaná. Biblia je faktom samým o sebe. Tiež vo fyzike máš mnoho javov, alebo v matematike, ktoré pred niekoľkými storočiami neboli celkom jasne, a ony jasné predsa sú, a hocijaký priemerný učiteľ matematiky, absolvent vysokej školy ti bez problémov vyrieši vyslovene každú dilemu prameniacu z ťažkého matematického alebo fyzikálneho príkladu, ktorý treba vyriešiť. Biblia, biblické vedy, kresťanstvo, teologia mi neponúka nijaké príklady, ktoré treba vyriešiť a dokázať. uvediem konkrétny príklad. Muž miluje ženu, žena miluje muža. Vysvetli mi, prečo žena je zaľúbená, a prečo je muž zaľúbený. A prečo niekto miluje aj 60 rokov bez prestania, a nikdy nebol neverný. samozrejme vo svete sa dejú veci, ktoré človeka robia voľným, ale nie slobodným. a práve preto je rozdiel medzi voľnosťou v myslení a konaní, a slobodou v myslení a konaní. Voľnosť v myslení je bezhraničný prvok, ktorý nemá ohraničenie, a nekladú sa mu medze. Ale sloboda v myslení má mantinely. Mantinely mojej slobody končia tam, kde sa začína sloboda druhého človeka. To znamená, nebudem zasahovať do slobody človeka, pretože sloboda je nezávislosť na determinácii. áno, píšeš dobre, že miliardy ľudí boli porodení, ale nie panensky. To sa samozrejme dá dokázať. Takto to Boh chcel. Ale je to preto, lebo človek vzniká z vôle muža a z vôle ženy, ktorí sa stávajú jedno. Ježiš keďže má Božskú podstatu logicky nemohol vzniknúť z vôle muža, hoci Panna Mária bola zasnúbená so sv. jozefom, ale telesne nežili spolu. Údajne pre veľký vekový rozdiel, ale to nevieme ani dokázať. Jediné čo je isté je to, že sv. Jozef ako Ježišov pestún, ktorého osobu v cirkvi si mimoriadne ctíme, bol zákonným otcom Ježiša pred úradmi, ktoré v tej dobe boli. Ale nie biologickým. Naozaj je to tajomstvo, ktoré musíme rešpektovať. Keď to nerešpektuje ateista, mne to nevadí, ale to pravda je. V cirkvi existuje stáročná tradícia, ktorá potvrdzuje, že Panna porodila Ježiša, ako pravého Boha a pravého človeka. hovorí mi o tom nicejsko carrihradské vyznanie viery. Verím v jedného Pána Ježiša Krista Zrodeného (Ježiša, jednorodeného Syna božieho) z otca pred všetkými vekmi. Ježiš teda jestvoval od vekov. On sa nenarodil a nevznikol len okolo roku nula, on jestvoval od počiatku. Je Boh z Boha, Svetlo zo Svetla, pravý Boh z Boha pravého, jednej podstaty s Otcom, skrze Neho bolo všetko stvorené. Citoval som ti teda nicejsko carrihradské vyznanie viery. Ešte ti k tomu hovorím, že v cirkvi máme tradíciu, ktorú si musíš možno prečítať, pre lepšie pochopenie veci. Ale sú samozrejme veci, ktorým ani ja nechápem. Skús ti prijať ako tajomstvo bez toho, aby si sa nad niečím zamyslel, či to možné je, alebo nie je. Už azda lepšie ti to vysvetliť neviem. A posledná vec ktorú ti chcem povedať, že na toto, aby si to ako tak aspoň pochopil, potrebuješ vieru. Bez viery sa nepúšťaj do bádania biblických právd. Bez svetla viery, bez toho, aby si veril v to, čo čítaš, to čo čítaš aj uskutočnoval, a tak naplnil svoj život tajomstvom Pánovho kríža, zdôrazńujem bez týchto atribútov to možné nie je. Preto sa mnohé nepochopiteľné veci označujú pod pojmom ako tajomstvo. TEda otázka na záver, poznámka na záver je jasne. Nejde o to, či veríš, či to tak bolo, pretože to bolo. Ale či príjímaš ten fakt, že tieto záležitosti sú zahalené rúškom tajomstva, ktorého zmysel pochopíme vo večnosti. Lepšie ti to nevysvetlí nik.
Omyl. Biblia nie sú fakty.
Omyl. Nemôžeš mi vysvetliť niečo, čo nevieš.
Omyl. Ateisti majú vieru, veriť môžeš v čokoľvek. Ateisti majú rodinu, deti, a milujú položili by za nich život.
