Zaujímalo by ma, či niekto z vás vie čo je to skauting a či som tu jediná skautka Ak neviete, čo to je a strašne vás to zaujíma, tak sa kľudne pýtajte.
chodila som na skaut jeden čas, ale absolútne ma to nebavilo Všetci tam boli strašne upnutí, proste celkovo mi nesedeli ľudia, ja na tie skautské táboráky a hry fakt nie som.
Ja som to videla v kultúrnom dome asi pred 8 rokmi a chodila som tam asi rok a vôbec som nechápala, na čo je to dobré, lebo to bola taká partia, že sme sa vždy raz týždenne stretli v "klubovni", prehodili pár viet o počasí, čosi o morálke a etike a potom sa nudili. Alebo plánovali nikdy neuskutočnené túry po lese a stanovačky a keďže z toho nikdy nič nebolo, tak som sa na to po čase vybodla .
@3@4 Ja som skauting spoznala pred 3 rokmi a totálne ma to chytilo. Možno je to tým, že sme dobrá partia (teda ja mám dve partie). My sa nenudíme ani chvíľu a túry, stanovačky a iné akcie máme stále.
Istý čas (nanajvýš niekoľko mesiacov) som tam chodila, robili sme celkom zaujímavé veci, učili sme sa viazať uzly, určovať rôzne vzdialenosti, rôzne triky v prírode, keď sa človek stratí a proste také tie veci, hrali sme všeliaké hry a boli tam zväčša celkom fajn ľudia.
Prestala som s tým, keď mi začali dochádzať výhovorky, prečo sa, nezúčastňujem rôznych túr, výprav a neviem ako sa to ešte volá (keďže odmietam stanovať v nehoráznej zime na rôznych čudesných miestach a ešte popri tom nejak v noci súťažiť a pod., tak som sa im vehementne vyhýbala).
@15 Skúsim v skratke ako to chápem ja. Všetci skauti sú priatelia, jeden kolektív. U mladších detí (tak 6 - 12 rokov) tam ide hlavne o tú výchovu a sebavýchovu, naučeniu k samostatnosti, kolektívnosti, úcte k prírode, kreativite, rozvýjanie vlastnej osobnosti, charakteru...
My starší sme príkladom mladším, plníme rôzne brutálne výzvy (napr. 24 hod. na strome) a robíme si odborky. Jeden kamarát raz povedal, že to je ako PC hra, musíš tam plniť rôzne misie, aby si sa dostal do ďalšieho levelu Páči sa mi, že každý zbor má svoje družiny, čiže nemusím chodiť na "stretnutia" do klubovne s mladšími, ale sme tam približne rovnaká veková kategória, všetci podobne šialení Skautské hry sú najlepšie hry na svete. Niektoré zbory robia akcie, aj celoslovenské, kde stretneme vždy nových ľudí. Potom sú rôzne turnaje, festivaly, koncerty... No a ešte sú tie zborové akcie, ako napr. stanovačky, túry, prespávačky. A môžme sa obliekať ako chceme
@roryanne len zavidim co pises v tom komentari poslednom ... mne sa to vzdy pacilo, ale nikdy som nebola v niecom takom :/ ... ale tak ja mam skauting doma no :/ ... ale svoje decka by som na to dala, ak to este bude existovat skauti ... mna vzdy napadne, ked niekto povie skaut, tak mladi svisti ti z kacera donalda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@3 @4 Ja som skauting spoznala pred 3 rokmi a totálne ma to chytilo. Možno je to tým, že sme dobrá partia (teda ja mám dve partie). My sa nenudíme ani chvíľu a túry, stanovačky a iné akcie máme stále.
Aj ja som skaut už 3 rok a veľmi ma to baví z akého si mesta ?
A vsak nech si vravia čo chcú ostatní my vieme svoje a fakt sme dobrí kolektív a úplne najvacsia bomba sú tábory
@13 Jeej ďalší skaut, to je super
@14 Dá sa od 6 kedykoľvek.
Istý čas (nanajvýš niekoľko mesiacov) som tam chodila, robili sme celkom zaujímavé veci, učili sme sa viazať uzly, určovať rôzne vzdialenosti, rôzne triky v prírode, keď sa človek stratí a proste také tie veci, hrali sme všeliaké hry a boli tam zväčša celkom fajn ľudia.
Prestala som s tým, keď mi začali dochádzať výhovorky, prečo sa, nezúčastňujem rôznych túr, výprav a neviem ako sa to ešte volá (keďže odmietam stanovať v nehoráznej zime na rôznych čudesných miestach a ešte popri tom nejak v noci súťažiť a pod., tak som sa im vehementne vyhýbala).
My starší sme príkladom mladším, plníme rôzne brutálne výzvy (napr. 24 hod. na strome) a robíme si odborky. Jeden kamarát raz povedal, že to je ako PC hra, musíš tam plniť rôzne misie, aby si sa dostal do ďalšieho levelu Páči sa mi, že každý zbor má svoje družiny, čiže nemusím chodiť na "stretnutia" do klubovne s mladšími, ale sme tam približne rovnaká veková kategória, všetci podobne šialení Skautské hry sú najlepšie hry na svete. Niektoré zbory robia akcie, aj celoslovenské, kde stretneme vždy nových ľudí. Potom sú rôzne turnaje, festivaly, koncerty... No a ešte sú tie zborové akcie, ako napr. stanovačky, túry, prespávačky. A môžme sa obliekať ako chceme