@Feelagain - tie rebricky maju dost nizku vypovednu hodnotu. Napr. MHD ma Vieden asi najlepsiu na svete, co je v rebrickoch pravidelne uvadzane ako kriterium - moc ti to nepomoze ak mas smolu a byvas akurat na mieste kde tou MHDckou v noci defacto ist nemozes lebo sa tam vo velkom dealuju drogy na stanici. + existuju rebricky kde Vieden nie je ani top 10:
napr: » www.gfmag.com/global-data/non...
K Teme - porovnavas neporovnatelne a z nejakeho dovodu vynechavas napr Zürich - co je tiez nemecky hovoriace velkomesto. Takisto nespecifikujes co myslis rozvojom. Vieden je extremne people friendly mesto ktore tazi zo svojho historickeho statusu, polohy a toho ze je zadlzene po usi aby mnohe veci ludom umoznovalo za relativne lacny peniaz.
Oproti Berlinu to je mesto co nie je business friendly - nenadarmo sa hovori ze rakusky startup je uspesny vtedy ked zarobi dost penazi aby sa mohol presidlit do Berlina - ale to nie je dane len Viednou ale aj velkostou rakuskeho trhu.
Vieden je vlastny vesmir ktory clovek bud miluje alebo nenavidi. Su veci co tam funguju skvele a su veci co su tam tak strasne napicu ze ludia z Berlina, Frankfurtu alebo Zürichu len pokrutia hlavou. A to plati vice versa.
@miro777 ved ja sa nehadam, suhlasim podla mna sa neda moc porovnavat objektivne, kde je lepsie, ja som napr. zastanca nazoru, ze Brno je vo vsetkom lepsie ako Praha, ale niekto povie, ze Brno je odpad. Z pohladu rozvoja (o com toto forum je) si vsak myslim, ze je Vieden porovnatelna s vymenovanymi nemeckymi mestami.
Uprimne vsak, keby som mohla, tak by mi bolo jedno, ci sa stahujem do Berlina alebo Viedne, obe su podla mna super
bol som 4 krát služobne v nemecku. v berlíne, osterode am harz, stutgard, a nepamätám si ešte kde. bolo super. ak mám povedať na rovinu, vieden je polohovo samozrejme bližšia... 67 km od blavy či ako... wieden je pre mna topka jednoznačne. hlavne pre svoju polohu. nádherné mesto. akonáhle skončí lokdovn, Pán Boh vie kedy, plánujem výlet na jeden den do viedne. ak to nebude o desať rokov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
napr: » www.gfmag.com/global-data/non...
K Teme - porovnavas neporovnatelne a z nejakeho dovodu vynechavas napr Zürich - co je tiez nemecky hovoriace velkomesto. Takisto nespecifikujes co myslis rozvojom. Vieden je extremne people friendly mesto ktore tazi zo svojho historickeho statusu, polohy a toho ze je zadlzene po usi aby mnohe veci ludom umoznovalo za relativne lacny peniaz.
Oproti Berlinu to je mesto co nie je business friendly - nenadarmo sa hovori ze rakusky startup je uspesny vtedy ked zarobi dost penazi aby sa mohol presidlit do Berlina - ale to nie je dane len Viednou ale aj velkostou rakuskeho trhu.
Vieden je vlastny vesmir ktory clovek bud miluje alebo nenavidi. Su veci co tam funguju skvele a su veci co su tam tak strasne napicu ze ludia z Berlina, Frankfurtu alebo Zürichu len pokrutia hlavou. A to plati vice versa.
Uprimne vsak, keby som mohla, tak by mi bolo jedno, ci sa stahujem do Berlina alebo Viedne, obe su podla mna super