Videli ste nejaký trezorový film, napr. od Havla? a ako ho hodnotíte?
no ja som videl hru, kde počas predstavenia vypili 5 bas piva, pojednáva o Havlovej práci v pivovare ked mal 38 rokov, tym komančom sa teraz vôbec nečudujem, že to nepustili na verejnosť!
plne suhlasim s @jakub489 -om. Havel bol mozno skvely prezident, ale ako autor divadelnych hier bol uplny prepadak. Jeho hry sa hrali len koli tomu, ze je znamy...
@lelia prečo, lebo jeho divadelne hry za sociku zakázali hrať a keď ich po sametovej revolúcii pustili tak mnoho ludi prišlo na to, že prečo! lebo stoja za milu kedveš teda za hovno!
nikdy som nepozeral film od Havla, a ani knihu som nečítal... keď som bol malý tak som len počúval od starej mamy "aká to bola obrovská kravina, fakt blbá chorá kravina" a mňa to vlastne nikdy (predtým ani potom) nelákalo pozrieť si...
@8 / @tomas - baviť sa o tom, či je to dobré alebo nie, je irelevantné - na to si musí každý urobiť názor až potom, čo to vidí. Ako vidíš - @milos111 to považuje za sprostosť, mne sa to naopak páčilo. Predovšetkým to bol skvelý herecký výkon Pavla Landovského... Okrem toho - hra bola napísaná v r. 1977, takže sa dá len ťažko očakávať, že ju celkom pochopí dnešná mládež. Navyše to nie je žiaden thriller ale viac menej autobiografická Havlova hra o veciach, ktoré práve Havel ako disident z duše nenávidel... jednoducho tragikomédia, ktorá presne vystihuje absurditu vtedajšej doby a nie je to len o chlastaní piva...
Havel písal výborné hry, ale záleží od toho, ako to zinscenujú.
Zahradní slavnost je skvelá.
Audience som videla veľmi veľmi veľmi zle zinscenovanú. Jednoducho absurdné divadlo prestali hrať ako absurdné divadlo a mne to pripadalo jak scénka na stužkovej.ale to nebola chyba scenára.
a o tom, že by Havel niekedy urobil nejaký film, fakt neviem.
Občan Havel je síce o ňom, ale nie je to jeho produkcia.
Áno, videl som kopu trezorových filmov a väčšinou ma zaujali, napr. Spalovač mrtvol, Skřivánci na niti a pod. Havlove hry sa hrajú po celom svete, takže zas taký brak to určite nebude.
...Chvalabohu už dnes slovensko neprofituje z predaja zbraní rôznym diktátorským režimom, chvalabohu. Navyše, radšej si nechcem ani predstaviť zbrojársky priemysel v rukách rôznych mečiarovcov, ficovcov a slotovcov..
@stage ten zbojarský priemysel od nás prevzali česi a veľmi sa potešili nemci dobre na nom zarobili!!!!!!, z dôvodu zrušenia alebo obmedzenia výroby zbraní bolo prepustených 28 tisíc ľudí. A na margo dnešných dní, čo si myslíš, že teraz sa nebude prepúšťať, keď sa ujal moci zlepenec?
@milos111 ako myslíš..... proste na svete sú ľudia, čo budú neustále spomínať ako bolo dobre, ako bolo lacno, v spomienkach si minulosť idealizujú, opantáva ich nostalgia atď. ale pritom, ak si dnes schopný, vzdelávaš sa, máš prácu, nebodaj si v nej aj dobrý, tak život budeš mať oveľa lepší, krajší, plný zážitkov, ale hlavne slobodnejší a tým aj plnohodnotnejší. To je môj názor. Tvoje názory majú ľudia, ktorí sú nešťastní, lebo nezvládajú prijímať zmeny, reagovať na ne, sú i trochu pohodlní, nehľadajú si tú svoju príležitosť. Tým ale zároveň vravím, že je to zákonité a musí sa s týmito tendenciami občanov rátať. Preto nič v zlom...ok?
