Myslíte si, ze je mozné, aby sme sa vsetci na svete mali vzájomne radi? nasli by sme silu, vôľu pustiť sa do boja so zlom a odstrániť ho tým, ze budeme milovať i našich nepriateľov?
Nikdy nebudem mat kazdeho rad, vlastne viac ludi neznasam ako mam rad Proste som svina, ale jak sa hovori: Kto sa chce mat jak prasa v zite, musi byt svina
smutny... pekna myslienka. len sa jej drz. vobec nevadi, ze ostatni ju neprimu, dolezite, aby si sa snazil realizovat to sam. na taketo velke ciny treba retazovu reakciu....
Je to nádherna myslienka po ktorej tužiš nielen ty...........ale je to neuskutočnitelne pretože len tuna na BIRDZ sa najdu ludia ktory nadavaju inym ktorych ani nepoznaju.... toto je tolerancia k druhemu???? sme zatratení
Smutny toto sa nikdy neuskutocni, asi ziadny clovek na svete by nebol schopny mat rad uplne kazdeho a toboz nie nasich nepriatelov. Jednoducho nerealne.
Smutny...nejde to, nedokazeme to, nechceme to dokazat, a zda sa mi az prilis naivne to tvoje zmyslanie, vsetci sa mat radi?Prepac, ale suhlasim s Majlosom a Mirage a...
to nejde, tak ako su miliardy ludi na Zemi, tolko je aj nazorov a tolko chuti...skratka...kazdy je iny a nedokaze tolerovat toho druheho a mat ho rad...to nejde!
A inac, naozaj zijes v inom svete ...snis...takych ako si ty je uz malo.
Smutny ja ze o picovinach snivaju len deti? Teoreticky je to mozne, ale prakticky nie, minimalne ja majlos a mirage to pokazime.. Nemienim mat rad svojich nepriatelov..
Toto nie je mozne lebo: Jing a Jang! . Na svete existuje dobro a zlo. Mozme si medzi nimi vybrat. Zakony, ktore stvril boh, ako tomu hovorim, fyzicke, metafizicke apodobne zakony, vytvaraju diane vo svete tak, ze dobro a zlo je vyrovnane a to je dokonalost. No clovek ma radsej dobro a pohodlie a tak si ho viac uziva. Nehovorim zasa, ze by to malo byt opacne, ublizovat si a tak... ale!: Ked vznikne viacej dobra, zlo pride v takej sile ako bolo dobro, ked ho bolo nadbytok. Zakony Zeme a vesmiru vytavraju poriadok, ktory sa snazi dostat dobro a zlo do dokonalosti- Jing a Jang. Mozno to aj tak je... pochybujem... ale je to nejako, a ludia by stale chceli viac a viac... Ale podla mna sa neda vytvorit uplny mier... Mozno hej.... Hieppies!!! Laska Vas vsetkych dostane, sak pockajte!
lahke je zavrhnut a mať rád sám seba a nie týxh druhých. ked vám bude niekto ublizovat a pojdete naňho rovnakou cestou, kam to dotiahnete. tam, kde ten, co vám ublizuje.
Aha dobre smutny, mas na to nejaky nazor, ja ti ho neberem, ale predstav si situaciu (ilustracia tvojho nazoru)
Je nejaky vrah, zabije ti mamu, ty sa budes usmievat, zabije ti otca, tak isto sa budes usmievat a este mu podstrcis aj sestru a pojdes spat s pocitom ze si nezavrhol svojho nepriatela?
Smutny..ty sa riadis toho, co povedal Jezis, ci kto to...ze ked ti ublizuju, tak nastav aj druhe lice. Ale to nejde...je prirodzene, ze nenavidime inych ludi, ved o tom to je, zivot, ze sa nemozeme vsetci mat radi, to by bolo divne. Mame svoje nazory a chute a tym padom aj ine sympatie u inych a ostatni u nas...to nejde.
A je sice pekne, ked niekomu, kto ti ublizil dokazes odpustit, ale predstav si taku situasciu ako vykreslil tommy...so by si robil ty? (aj ked je to prehnane)
skúste vidiet viac dobra a nenapadnú vás také veci.ale aby som sa nevyhol. ten clovek uz má miesto isté, ak spraví to, co ste napísali. Boh to tak asi bude chciet, ked sa to stane. A ja vrahovi nikoho nepodstrčujem, Tommyhot. Ty áno?
Chcete povedať, ze je hlupostou "Kto chce, ten dokáže"?
