Dostala som minulý rok na vianoce jednu knihu o talizmanoch a podobných veciach pre šťastie tak som si spravila zopár podľa návodu a potom sa mi zdalo že sa na mňa lepí smola ešte viac tak som ich všetky zničila.
@obliviate a tiež som čítal že ten talizman musíš ty od niekoho dostať alebo ho ty musíš pre niekoho vyrobiť. talizman čo robíš pre seba asi nemá žiadny význam.
@aenrel v tej knihe sa o tom nič nepísalo písalo sa tam že talizman môže byť v podstate hocičo a že si ťa to musí nájsť samé a ked z neho cítiš energiu tak si z neho môžeš spraviť talizman (alebo niečo v tom zmysle a tiež že je rozdiel medzi amuletom , talizmanom a predmetom pre šťastie ale to je na dlhé rozprávanie)
Ale ináč vlastne ja už talizman mám. Mám jeden prsteň ktorý nosím vždy a nikdy si ho nedávam dole ak hej tak len na krátku chvílu a nemohla by som bez neho byť takže teoreticky je to môj talizman.
@obliviate ja sa v tom nevyznám vôbec len toto som si spomenul že som čítal tak som sa podelil, netvrdím že to tak je. ani som nikdy žiadny talizman nepoužíval. a asi by som si ani žiadny sám pre seba nevyrábal, ako si napísala talizman "si ťa musí nájsť sám".
podľa mňa to je o tom, že keď má niekto nejaký talizman so sebou, tak lepšie prekonáva stresové situácie, lebo sa cíti a tým pádom aj koná istejšie a pokojnejšie.. čo sa týka kameňov, čiže minerálov, tam sa moc nepozerám na to z hľadiska šťastia
kebyže si nejaký niekde kúpim tak nie ale napríklad keď mi niekto niečo daruje tak verím v to že to má isté čaro v sebe.. napríklad stále nosím na krku taký jeden prívesok.. nevravím že je pre ostatných výnimočný ale mňa konkrétne dokáže motivovať alebo tak.. snáď chápeš čo tým chcem povedať
Samozrejme, že nie. Ak si v mojom podvedomí poviem, že mi prináša šťastie nejaký kameň z ulice, tak všetko čo sa mi stane dobré cez deň budem považovať za niečo super úžasné, lebo som mala pri sebe nejaký hlúpy kameň. Proste PSYCHIKA
aj by som tu začal s kresťanskými kecami, ale poviem to takto: talizmany robia väčšiu škodu než úžitku, stotožňujem sa s @2
nechcem byť otrokom nejakej veci, o ktorej si budem mysliet že mi zaručí šťastie. Ak by ste ho nosili stále, tak zistíte že to nesúvisí nijako s okolnosťami a že môžete mať aj smolu, čiže ide fakt len o ten vnem že "dám si náramok a mám šťastie, nedám si tak nemám" ... je to blud.
Sila myšlienok je fakt úchvatná, ale to by som bol ako parazit, už by som sa nevzdialil od toho predmetu a keby hej, tak sa mi "odrazu všetko zrúti a pod."
neviem ja sa nejako tým nezaoberám ...ale páčila sa mi 5 cípa hviezda (nie tá satanistická verzia) tak som si vyrobil maketu a vypálil som si do koženého obalu na doklady tú hviezdu
neviem-nenosím a ani neviem ktorý je pre mňa lebo všade píše niečo iné,mala som raz tyrkys ale to aj tak skôr kvoli farbe ...ja mám ako talizman krížik na krku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
mám vždy zo sebou flašku mačacieho moču, a sovie oči... to vždy zaberie
proste placebo.
nechcem byť otrokom nejakej veci, o ktorej si budem mysliet že mi zaručí šťastie. Ak by ste ho nosili stále, tak zistíte že to nesúvisí nijako s okolnosťami a že môžete mať aj smolu, čiže ide fakt len o ten vnem že "dám si náramok a mám šťastie, nedám si tak nemám" ... je to blud.
Sila myšlienok je fakt úchvatná, ale to by som bol ako parazit, už by som sa nevzdialil od toho predmetu a keby hej, tak sa mi "odrazu všetko zrúti a pod."