Vesmir musi byt nekonecny aj ked sa to tazko vysvetluje ale skusim to.
Zoberte si normalnu stenu co mate napriklad v izbe - ma dve strany-! Ked chcete naprikald vymalovat musite ist aj z jednej aj z druhej strany.
Takze ked ma vesmir nejaku stenu ktora ma jednu stranu to nieje mozne. Kazda steena ma dve strany takze tym padom musi byt nekonecny. Akoby murar spravil konec vsemiru len z jednej strany?
a ja vlastne ani neviem..no ale tak keby nebol nekonecny asi by uz tak nezaujimal takze dufam ze je nekonecny,tym padom by bolo stale nieco na nom nepreskumane
@4 ja som pochopila, ale za vesmír vnímam to, kde sú všetky hviezdy, galaxie a iné veci...podla mňa vesmír má svoje hranice, lebo je tam skoro úplné vákuum..musí byť ešte niečo, v čom sa nachádza vesmír, nejaký druh hmoty, ktora spustila všetky fyzikálne sily a chemické reakcie, ktoré potom vytvorili vesmír a sformovali planéty
to je na tom to pekné že pre nás existuje stále mnoho záhad.. Na svete je toľko géniov čo sa tomuto venujú aj celý svoj život ale ešte na to nikto nedošiel myslím že ani nedojde tak skoro sme moc maličkýý na také nieč
@14 ale ľudstvo nebude nikdy natoľko vyspelé, aby zistilo v čom sa vesmír nachádza... dovtedy sa už všetci pozabíjajú atómovými bombami a budú tu také vedecké pokusy, čo si teraz možno ani nevieme predstaviť
Všetko sa nachádza v niečom inom...a keď vedci robia model vesmíru ako guľu, tak aj guľa má stenu...na jednej strane steny(akoby vnútri gule) je vesmír a čo je potom na druhej strane(vonku)?
ja si myslim, ze je taky, ako ho opisuju niektori vedci (Hawking), len nie som si ista, ktora z tych dvoch moznosti s tym lepsie koreluje. A este sa mi zda, ze vesmir nie je iba jeden, ale ved to uz taky detail
Podla mna tu ide o kazdeho vlastne presvedcenie, ako ho naucili, resp. hlavne v co veri- kazdy si bude mysliet svoje, napriklad ze vesmir nekonecny je, pokial mu niekto neda dovody na to, aby si myslel, ze nie je, ale stale je to len presvedcenie "niekoho" a ci je ozaj nekonecny sa asi v 21.storoci nedozvieme. Malo faktov. Aj ked jasne, aj mna by zaujimala odpoved..
/tymto urcite nechcem napadat autorku ankety, len vravim nazor/
ten vesmir sa k dnešnemu stavu dostal rozpínaním to znamená že dakedy musel byť len mala gulička aj ked len miliontinu sekundy ale bol...vtedy mal svoje hranice..podla mna ma aj teraz...len nevieme kde až sú..ak by sme žili ešte dalšie miliardy rokov tak by sme sa možno dočkali...vesmir by sa mal zase zmenšovať až do dalšieho tresku a potom zase zväčšovať..je dosť možné že toto je už x-té rozpínanie vesmúru čo beží dneska...takže verím že je konečný ..
Za hranicou vesmíru nie je nič.Tam neexistuje svetlo,tma,čas ani priestor.Neviem o čo vám ide.Je to úplne logické ak vychádzame z Veľkého tresku ked nebol čas ani priestor.Ak vedci z CERN-u nájdu niečo iné o pôvode vesmíru možno to bude pravda.Viem je to tažké na pochopenie ale kto sa o to viac zaujíma vie svoje
#27 lenže deň čo deň sa získavajú nové informácie... čo platí dnes to zajtra už nemusí, aj čo sa týka veľkého tresku ešte stále nieje na 100percent dokázané či to tak presne bolo,začínajú sa objavovať rôzne nové teórie Nikto neveril že zem je guľatá až kým ju nepreplávali a podobne to bude nasledovat aj s inými "záhadami" Zajtra može niekto prísť s takou teóriou že dejiny sa odznova prepíšu chcem tým len povedať že úplnú pravdu nemože vedieť jednoznačne nikto z nás...
@1 wed priamka je nekonecna...podla mna je wesmir taky nekonecny ako priamka proste nemam zaciatok ani konielć ale w hrubke teba w tomto ponimani sa stale moze rozsirowat cize stale moze rast postupne sa wytwarat nowe a nowe galaxie tak ako sa wytwarala nsa zem mozno je wiacero zemi a oni wedia ze my sme tu ôen my sme to este neobjawili
@33 ale aj priamka má koniec, keď ju nakreslíš na papier... tak isto aj priamka v grafe závislosti dráhy od času pri rovnomernom pohybe má koniec(ak neberiem do úvahy to, že je nakreslená na papieri)...teleso síce ide po nejakej trajektórii a má za sebou nejakú dráhu - povedzme, že to teleso je napr. auto - ale aj tomu autu raz dojde benzín a zastane... tým pádom aj jeho dráha bude mať konečný bod a danú veľkosť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Zoberte si normalnu stenu co mate napriklad v izbe - ma dve strany-! Ked chcete naprikald vymalovat musite ist aj z jednej aj z druhej strany.
Takze ked ma vesmir nejaku stenu ktora ma jednu stranu to nieje mozne. Kazda steena ma dve strany takze tym padom musi byt nekonecny. Akoby murar spravil konec vsemiru len z jednej strany?
Neviem ci nekto pochopil ale tak snazil som sa
To človeka tak fascinuje, že to až naháňa strach
/tymto urcite nechcem napadat autorku ankety, len vravim nazor/