idem s kamoškou túto nedeľu prvykrát do Viedne a kedže sme tam ešte nikdy neboli, rád by som sa Vás spýtal ako kde čo Z mapy som ostal len vystresovaný, tak to skúsim tu. Asi taky základ je ako sa čo najjednoduchšie dostať z HBF do centra?
a ďalej ma taktiež zaujíma, kde sú také najkrajšie ( a kde najlacnejšie ) vianočné trhy, plus je niekde pri Stephanplatz aj Mariahilferplatz, prípadne nejaký jednoduchý spôsob, ako sa tam dostať a taktiež ako sa dostať k Primarku ? ( potrebujeme nakúpiť darčeky )
a taktiež nejaké pamiatky v okoli centra alebo ľahko dostupne metrom potešia príp. ak by niekto šiel v nedelu do Viedne, kľudne sa k nam može pripojiť, my to len a len oceníme
ehm, aj centrum aj vianocne trhy aj primark a darceky sa podla mna za jeden daju tazko...
ale v kazdom pripade je dobre investovat do listka na mhd a tym usetrite kopu casu (hoci teda z HBF sa da v poho dostat do centra aj pesi).
a ja osobne by som radila ist U1 z HBF na stephansplatz a tam zacala prehliadku pamiatok, a potom sa skuste metrom odviezt na zastavku Volkstheater (stoji tam U2 aj U3) a tam mate Maria-Theresien platz, kde su pekne trhy a odtial mate moznost bud ist na Mariahilferstraße (pesi v poho dojdete) alebo ak chcete radsej pamiatky tak skorej chodte od trhov popri hlavnej ceste k radnici kde su najznamejsie trhy, po ceste uvidite parlament, aj hofburg (aj ked ten len zdialky cez cestu...) akoze tam je toho milion a to hovorim len o centre mesta, aj to len o jeho casti, nie este o primarku...
btw ak vam to pomoze, tak metro stoji aj na mariahilferstraße a to konkretne U3 zastavky Zieglergasse a Neubaugasse
Aj pri radnici stoji metro (U2 Rathaus)
okrem toho sa oplati vidiet Schönbrunn (U4 zastavka s rovnakym menom) ale to rozhodne za svetla, po tme sa uz nedostanete do zahrad myslim. kazdopadne trhy su tam tiez pekne a funguju aj po zotmeni.
+milion dalsich veci ktore sa proste za jeden den stihnut nedaju
@lahtivik no za den sa vsetko urco stihnut neda, ale tak asi to obmedzime iba nejak na centrum, pretoze zorientovat sa tam po prvykrat nebude asi najlahsie kazdopadne dakujem za super tipy kde sa dostat metrom, to som potreboval najviac .. Btw: uplne tupa otazka, ale niesu v metre pooznacovane na mapach jednotlivych map pamiatok ako to je napriklad v Prahe?
no ono na mapach metra to vyznacene nie je, ani ti v metre nebude hlasit ze aka pamiatka sa nachadza hore ak vystupis, ale myslim ze zvacsa sa da dole v metre najst mapa centra, kde su tie pamiatky vyznacene, takze si to mozete nastudovat kym budete cakat na metro akuratne ze su myslim neni vsade, ale predpokladam ze na zastavkach v centre ano.
a mimochodom to samotne stare mesto "innere stadt" nie je nejake extra velke, aj ked na mape sa tak nemusi zdat, takze sa istotne nestratite, hlavne ak mate listok na mhd
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
ale v kazdom pripade je dobre investovat do listka na mhd a tym usetrite kopu casu (hoci teda z HBF sa da v poho dostat do centra aj pesi).
a ja osobne by som radila ist U1 z HBF na stephansplatz a tam zacala prehliadku pamiatok, a potom sa skuste metrom odviezt na zastavku Volkstheater (stoji tam U2 aj U3) a tam mate Maria-Theresien platz, kde su pekne trhy a odtial mate moznost bud ist na Mariahilferstraße (pesi v poho dojdete) alebo ak chcete radsej pamiatky tak skorej chodte od trhov popri hlavnej ceste k radnici kde su najznamejsie trhy, po ceste uvidite parlament, aj hofburg (aj ked ten len zdialky cez cestu...) akoze tam je toho milion a to hovorim len o centre mesta, aj to len o jeho casti, nie este o primarku...
Aj pri radnici stoji metro (U2 Rathaus)
okrem toho sa oplati vidiet Schönbrunn (U4 zastavka s rovnakym menom) ale to rozhodne za svetla, po tme sa uz nedostanete do zahrad myslim. kazdopadne trhy su tam tiez pekne a funguju aj po zotmeni.
+milion dalsich veci ktore sa proste za jeden den stihnut nedaju
a mimochodom to samotne stare mesto "innere stadt" nie je nejake extra velke, aj ked na mape sa tak nemusi zdat, takze sa istotne nestratite, hlavne ak mate listok na mhd