@elenocka25 Ma to kamoska, .. podoba sa to klaviru viac ako syntak, ... ale klavir je klavir,... viem ze to nestoji 5 korun, ale je to skvela celozivotna investicia, .. teda ked ho neumlatis na smrt ...
ja som fakt ze zaciatocnik, tuto u manky mam super stary klavir a na byte u seba syntak a neda sa to absolutne porovnat.. a to vazne len zacinam. tie syntaky su peklo proste
Co sa znacky klavira tyka, kazda ma svoje specifiká, čiže aj + aj -
Najznámejší je asi Petrof, ale nejde tu ani tak o značku ako o stav v akom sa konkrétny kus nachádza. Ja hrám na klavír niečo cez 10 rokov a keby som mala tú možnosť nejaký si kúpiť, tak si na ňom pred tým určite chcem zahrať, ale keďže si začiatočník tak nejde ani tak o klavír ako o učiteľa.
Čiže značku nerieš, hlavne nech má všetky klávesy funkčné, ostestuj aj pedále (bývajú 2 alebo 3, prvý zľava- una corda by mal tlmiť zvuk asi na polovicu, stredný je tiež tlmivý a ten napravo je malý zázrak
Ak tak, tak dobre by bolo niekoho skúseného vziať zo sebou, lebo tebe ako začiatočníkovi veci ako hlboký ponor a ostrosť zvuku veľa nevravia.
Petrofy sú na začiatok fajn, potom august forster alebo scholze, to sú typicky europske znacky, časom overené. Kebyže si fajnšmeker pri peniažkoch tak by som ti doporučila bosendorfer alebo steinway samozrejme, to je už o inom, ale zahrať si na takých hračkách je sviatkom aj pre profesionálov
radsej priamo pianino kup a nie dig. piana a syntetizatory, nenaucis sa pracovat s klavirom je to prilis "mrtve", ja som chcel seknut s klavirom ked som hral na syntaku len (Yamaha DX-200 v tej dobe nie zrovna lacna vecicka) no akonahle som mal normalny klavir je to krajsie, zivsie, ten nastroj ma taku tu svoju "dusu" nestlacas len kusky plastu, taktiez pracuje sa lepsie so zvukom (dynamika, ton atd.) takze ak sa chces tomu fakt ze venovat tak jednoznacne nejake pianino, ja mampetrof za cca 1100 z druhej ruky, bol v celkom fan stave a ma dobry zvuk
Kup si stage piano (cena od 350€) a to ti na zaciatok postaci...kedze stage piana maju vacsinou vyvazenu kladivkovu mechaniku (nizke tony sa stlacaju tazsie ako vysoke ktore idu naopak lahsie - je to ako na skutocnom klaviri)...navyse to nemusis ladit, ma to vstavany metronom a mozes si aj urobit zaznam hrania...urcite nekupuj syntetizator ani keyboard - nielenze vela z nich nema ani plnohodnotnu klaviaturu ale ani klavesy nie su vyvazene a teda je to nanic...odporucal by som ti pri stage piane znacku Yamaha...
tak ako ti tu radia vsetci, hlavne ziadne syntaky.
A potom...nuz, ked si pri peniazoch, nevahaj a kup si normalny klavir, pianino hadam postaci, ale rozhodne by si ten ktory vyhliadnuty kus mal vyskusat niekto, kto uz ma cosi odhrate a vie ti poradit.
To iste plati o digitalnych klaviroch, tiez su tam rozdiely a ked uz sa rozhodnes pre tuto moznost, asi najlepsiebude vybrat si yamahu. Ja som na takom klaviri cvicila jedenast rokov a naucila som sa vsetko, co bolo treba. No snad ani netreba hovorit, ze ked skusis normalny klavir, digitalny bude pre teba jak umele sladidlo. Uder, plnost zvuku, moznost tvorit ton, to vsetko sice na digitalnom je, ale dost obmedzene. Plus mam pocit, ze tie "fejk" klavire nie su robene na nejake velke dlhodobe cvicenie a vydrz, lebo tomu mojmu sa tak po siestich rokoch zacali zasekavat klavesy.