"Bez viery sa nepúšťaj do bádania biblických právd. Bez svetla viery, bez toho, aby si veril v to, čo čítaš, to čo čítaš aj uskutočnoval, a tak naplnil svoj život tajomstvom Pánovho kríža, zdôrazńujem bez týchto atribútov to možné nie je. " - V preklade nechať sa odrbať. Veriť hoaxu ako že 11 tisic migrantov pride na Slovensko. To je tá božská viera. Uveriť všetkému ço píšu. Veď aj to tu máme... 25% mali v prezidentskych voľbách extrémisti. Uverili v to, čo čítali a čo počuli, bez toho aby premýšľali, či je to pravda. Hneď to brali ako pravdu.
@vreskot000
fuuuha, len ešte jedna vec mi tam nesedí, na rannú cirkev a jej tradíciu mali veľký vplyv rôzni filozofi blízki Platónovi, z čoho vyplýva prísne oddeľovanie duše od tela, prísne zdôrazňovanie toho, že telo je vždy zlé a duša vždy dobrá, pričom dnes vieme, že pravda je niekde uprostred... a teda z toho vyplývala aj démonizácia sexu ako takého, v minulosti dokonca aj toho manželského (na základe čoho bola kedysi rehoľa viac než manželstvo, manželia mohli mať sex len za účelom plodenia, prípadne nemohli v pôste alebo v dňoch, kedy mal sviatok nejaký svätý), nevyplýva táto dogma náhodou z toho? teda z predstavy, ktorá vtedy vládla, že sex je niečo veľmi zlé a že Ježiš ak je Boží syn, tak nemohol vzniknúť týmto spôsobom, ktorý okrem iného aj tak stvoril Boh, pre mňa osobne je to jedno, teda spôsob akým vznikol, možno mám pravdu ja, možno ty, z Božskej podstaty by mu neubudlo ani keby sa vznikol klasicky, v to verím...ďalšia vec, ktorej nechápem: ak v manželstve nedôjde k sexu (za predpokladu, že ide o ľudí, čo do svadby čakajú, v minulosti ich bolo viac) je manželstvo neplatné, je možné, aby niekto mal to manželstvo neplatné dobrovoľne? pričom manželstvá dokáže v týchto prípadoch zneplatniť aj samotná cirkev
@marcello1111 dúfam, že sa chodíš každý týždeň vyspovedať z toho, ako tu každému nadávaš a urážaš. takto miluješ svojich bratov a odpúšťaš, ako ti káže Ježiš? Nepočula som, žeby sa v Biblií niečo také písalo, že máš vynadať každému, kto má iný názor / vieru ako ty. hm.
@marcello1111 ale ty to píšeš skoro všetkym, nie len jemu
hej, ja nehlásam slovo Božie kade chodím a popritom nenadávam každému druhému, čo sa mi snaží oponovať. akosi mi to nejde dokopy radšej sa zavri niekde do kláštora a vypni si internety, bude to pre teba užitočnejšie
@marcello1111 sprostý si, falošný si, a ešte sa púšťaš niekoho poučovať. No však prečo nie, idioti sa mali vždy najlepšie.
Tvoje urážky sú absolútne bezpredmetné, len obviňuješ iných, lebo sám sa nevieš obhájiť. Typical for idiots.
@wistingher nerozumies debate, nestudoval si dogmaticku teologiu, ja som ju studoval tak mi nehovor o nabozenskom fznatikovi. A ty si diletant. Ked sa do toho merozumies tak odid a netaraj. Ked tomu neveris tak sa nezapajaj.
@marcello1111 ja som len poukázala na to, že tvoje vyjadrovanie ako nadavas a urážas poväčšinu užívateľov tu, keď majú iný názor ako ty, celkom nesedí s tou Bozou osvetou, čo sa tu snažíš šíriť
Ja som tu ešte nikomu nikdy nenadavala do kok. a pi.. Takze neviem kto z nas ma tu aké IQ.
Môj muž je evidentne so mnou šťastnejší ako tí muži, čo boli s tebou, keď si potrebuješ vybijat zlosť na birdzakoch
Hej, ty ochranca ty asi každému co sa s tebou pusti do debaty by si vyvestil ake zle veci sa mu stanú..
Ale ja viem, že Krishna mi pošle do cesty to, čo budem potrebovať takže o mňa sa ty nestaraj skôr by si to správanie k ľuďom mal prehodnotit ty lebo evidentne ťa tu majú všetci "radi", to o niečom asi svedčí
Zvláštne, ja by som čakal že viac ľudí bude hlasovať za áno. Veď ak aj by som bol neveriaci, tak stále môžem pokojne hlasovať za áno bez akýchkoľvek vedeckých dokladov, keďže to je predsa súčasťou príbehu. To je ako opýtať sa "Veríš že Frodo bol hobit?"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
môžete sa hanbiť!
