mna privadza do sialenstva ale do uplneho,to ked si predstavim vesmir to je hrozne no teda aspon pre mna ze ved za tym vesmirom musi byt nieco a ked nieje ako to vyzera ze nekonecno je to fascinujuce!
@3 ty si asi bol na jeho konci, že to tak s istotou tvrdíš. Je zaujímave, že dnes ani experti z danej oblasti nevedia, či vesmír koniec má a kde ho má. Hlavne, že ty to vieš. Klobúk dolu.
to je niečo čo si skrátka nedokážeme predstaviť.. a myslím že nikto nemá právo tvrdiť s istotou že vesmír je nekonečný, sú tam tisíce nepreskúmaných súvislostí o ktorých ani len netušíme..
realych cisel je nekonecno, priamka ma nekonecno bodov, limity su zalozene na nekonecne... niekedy ma zmysel uvazovat o nekonecne, niekedy nie, netreba z toho robit teologicku otazku
Nekonečno je to, čo nemá medze, buď ako presahujúce akúkoľvek danú kvantitu tej istej povahy (aktuálne nekonečno, najmä v teórii množín) alebo ako podľa dôvodných domnienok smerujúce k takému stavu (potenciálne nekonečno, v matematike symbol ∞).
Symbol ∞ nekonečna v niekoľkých typoch písma.
V matematike sa "nekonečno" často používa v kontexte, kde sa s ním narába ako s číslom (teda počíta alebo meria veci: "nekonečný počet termínov"), ale je to jasne veľmi odlišný typ "čísla" než celé alebo reálne čísla.
Pre zaujimavost vesmir ma menej ako 10 na 80 sekund a menej ako 2 na 256 atomov... Co potom cislo 43256 na 808904256 ... Tou hornou hranicou poctu atomov vo vesmire si nie som isty, ale je to nejake konecne cislo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Symbol ∞ nekonečna v niekoľkých typoch písma.
V matematike sa "nekonečno" často používa v kontexte, kde sa s ním narába ako s číslom (teda počíta alebo meria veci: "nekonečný počet termínov"), ale je to jasne veľmi odlišný typ "čísla" než celé alebo reálne čísla.
Zdroj: Wiki
Inak uvažovanie nad nekonečnom je vždy relatívne pretože nekonečno nieje presný bod.