Čaute. Silne uvažujem nad štúdiom veterinarneho lekárstva, keďže odjakživa to bol môj sen. Ale taktiež viem, že na Slovensku v budúcnosti žiť nechcem. Preto by som sa chcela spýtať, či mi vyštudovanú veterinu v KE uznajú aj v zahraničí. Povedzme napr. v U
moja professorka vyštudovala veterinu v SI a teraz je umelkyňou-fotografistkou v ČR, takže - neporadím ti, ale sranda, ako sa cesty niekedy nevyvinú plánvaným smerom
Ľudia sú vždy nespokojní tam kde práve sú To je najväčšie hrdinstvo tu zhrabnúť diplom (naši rodičia sa naň vyskladajú) a potom ísť kdesi preč a ohovárať svoju vlasť a nijak sa nepričiniť o jej progress :/ Ja mám na to iný názor. Do sveta treba ísť a získať skills, ktoré na Slovensku nedostaneš a potom tie skills priniesť domov. Samozrejme to musí človek nemyslieť len na seba a samozrejme nesmie byť príliš na peniaze a pohodový život
@niki97 Ja si myslím, že uplatniť sa dá so všetkým ak ťa to baví. A v UK je určite dopyt po profesii vet. lekára väčší ako u nás keďže tam ľudia vedia na svoje zviera vynaložiť viac peňazí. Taktiež chov je tam trochu výraznejší... A prinajhoršom budeš robiť výskum (veterina je dobré vzdelanie na neurovýskum, kmeňové bunky...)
Podľa mňa je potom strata času veterinu študovať tu...to bež rovno niekam za hranice a uplatni sa tam. Čo viem, tak v USA sú s tým problémy ale inde myslím, že nie... ak vieš perfektne ich jazyk, vycestuješ si do tej krajiny na Erasmus alebo prax cez prázdniny, oťukáš sa, zistíš si tak by to nemal byť problém. Kameň úrazu je teraz v tvojom prípade to vyštudovať čo tiež nie je prechádzka ružovým sadom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
to, že niekto ešte je na slovensku + chce sa odsťahovať neznamená, že preto aby sa odsťahoval nič nerobí
už by ste sa s tým mohli trochu kľudniť lebo furt birdzovské všadebol všetkoviem všetkýchpoznám
@silvered no v mojom veku este studujem ako si MOHOL postrehnut
na Slovensku sa nežije, na Slovensku sa prežíva. Kto chce žiť a nie živoriť, musí ujsť.