"Kto chce, ten dokáže"...dobre, odpustim vrahovi mojej kamaratky,aby som mala klud. A co ked to tak necitim? Skratka to nie je vo mne...som teda zla,nie? ved pocitom sa neda rozkazat...to je ako ked sa zalubis, no rozkazes si?
verím a viem ze jestvuje Boh, ktorý ma stvoril. On mi dáva lásku, prisiel na tento svet ako clovek a zároveň ako Boh aby dokázal ľuďom, ze sa dá nehrešiť. Podstúpil mučenícku smrť, priklincovali ho na kríž a poriadne bičovali. Toto mi dáva silu milovať nepriateľov, lebo kto ich zatracuje, bude zatratený. Nerobte druhým to, co nechcete aby robili Vám a keď vám to robia, modlite sa za nich, ako nás to ućil náš Pán. Láska Boha mi dáva silu milovať, preto milujem.
Čo z toho budete mať, keď začnete ľúbiť svojich blížnych i neblížnych? Nekonečný pokoj na duši. Blažený Pocit, ked vyjdete na ulicu a už len úsmevom vylepšíte deň neznámemu človeku. Budete vedieť, ze ste urobili všetko dobré pre toho človeka a nechceli ste mu ublížiť. Odmena vás neminie, to mi verte. Boh je na svete, aby prišiel po hriešnikov, nie pre svätcov. Blahoslavení tí, čo uverili, a nevideli.
taqže..čitala som asi prve tri prispevky alebo kolkoDa nwm ostatoks ami necel čitať a určite enbudem mať rada všetkych.........vela ludí nemam rada a nikdo to už nezmení....čo už
Tommyhot, zdá sa ze si vsetko predstavujes velmi urýchlene. Čo urobil pápež Ján Pavol II., keď bol na neho spáchaný atentát?Odpustil. Ten, kto k odpusteniu dospeje, robí niečo viac ako človek so založenými rukami. Robí niečo, čo ho privádza do nadšenia. Nikdy si to neokúsil, a preto sa nečudujem, že nechápeš moje myslenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Kto túto tému nepovažuje za aspoň trošku dôležitú, nech prosím zdôvodní.
ale inak je pekná
to nejde, tak ako su miliardy ludi na Zemi, tolko je aj nazorov a tolko chuti...skratka...kazdy je iny a nedokaze tolerovat toho druheho a mat ho rad...to nejde!
A inac, naozaj zijes v inom svete ...snis...takych ako si ty je uz malo.
milovat nepriatela mi pripada ako mat rad koho nemam rad
a predsa mat rad koho nemam rad je nemozne
A on z pomsty bude hovorit o mne klamstva, ze som k... a pod.
A ako ho mozem potom milovat a byt k nemu dobra, ked mi spravil to, čo mi spravil? Ved to sa neda.
Je nejaky vrah, zabije ti mamu, ty sa budes usmievat, zabije ti otca, tak isto sa budes usmievat a este mu podstrcis aj sestru a pojdes spat s pocitom ze si nezavrhol svojho nepriatela?
A je sice pekne, ked niekomu, kto ti ublizil dokazes odpustit, ale predstav si taku situasciu ako vykreslil tommy...so by si robil ty? (aj ked je to prehnane)
Chcete povedať, ze je hlupostou "Kto chce, ten dokáže"?
jasne ze nepodstrcujem, lebo ja neuznavam myslienku mat rad aj nepriatela..
A myslim, ze tommyhot to myslel ako ironiu.
Hlupostou ten vyrok neni, ale čo budem mat z toho, ked budem dobra k svojim nepriatelom?
a inak zaujímalo by ma, ty milujes aj svojich nepriatelov, co ti spravili niekedy niečo velmi zlé?
Čo z toho budete mať, keď začnete ľúbiť svojich blížnych i neblížnych? Nekonečný pokoj na duši. Blažený Pocit, ked vyjdete na ulicu a už len úsmevom vylepšíte deň neznámemu človeku. Budete vedieť, ze ste urobili všetko dobré pre toho človeka a nechceli ste mu ublížiť. Odmena vás neminie, to mi verte. Boh je na svete, aby prišiel po hriešnikov, nie pre svätcov. Blahoslavení tí, čo uverili, a nevideli.
A smutny ty všetkých ludí, aj čo sa ti smejú, aj co ti spravili zle milujes, máš rád?
A z tvojho predchádzajúceho príspevku som pochopila o čo ti islo, ale odpovedz mi prosim iba ano alebo nie a hlavne úprimne, dakujem
Ano, mám rád.