Toto často robia arabky, aby oklamali svojho nastávajúceho, lebo chce, aby bola panna, hlavne že ona je možni jemu 4. žena
Jj, ja verím na zázraky, Ježišove uzdravenia a pod., ale toto mi nedáva logiku, veď aj z turínskeho plátna je zrejmé, že Ježiš mal kompletnú genetickú informáciu a krvnú skupinu AB, ktorá vzniká jedine spojením A a B, na tejto veci sa zasekli všetci odborníci, s ktorými som sa o tom bavila
Zvláštne, že za miliardy ľudí, ktoré dovtedy boli porodení, ani jedného nemala "panna". Panna bola preto panna lebo bola v znamení panna jedine.
Alebo autor chcel zaujať práve touto senzáciou a to sa mu podarilo. Tak ako teraz sa používajú magické čisla, alebo draci, superschopnosti. Super opasok Jánošíkov čo mu dával silu... to je tvoj príbeh. Povera.
Omyl. Nemôžeš mi vysvetliť niečo, čo nevieš.
Omyl. Ateisti majú vieru, veriť môžeš v čokoľvek. Ateisti majú rodinu, deti, a milujú položili by za nich život.
"Bez viery sa nepúšťaj do bádania biblických právd. Bez svetla viery, bez toho, aby si veril v to, čo čítaš, to čo čítaš aj uskutočnoval, a tak naplnil svoj život tajomstvom Pánovho kríža, zdôrazńujem bez týchto atribútov to možné nie je. " - V preklade nechať sa odrbať. Veriť hoaxu ako že 11 tisic migrantov pride na Slovensko. To je tá božská viera. Uveriť všetkému ço píšu. Veď aj to tu máme... 25% mali v prezidentskych voľbách extrémisti. Uverili v to, čo čítali a čo počuli, bez toho aby premýšľali, či je to pravda. Hneď to brali ako pravdu.
fuuuha, len ešte jedna vec mi tam nesedí, na rannú cirkev a jej tradíciu mali veľký vplyv rôzni filozofi blízki Platónovi, z čoho vyplýva prísne oddeľovanie duše od tela, prísne zdôrazňovanie toho, že telo je vždy zlé a duša vždy dobrá, pričom dnes vieme, že pravda je niekde uprostred... a teda z toho vyplývala aj démonizácia sexu ako takého, v minulosti dokonca aj toho manželského (na základe čoho bola kedysi rehoľa viac než manželstvo, manželia mohli mať sex len za účelom plodenia, prípadne nemohli v pôste alebo v dňoch, kedy mal sviatok nejaký svätý), nevyplýva táto dogma náhodou z toho? teda z predstavy, ktorá vtedy vládla, že sex je niečo veľmi zlé a že Ježiš ak je Boží syn, tak nemohol vzniknúť týmto spôsobom, ktorý okrem iného aj tak stvoril Boh, pre mňa osobne je to jedno, teda spôsob akým vznikol, možno mám pravdu ja, možno ty, z Božskej podstaty by mu neubudlo ani keby sa vznikol klasicky, v to verím...ďalšia vec, ktorej nechápem: ak v manželstve nedôjde k sexu (za predpokladu, že ide o ľudí, čo do svadby čakajú, v minulosti ich bolo viac) je manželstvo neplatné, je možné, aby niekto mal to manželstvo neplatné dobrovoľne? pričom manželstvá dokáže v týchto prípadoch zneplatniť aj samotná cirkev
hej, ja nehlásam slovo Božie kade chodím a popritom nenadávam každému druhému, čo sa mi snaží oponovať. akosi mi to nejde dokopy radšej sa zavri niekde do kláštora a vypni si internety, bude to pre teba užitočnejšie
to je snad priamym opakom intelektu
"Biblia je faktom samým o sebe."
@Vreskot000 nepoznas vyznam slov ktore pouzivas. Darmo na teba stracat cas.
Tvoje urážky sú absolútne bezpredmetné, len obviňuješ iných, lebo sám sa nevieš obhájiť. Typical for idiots.
Ale to náboženským fanatikom darmo vysvetlovať.
Ja som tu ešte nikomu nikdy nenadavala do kok. a pi.. Takze neviem kto z nas ma tu aké IQ.
Môj muž je evidentne so mnou šťastnejší ako tí muži, čo boli s tebou, keď si potrebuješ vybijat zlosť na birdzakoch
Hej, ty ochranca ty asi každému co sa s tebou pusti do debaty by si vyvestil ake zle veci sa mu stanú..
Ale ja viem, že Krishna mi pošle do cesty to, čo budem potrebovať takže o mňa sa ty nestaraj skôr by si to správanie k ľuďom mal prehodnotit ty lebo evidentne ťa tu majú všetci "radi", to o niečom asi svedčí
Alebo asi som to nepochopil.