Vie niekto poradit,ako spravym nejaku "aplikaciju" na mobilni telefon??
alebo robil tu uz dakto nieco na mobil?? myslim v jave . alebo da sa to aj v inom programovaciom jazyku??? lebo by som xcel skusit zrobit nejaku...hoc aj uplne jednoduchu vec na mobil. ( len na skusku to xcem vyskusat) diky za vsetky nazory a roady. a pop
Java je klasika... podporovaná väčšinou mobilných telefónov. Lepšie mobilné telefóny, tzv. Smartphone majú vlastný operačný systém. Také operačné systému sú napr. Symbian, Windows Mobile, Palm OS, iPhone OS. Môžeš sa rozhodnúť naprogramovať nejaký program v Jave, ktorý pôjde na väčšine mobilov, alebo na niektorý z menovaných OS ale ten pôjde len pod nimi. Java programy majú v mobiloch ale veľa obmedzení, hlavne na veľkosť, pracujú pomalšie a pri použití Javy máš celkovo dosť obmedzené možnosti prístupu k perifériam mobilu. Príklad: s Java programom nemôžeš príklad pristupovať ku kamere mobilu... Videl si niekedy Skype urobený v Jave?? Nie, ale pre Windows Mobile aj Symbian existuje. Predpokladám, že Smartphone asi nemáš takže určite budeš musieť použiť Javu.
Pokiaľ si v Jave robil bežné aplikácie, tak si na tvorbu okien a prvkov v nich používal zrejme triedy javax.Swing.*
Pri mobiloch sa používajú zase triedy javax.microedition.lcdui.*, pričom základom programu musí byť trieda javax.microedition.Midlet.
To ako keď už poznáš Javu a nejako jej rozumieš. Pokiaľ nie, a ani si nepočul o princípoch používaných v objektovom programovaní, tak sa ti bude asi ťažko začínať robením programu do mobilu =D Nie je to ťažké pokiaľ Jave rozumieš. Aspoň mne sa to tak nezdalo...
@2 ako ja mam obycajny mobil a mam nanom SKYPE, takze tak.Smartphone nemam, ale mam PDA zial z os palm ( aj ked nanom mam priamo nahraty basic a phyton)
praveze ja som hladal alternativu k jave, kedze java sa mi zda...no trocha zlozita
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Pokiaľ si v Jave robil bežné aplikácie, tak si na tvorbu okien a prvkov v nich používal zrejme triedy javax.Swing.*
Pri mobiloch sa používajú zase triedy javax.microedition.lcdui.*, pričom základom programu musí byť trieda javax.microedition.Midlet.
To ako keď už poznáš Javu a nejako jej rozumieš. Pokiaľ nie, a ani si nepočul o princípoch používaných v objektovom programovaní, tak sa ti bude asi ťažko začínať robením programu do mobilu =D Nie je to ťažké pokiaľ Jave rozumieš. Aspoň mne sa to tak nezdalo...
» interval.cz/vyvoj-aplikaci/...
praveze ja som hladal alternativu k jave, kedze java sa mi zda...no trocha zlozita
@3 ano, ale...mna bavy sa z takimi vecami piplat
@4 diky, pozrem.
@5 he? co? ach jaj ....