@7 práve naopak, je viacero dôkazov o tom, že išlo o random zločinca, ktorý "zbíjal" dva týždne a potom ho chytili. a medzitým niekomu napadlo spraviť z neho legendu.
@marleymt no ved ja som to myslel tak, ze neexistuju presvedcive dokazy, ze "bohatym bral a chudobnym daval", ale je dost indicii o tom, ze islo o obycajneho zlodeja (niet sa co cudovat, ze sa na slovensku rozkradli aj klince v stene, ked ludia uznavaju takuto chamrad). Samozrejme ako pri kazdej legende aj tu moze by vymyslene absolutne vsetko a Janozsik mozno ani neexistoval.
Pametam si raz na zakladnej skole sa nas učitelka pitala že janošik
a vašinou sme sa zhodli že zbojnik symbol slovenska aj ze bohatim bral a chudobnym daval..
bohvie ako to uz bolo presne sním, ale ine som chcel ze je vcelkom vtipne ako pokladama niekoho kdo bol viac menej protisytemový človek čo sa živil tím ze kradne (aj keby daval nejku čast chudobnym) za symbol slovenska..
Samozrejme
Možno zopárkrát okradol miestu šlachtu, peniaze dal svojim (chudobným) kamarátom alebo nejakej frajerke a všetci z rodnej dediny ho milovali.
@tommyhot@9 no ja si myslím že keby to bol obyčajný zlodej legendu by si nikto z neho nespravil.. Historicky by upadol do zabudnutia... Samozrejme mal dozaista nejaké muchy ale treba brať na vedomie že legendy sa zakladajú na pravdach len bývajú občas pritiahnuté za vlasy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
zbojníci v parlamente sa riadia heslom bohatým brať na chudobných srať...
a vašinou sme sa zhodli že zbojnik symbol slovenska aj ze bohatim bral a chudobnym daval..
bohvie ako to uz bolo presne sním, ale ine som chcel ze je vcelkom vtipne ako pokladama niekoho kdo bol viac menej protisytemový človek čo sa živil tím ze kradne (aj keby daval nejku čast chudobnym) za symbol slovenska..
Možno zopárkrát okradol miestu šlachtu, peniaze dal svojim (chudobným) kamarátom alebo nejakej frajerke a všetci z rodnej dediny ho milovali.