@stage nedá mi reagovať, moji rodičja keď sa brali dostali od štátu 50 tisíc SK nenávratnú pôžičku, koľko dneska dostanu mladí čo sa berú, veľke hovno akurátne a vzedy si mohli za tie peniaze kúpiť auto. alebo zariadiť komplet byt, to bola sociálne výpomoc od štátu, boli pôžičky ROH na 1,5-2,oo % urok, z výplaty si mohli odložiť na knižku, ja už pracujem 3 roky a nič som neušetril a sam seba živým, a pomáhaju mi aj rodičia, choď s týmito názormy čo máš na ulicu a začni ich rozprávať medzi ľudmi, ľudia pri povodniach prichádzaju o domy a štát im dá 3 tisíc €!
ja som komančov nezažil, vôbec som neni lenivý ani pohodlný, a nič nie je zákonite tvoj život určuje vláda, ktorá ti navalí dane, poplatky, školné, a pod., žiješ z rúk do úst!
tebe sa to dobre rozpráva, keď ti rodičia všetko zabezpečia, nerobíš ale až doštuduješ a ako Ing. nebudeš mať robotu a budeš nútený isť do nemecka robiť otroka tak si spomenieš na moje slova, ak neveríš spýtaj sa nejakého maníka čo robi v zahraničí ako musia makať! Ok
@milos111 Prečo stále chcete dostávať? Slováci si sami rozkradli krajinu, rozdali ju kamarátom, ekonomiku svojho štátu dostali do stavu, že zadarmo rozdávať nemôže. Ale teraz sa vykašlime na soc. dávky, príspevky a nenávratné pôžičky (ak nie sme handicapovaní), sústreďme sa na seba! Ak je niekto šikovný (v pravom zmysle slova), stačí, že bude napríklad dobrý tesár, nič mu nebráni dobre si zarobiť a žiť plnohodnotný život, dopriať si všetko na čo má chuť, splniť si sny, a to akékoľvek, lebo mu režim nič (slušné) nezakazuje. Ak nezačneš život chápať takto, teda s nárokmi na seba samého a nie na štát, tak nikdy nebudeš spokojný. Samozrejme, ak niekto nezarába toľko, tak žije podľa svojich možností, ale v porovnaní s veľkou časťou sveta, je to stále na prijateľnej úrovni.
Povodne by mali byť záležitosť poisťovní a nie štátu!!! Ja tiež, keď si nepoistím predajňu a vykradnú mi ju, tak mi štát nedá ani korunu! Samozrejme poisťovňa, ktorá nepoisťuje proti povodniam, nemá na slovensku čo hľadať, zakázal by som jej pôsobenie na slovensku. taký múdry je každý, že bude uzatvárať len super výnosné životné poistky, ale na tieto rizikovejšie sa vykašle.
Ľudia, prosím Vás, proste a jednoducho, už nemyslite na to, čo bolo (nie ste predsa dôchodci), viac by nás malo zaujímať ako raz dosiahnuť životnú úroveň, resp. sociálne istoty krajín ako Švédsko, Fínsko, Dánsko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
vo svete sa spravil lelý demokrat na úkor Slovákov
je to dobré?
brak , bars ktorý birdzak by napísal lepšiu hru........
Zahradní slavnost je skvelá.
Audience som videla veľmi veľmi veľmi zle zinscenovanú. Jednoducho absurdné divadlo prestali hrať ako absurdné divadlo a mne to pripadalo jak scénka na stužkovej.ale to nebola chyba scenára.
a o tom, že by Havel niekedy urobil nejaký film, fakt neviem.
Občan Havel je síce o ňom, ale nie je to jeho produkcia.
...Chvalabohu už dnes slovensko neprofituje z predaja zbraní rôznym diktátorským režimom, chvalabohu. Navyše, radšej si nechcem ani predstaviť zbrojársky priemysel v rukách rôznych mečiarovcov, ficovcov a slotovcov..
ja som komančov nezažil, vôbec som neni lenivý ani pohodlný, a nič nie je zákonite tvoj život určuje vláda, ktorá ti navalí dane, poplatky, školné, a pod., žiješ z rúk do úst!
tebe sa to dobre rozpráva, keď ti rodičia všetko zabezpečia, nerobíš ale až doštuduješ a ako Ing. nebudeš mať robotu a budeš nútený isť do nemecka robiť otroka tak si spomenieš na moje slova, ak neveríš spýtaj sa nejakého maníka čo robi v zahraničí ako musia makať! Ok
Povodne by mali byť záležitosť poisťovní a nie štátu!!! Ja tiež, keď si nepoistím predajňu a vykradnú mi ju, tak mi štát nedá ani korunu! Samozrejme poisťovňa, ktorá nepoisťuje proti povodniam, nemá na slovensku čo hľadať, zakázal by som jej pôsobenie na slovensku. taký múdry je každý, že bude uzatvárať len super výnosné životné poistky, ale na tieto rizikovejšie sa vykašle.
Ľudia, prosím Vás, proste a jednoducho, už nemyslite na to, čo bolo (nie ste predsa dôchodci), viac by nás malo zaujímať ako raz dosiahnuť životnú úroveň, resp. sociálne istoty krajín ako Švédsko, Fínsko, Dánsko.