naposledy si zasukat s najblizsim clovekom, lebo vodikove bomby hroziace dnes (asi 50 x silnejsia vec nez atomove, co zrovnali so zemou hirosimu a nagasaki) su tak gargantuovsky nicive, ze ta nezachrani ziaden kryt
Pokial by buchla 2 MT bomba, tak ak by si sa nenachádzal v ohnisku do vzdialenosti 3 kilometrov, ale dajme tomu aspon 5 kilometrov od miesta výbuchu, tak by síce tlaková vlna zničila tvoj dom, ale pokiaľ by si sa nachádzal v pivnici, alebo v kryte, tak by si to pravdepodobne prežil.
Ísť do obchodu kúpiť sviečky a flašu vína ? Nechodiť výťahom ale urobiť niečo pre svoje zdravie ? Vynadať ruským vojakom do kokotov ? Lenže jak zistím kvoli čomu húka , keď má len jeden tón na všetky varovania ???!!!
mali sme to na strednej na brannom cvičení nam hovorili, ze sme ohrozeni mame tu atomovu elektraren, mame tu rieku, riziko povodne a ze treba ked vybuchne atomka zobrat jodovu tabletku
@kobra@7 podľa mňa nie....na slovensku su reaktory ktoré potrebuju vodu na spomalenie neutrónov (pomalé meutróny su zodpovedné za nuklearnu reakciu) naviac sa v nich nevarí voda....ak sa voda ktorá je chladivo, nositeľ tepelnej energie, a zároveň moderátor začne variť nukleárna reakcia sa sama utlmí, ak vytečia mla by sa zastaviť...palivo je vo forme "tabliet" o priemere cca 9mm v tuším zirkónových alebo wolfrámových tyčiach ktoré znesú veľké teplo ( zas nechcem kecať ale tuším sa používa zirkón alebo wolfrám). To že je palivo v týchto tyčia zaručuje aj veľmi nízku kontamináciu vody ktorá je v reaktore...ak vytečie vytečie do záchytných kanálov. Reaktory na slovensku sa tuším daju vypnúť do 10s. Bez vody sa nedokážu roztaviť.....ak nejaký reaktor vybuchne je to preto lebo je chladivo v ňom extrémne pretlakované skrz onormné teplo a potom vybuchne ako tlakový hrniec a para vezme so sebou aj jadrové palivo.....alebo sa nejakým spôsob....asi skrz enormné teplo alebo nejaké chemické reakcie začne vytvárať vodík ktorý zaplní budovu a potom ľahko vybuchne a tiež všetko rozmetá....Odpoveď na tvoju otázku je...áno dokáže vybuchnúť ale nie ako atómová bomba...ale dokáže zamoriť prostredie ako atómová bomba
ale myslím že to majú všetko vyriešené aj pretlak chladiva...tj je tam určite nejaký ventil ktorý vypustí tlak aby to nevybuchlo....ja sa cítim save ohladne atómových elektrárni na sk
Výbuch v jadrovej elektrárni nemá prečo nastať, pokial riešiš Ukrajinu tak Rusi obsadili cernobyl kvôli tomu že tam je hlavná elektrická žila pre celu Ukrajinu. Putin zarozmyslal
Tam možeš simulovať výbuchy roznych atomových bomb. Najčastejší arzenál jadrových bomb sa pohybuje od 0,5 MT do 2 MT, hoci niektoré mocnosti maju aj niekolko viac MT bomb.
Radioaktívny spád, záleži od typu bomby, smere vetra a či vybuchne bomba vo vzduchu alebo na Zemi. Ak vybuchne na Zemi, radioaktívny spád sa može rozšíriť až do vzdialenosti 300 kilometrov, ale pokial si v budove tak tá ťa ochráni pred radioaktívnym spádom.
@tomas55555@27 dost mega stranka. kazdopadne v tej budove by si musel byt dost dlho a aj keby si vysiel, bud by si zomrel na radiaciu, alebo od hladu. precitaj si knihu cesta, tam je to brutalne verne znazornene
No ved preto nie je odveci mať nejaké zásoby potravín navyše.... Ja som niekde čítal že po 3 dnoch klesne radiácia na normálne úrovni... kebyže vyjdeš z krytu, tak by si si mal nasadiť masku aby si nevdýchol poletujúci radiačný prach, a tiež nejaký odev ktorý ti zahalí celé telo, aby sa ti radiačny prach zo zeme ktorý bude poletovať nedostal na kožu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Pokial by buchla 2 MT bomba, tak ak by si sa nenachádzal v ohnisku do vzdialenosti 3 kilometrov, ale dajme tomu aspon 5 kilometrov od miesta výbuchu, tak by síce tlaková vlna zničila tvoj dom, ale pokiaľ by si sa nachádzal v pivnici, alebo v kryte, tak by si to pravdepodobne prežil.
Ano, pozri si stránku
» nuclearsecrecy.com/nukemap/...
Tam možeš simulovať výbuchy roznych atomových bomb. Najčastejší arzenál jadrových bomb sa pohybuje od 0,5 MT do 2 MT, hoci niektoré mocnosti maju aj niekolko viac MT bomb.
Radioaktívny spád, záleži od typu bomby, smere vetra a či vybuchne bomba vo vzduchu alebo na Zemi. Ak vybuchne na Zemi, radioaktívny spád sa može rozšíriť až do vzdialenosti 300 kilometrov, ale pokial si v budove tak tá ťa ochráni pred radioaktívnym spádom.
No ved preto nie je odveci mať nejaké zásoby potravín navyše.... Ja som niekde čítal že po 3 dnoch klesne radiácia na normálne úrovni... kebyže vyjdeš z krytu, tak by si si mal nasadiť masku aby si nevdýchol poletujúci radiačný prach, a tiež nejaký odev ktorý ti zahalí celé telo, aby sa ti radiačny prach zo zeme ktorý bude poletovať nedostal na kožu.