Zopár slov ovládam.
Myslím si, že viem toho viac, než väčšina Slovákov, no nemôžem povedať, že by som maďarčinu ovládal.
Chcel by som sa ju ale naučiť, mám učebnicu a onedlho pribudne kurz na duolingu.
Vzhľadom na @1 ešte dodám, že hoci sme celá rodina Slováci, obaja rodičia hovoria perfektne maďarsky, brat tiež celkom dobre. My sme také dvojjazyčné mesto.
Ja oproti ním nesmierne zaostávam. A to napriek tomu, že ako dieťa som veľa sledoval maďarské TV.
Ak sa ráta , že viem frázy ako: "Ukáž mi penis." alebo: "Malý sopel." Alebo slová ako Bratislava, Trnava, Vianoce, dni v týždni a tak , tak áno viem! A ak nie, tak neviem veru , ale snúbenec je maďar a učí ma keď pijeme
@doyouhearme Neviem ako sa to píše, ale foneticky je to: "Mutáž meg e fasadot" A raz som to zakričala v krčme zo srandy, v dedine kde je 75% Maďarov a taký ujo mi ho ukázal NAOZAJ!
odmala som chcela byť z dvojjazyčnej rodiny!!!!
nu neni som a madarsky neviem.... ale bolo by super ju vediet, lebo by sa mi mozno lahsie ucila fincina (jj sama dobre viem ze su si riadne odlisne ale maju podobny princip, narozdiel od tychto nasich vsednoeuropskych
@fridca tudok tobb nyelven is beszelni viem viac jazykov ..cesky slovensky madarsky nemecky anglicky kus.rusky.srbsky spanielsky a kus francuzky a polsky
@lawey ja som z dvojjazycnej rodiny foter slovak, matka madarka a po madarsky viem len 3 nadavky. Ked som bol maly vedel som celkom dobre madarsky (mama nas nahravala na magnetofon) ale deti prirodzene viac inklinuju k otcovi takze nam sa viac pacila slovencina. Ja som vedel po madarsky este celkom obstojne, sestra horsie a druha sestra uz vobec. Ale tym ze sme to nepouzivali tak sme to zabudli, a teraz ma to sere lebo by som mohol riesit ceckate madarky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Myslím si, že viem toho viac, než väčšina Slovákov, no nemôžem povedať, že by som maďarčinu ovládal.
Chcel by som sa ju ale naučiť, mám učebnicu a onedlho pribudne kurz na duolingu.
dokonalo
Ja oproti ním nesmierne zaostávam. A to napriek tomu, že ako dieťa som veľa sledoval maďarské TV.
@Sanik2 , ty vieš po maďarsky?!
nu neni som a madarsky neviem.... ale bolo by super ju vediet, lebo by sa mi mozno lahsie ucila fincina (jj sama dobre viem ze su si riadne odlisne ale maju podobny princip, narozdiel od tychto nasich vsednoeuropskych