no, tak v tom pripade, ked mas cas, tak sa proste chod prejst po ringstraße - cesta takmer okolo celeho centra - a tam najdes muzea, radnicu, hofburg, neake divadla, staru univerzitu, parlament, proste vsetky velke vyznamne budovy v honosnom stile minulych storoci. Ak tam pojdes v decembri, tak na namesti pred radnicou su obrovske vianocne trhy. Cize ked si nevies vybrat, takto to prejdes cele, a mas prechadzku - plus pozries si blizsie to, co ta zaujima. Velmi odporucam prirodohistoricke muzeum (Naturhistorisches Museum) - myslim, ze do 18 ci 19 rokov je tam vstup zadarmo
V centre centra odporucam Stephansdom, a ist dolu ulicou Kärntnerstraße, kde sa dobre nakupuje, a kde najdes aj tych poulicnych muzikantov. Urcite odboc aj do väcsich ci mencich vedlajsich uliciek, najdes tam zaujimave muzea ako Haus der Musik, a podobne.
Mimo centra sa oplati vidies Schönbrunn aj so zoologickou zahradou, Haus des Meeres, Prater - s kolotocmi, a tym vyse 100 rocnym obrovskym "ruskym" kolom. Co sa nocneho zivota tyka, treba sa pozriet, ci v Stadthalle, alebo Gasometer nie je neaka akcia/koncert a ak nie, tak tie najväcsie diskoteky su Prater Sauna alebo U4.
Vo Viedni som bol viacrát ako turista a aj som tam bol dvakrát na letnom kurze nemčiny. Osobne mámtakú skúsenosť, že ani počas tých dvoch mesačných pobytov som ju celú neprechodil a doteraz som nevidel všetko. Avšak čokoľvek si pozrieš, určite budeš spokojná, lebo Viedeň je krásna ako celok a aj ktorákoľvek jej časť je krásna. Takisto je jedno, v ktorom ročnom období do Viedne ideš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@leylaa no bude to v decembri takže to asi nie (ach) aj keď by som chcela strašne
V centre centra odporucam Stephansdom, a ist dolu ulicou Kärntnerstraße, kde sa dobre nakupuje, a kde najdes aj tych poulicnych muzikantov. Urcite odboc aj do väcsich ci mencich vedlajsich uliciek, najdes tam zaujimave muzea ako Haus der Musik, a podobne.
Mimo centra sa oplati vidies Schönbrunn aj so zoologickou zahradou, Haus des Meeres, Prater - s kolotocmi, a tym vyse 100 rocnym obrovskym "ruskym" kolom. Co sa nocneho zivota tyka, treba sa pozriet, ci v Stadthalle, alebo Gasometer nie je neaka akcia/koncert a ak nie, tak tie najväcsie diskoteky su Prater Sauna alebo U4.
@jaro1991 ďakujem veľmi pekne