@alexandrika naozaj...je to moja srdcovka a zrovna pár dní dozadu som si povedal, že by som sa ju mal naučiť naspamäť, aby som si ju mohol zarecitovať vždy, keď na ňu dostanem chuť ...a vlastne Paradoxon by som sa mohol naučiť tiež!
Ja si pamätám rôzne básne a povesti ešte zo ZŠ(Hviezdoslavov Kubín a Šaliansky Maťko to istí).
A zaujímavé je, že si pamätám celu knihu Kytice od Erbena...
Ja si to nejak neviem dlhodobo zapamätať, ak si to pravidelne neopakujem, čo nerobím, lebo nie je dôvod...
Naposledy som vedel celú Mrcinu od beaudelaira či jak sa píše, ale už som to čiastočne zabudol.
Ale potešila ma téma a zakladateľka s @efyks
Vobec nie, iba zopar necelych uryvkov alebo versov. Pamatam si skor lepsie texty piesni, pretoze si ich castejsie opakujem tym ze si ich spievam ale ako pise @13 pri basniach nie je velmi dovod si ich stale recitovat.
Zavez ma milý k rybníčku, na invalidnom vozíčku,
Budem sledovať jedným očkom, ako lietajú vážky nad potôčkom.
Pohlaď ma kýpťom po hlave, pobozkaj líčko hnisavé, veď láska je
cit mocný, nevadí, že sme malomocní.
Spadla hruska zelena,
obila si kolena.
Teraz place na zemi,
dobre lieky dajte mi.
Ty si hruska nezbednik,
nepomoze ti uz nik,
ved si dobre vedela,
ze si este zelena.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@alexandrika naozaj...je to moja srdcovka a zrovna pár dní dozadu som si povedal, že by som sa ju mal naučiť naspamäť, aby som si ju mohol zarecitovať vždy, keď na ňu dostanem chuť ...a vlastne Paradoxon by som sa mohol naučiť tiež!
A zaujímavé je, že si pamätám celu knihu Kytice od Erbena...
Naposledy som vedel celú Mrcinu od beaudelaira či jak sa píše, ale už som to čiastočne zabudol.
Ale potešila ma téma a zakladateľka s @efyks
Budem sledovať jedným očkom, ako lietajú vážky nad potôčkom.
Pohlaď ma kýpťom po hlave, pobozkaj líčko hnisavé, veď láska je
cit mocný, nevadí, že sme malomocní.
poznám aj iné, ale tak
obila si kolena.
Teraz place na zemi,
dobre lieky dajte mi.
Ty si hruska nezbednik,
nepomoze ti uz nik,
ved si dobre vedela,
ze si este zelena.