Proste je strašne veľa dôvod a vecí čo spôsobuje globálne otepľovanie. Napríklad rôzne plyny a pod. a mi ľudia aj keď vieme, že to škodí (plyny vďaka kt- vznika skleníkový efekt) aj tak používame naďalej.
Vie sa moc málo o akomkoľvek aspekte životného prostredia a jeho minulosti, prítomnosti a o tom ako ho chrániť a zachovať. Je pravda že v atmosfére pribúda oxidu uhličitého a pravdepodobnou príčinou je ľudská činnosť, takisto sme ale svedkami prírodného otepľovania ktoré začalo v roku 1850 kedy sa skončilo štvorstoročné studené obdobie, tzv. malá doba ľadová.
Nikto nevie do akej miery je súčasný otepľovací trend prírodným fenoménom a do akej miery je to spôsobené človekom.
@weeman O tom žiadna že existuje pochuja dôvodov sa nadobro vyjebať na fosílne palivá a myslím že sa to v ďalšom storočí stane aj bez zákazov.. Pokiaľ je mi známo tak na začiatku 20. storočia nikto nemusel zakazovať konskú dopravu
@waagbistritz69 no vlastne vzhľadom na to, že 95% skleníkového efektu je spôsobené vodnou parou a keďže nie sú len dva skleníkové plyny a my nie sme ani zhruba najväčším producentom CO2 myslím, že ľudia sa dajú vylúčiť, čo sa ale o zvýšenej slnečnej aktivite povedať absolútne nedá.
otepľovanie a ochladzovanie Zeme je prirodzený cyklus, ibaže vďaka ľudskému vyčíňaniu sme to otepľovanie urýchlili tak, že príroda sa s tým nedokáže vysporiadať a všetko speje do sračiek
@semhamforas v podstate jediné čo by dokázalo, že ľudia môžu za globálne otepľovanie by bolo, že CO2 ho spôsobuje, co je ale blbost pretoze podla vzoriek z antarktidy ci z nejakej podobnej zamrzlej oblasti vzorky svedčia o opaku a síce že oteplenie sposobuje rast CO2 a nie naopak, plus ak nas porovnas so zvieratami, ci nebodaj ocanmi tak ten nas podiel je len taký prd a to nehovorím o tom že podiel CO2 je nejakých trápnych 0,03 percent a mi ho produkujeme tak sest percent...
@3mm@waagbistritz69 pozrime si fakty... vela sa hovori o CO2. Koncentracia pocas poslednych 600.000 rokov (dokazane vrtania antarktickeho ladu) neprekrocila pri obdobiach tepla 260 ppm (parts per million). Dnes je okolo 360ppm.
Podobne percentualne hodnoty ma aj Methan, aj ine slkenikove plyny.
Ano, vodna para je najväcsi faktor ovplivnujuci sklenikovy efekt. Ale je dokazane, ze priemerna teplota na zemi stupala a klesala vzdy ruka v ruke (teplota o nieco pomalsie, kvoli trochu pomalsich reakciach oceanov, a podobne...)
@jaro1991 teplo vzdy prave naopak stupla pred tym nez stuplo CO2
na tomto grafe su vedlka seba polozene aby to bolo jasne vidno, a je fakt že oceány su najvacsim producentom CO2, ja netvrdim ze CO2 nerastie len tvrdim ze nerastie drasticky kvoli nam, lebo mi produkujeme len zlomok z CO2 a CO2 je len zlomok zo sklenikoveho efektu,
no slnko ma trocha iny graf:
aktvita slnka sa vzdy zyvsila tesne pred zvcyysenim teploty na Zemi....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Proste je strašne veľa dôvod a vecí čo spôsobuje globálne otepľovanie. Napríklad rôzne plyny a pod. a mi ľudia aj keď vieme, že to škodí (plyny vďaka kt- vznika skleníkový efekt) aj tak používame naďalej.
Nikto nevie do akej miery je súčasný otepľovací trend prírodným fenoménom a do akej miery je to spôsobené človekom.
@weeman O tom žiadna že existuje pochuja dôvodov sa nadobro vyjebať na fosílne palivá a myslím že sa to v ďalšom storočí stane aj bez zákazov.. Pokiaľ je mi známo tak na začiatku 20. storočia nikto nemusel zakazovať konskú dopravu
Príspevek @3 si prečítaj omfg
Aj keby bol tak píšem že niektorí a presne tak to aj myslím, kupodivu
urýchlené->áno
Podobne percentualne hodnoty ma aj Methan, aj ine slkenikove plyny.
Ano, vodna para je najväcsi faktor ovplivnujuci sklenikovy efekt. Ale je dokazane, ze priemerna teplota na zemi stupala a klesala vzdy ruka v ruke (teplota o nieco pomalsie, kvoli trochu pomalsich reakciach oceanov, a podobne...)
my sme male hovna na to aby sme dokazali znicit planetu...
na tomto grafe su vedlka seba polozene aby to bolo jasne vidno, a je fakt že oceány su najvacsim producentom CO2, ja netvrdim ze CO2 nerastie len tvrdim ze nerastie drasticky kvoli nam, lebo mi produkujeme len zlomok z CO2 a CO2 je len zlomok zo sklenikoveho efektu,
no slnko ma trocha iny graf:
aktvita slnka sa vzdy zyvsila tesne pred zvcyysenim teploty na Zemi....