Aký pocit vo vás vyvoláva vedenie, že v našej galaxii je niekoľko desiatok miliárd hviezd a takýchto galaxií je najmenej 125 miliárd? Vo mne pocit neskutočnej ničotnosti, ale aj úžasu, že niečo tak veľké si môj mozog nedokáže dobre predstaviť.
Keď ho teraz mám, cítim sa na pol minúty intergalakticky ohromená a potom sa znovu vrátim na Zem a zistím, že ani Zem nepoznám, tak mi bude vesmír ukradnutý.
Myslim, ze Neil deGrasse Tyson to v tomto videu vystihol viac nez dobre : " Ludia sa citia byt mali ale ja sa citim byt velkym, pretoze moje atomy pochadzaju z hviezd "
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Nie, znamená to, že vy si radšej rýpnete, ako zapnúť mozog.
K téme:
V inej krajine, za iných podmienok by som urobil neviem čo aby som bol astronomom .... ale na Slovensku to nemá budúcnosť.
Inak pre tých, ktorí si to nevedia predstaviť , prvá polovica tohoto videa
Keď ho teraz mám, cítim sa na pol minúty intergalakticky ohromená a potom sa znovu vrátim na Zem a zistím, že ani Zem nepoznám, tak mi bude vesmír ukradnutý.