V kazdom pripade ti prajem mat doma skutocny klavir, tiez dufam, ze sa raz dozijem svojho vlastneho, ale ani digitalny nebude stat v ceste tvojmu skrytemu hudobnemu geniovi, pokial sa budes snazit
ja som tuto dilemu riešila tiež a nakoniec som si kupila digitalne piano casio cdp 200R a už by som si ho nekupila. je sice pravda že je to milion krat lepšie ako syntak, ale jednoducho ked mám zahrať na krídle, tak to je kua rozdiel... odporučam ti zájsť do auparku do muzikera (neviem kde ešte maju predajnu ) a vyskúšať si zahrať na všetkých a pocítiš rozdiel ...
Ako zaciatocnik hraj urcite na klasickom klaviri (resp. pianine) a casom bude pre teba malina hrat na vsetkych ostatnych typoch (syntak, digitalne piano etc.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ano urcite sa da pouzity kupit za volakych 500-1000€ ale ten este treba dat urcite do opravy kde si tiez pekne zoberu....
a digitálne piáno by nebolo vhodné?
Mám ho 6 rokov a nič som sa na ňom nenaučila. Za to pri kamarátke na poriadnom klavíri hneď. Nebudeš mať cit v rukách ani ušiach.
Co sa znacky klavira tyka, kazda ma svoje specifiká, čiže aj + aj -
Najznámejší je asi Petrof, ale nejde tu ani tak o značku ako o stav v akom sa konkrétny kus nachádza. Ja hrám na klavír niečo cez 10 rokov a keby som mala tú možnosť nejaký si kúpiť, tak si na ňom pred tým určite chcem zahrať, ale keďže si začiatočník tak nejde ani tak o klavír ako o učiteľa.
Čiže značku nerieš, hlavne nech má všetky klávesy funkčné, ostestuj aj pedále (bývajú 2 alebo 3, prvý zľava- una corda by mal tlmiť zvuk asi na polovicu, stredný je tiež tlmivý a ten napravo je malý zázrak
Ak tak, tak dobre by bolo niekoho skúseného vziať zo sebou, lebo tebe ako začiatočníkovi veci ako hlboký ponor a ostrosť zvuku veľa nevravia.
Petrofy sú na začiatok fajn, potom august forster alebo scholze, to sú typicky europske znacky, časom overené. Kebyže si fajnšmeker pri peniažkoch tak by som ti doporučila bosendorfer alebo steinway samozrejme, to je už o inom, ale zahrať si na takých hračkách je sviatkom aj pre profesionálov
Takže tak. Keby niečo TS.
ak mi to pôjde, tak si potom chcem kúpiť poriadne klavír
takže to digitálne piáno by bolo asi najvhodnejšie, nie?
A potom...nuz, ked si pri peniazoch, nevahaj a kup si normalny klavir, pianino hadam postaci, ale rozhodne by si ten ktory vyhliadnuty kus mal vyskusat niekto, kto uz ma cosi odhrate a vie ti poradit.
To iste plati o digitalnych klaviroch, tiez su tam rozdiely a ked uz sa rozhodnes pre tuto moznost, asi najlepsiebude vybrat si yamahu. Ja som na takom klaviri cvicila jedenast rokov a naucila som sa vsetko, co bolo treba. No snad ani netreba hovorit, ze ked skusis normalny klavir, digitalny bude pre teba jak umele sladidlo. Uder, plnost zvuku, moznost tvorit ton, to vsetko sice na digitalnom je, ale dost obmedzene. Plus mam pocit, ze tie "fejk" klavire nie su robene na nejake velke dlhodobe cvicenie a vydrz, lebo tomu mojmu sa tak po siestich rokoch zacali zasekavat klavesy.
V kazdom pripade ti prajem mat doma skutocny klavir, tiez dufam, ze sa raz dozijem svojho vlastneho, ale ani digitalny nebude stat v ceste tvojmu skrytemu hudobnemu geniovi, pokial sa budes snazit
vela stastia!