Už som videla asi 100 videi o tom, ako sa to robí - tie puzdra, kabelky, taštičky (na nabijačku, osobne veci a čokoľvek) uz len šicí stroj zohnat, látky a zabezpečiť potlače. ...Kedysi som sa učila u babky aj štrikovať, ale to ma moc neláka.
Však to už dnes nikto nevie, hlavne u podobne starých ako ja. Jedine, že by to toho človeka tak bavilo. Ja ako chlap to neviem, skôr si viem pozvárať keď už nutne niečo, no už som aspoň zašíval ihlou a niťou. To nie je ťažké.
Poviem to takto, v 4. ročníku ZŠ na pracovnom vyučovaní za mňa ihelníček šila moja učiteľka, keď videla čo za zlobu s ihlou, niťou a látkou som na tom úbohom ihelníčku dovtedy sám napáchal. Takže uštrikovanie svetra ďaleko presahuje moje možnosti.
@interrupcio trochu viem. Mám iba elektródovú zváračku po ocinovi, nie nejakú profesionálnu a lepšiu ako napr. autogén s čím sa lepšie zvára. Zváral som si doma fúrik tak vo väčšom, lebo sa mi rozpadal, a po 2 rokoch a záťažiach ešte stále dobre drží. Asi som na ňom celkom obstojné retiazky spravil aj keď viem že nie dokonalé, alebo som sa len dobre posnažil. Ešte som bránu zváral trošku. Postupne som sa to naučil, to človek aj postupne tým ako to zvára zistí, ako na to ísť. Len si musím kúpiť druhú kuklu, lebo hentú čo mám má veľmi tmavé sklíčko, že si musím to miesto čo idem zvárať prisvetľovať reflektorom, aby som cez tú kuklu aj videl na to miesto, čo zváram. Alebo si to posunúť na slnko najlepšie silné, vtedy cez ňu vidím.. Potreboval by som tú, čo sa dá regulovať tá intenzita sklíčka, lebo hento mám len jednoduchú klasickú starú zváračskú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov