niekedy sa prepáč hovorí ťažko... ale ak si uvedomujem moju vinu, prečo sa neospravedlniť... alebo ak ani netuším, že tým človeku ubližuje, radšej sa vopred ospravedlním, nech ma vážne neberie -.-
Snažím sa takým situáciam vyhýbať a ak som si nie istá, že niekto niečo naozaj spravil, tak sa snažím správať, akoby to nespravil (prezumpcia neviny? ) Ale myslím, že keď už sa niečo zadarí, som schopná povedať prepáč...
viem sa ospravedlniť ak zistím, že som pochybila... je to základ v každom vzťahu či už partnerskom alebo priateľskom...lebo len tak si ťa druhí budú vedieť vážiť ak im naozaj povieš úprimnú pravdu do očí a slová ako "prepáč", "prosím" a "ďakujem" sú čarovné a treba ich vedieť používať...
robím príliš veľa chýb, aby som si mohla dovoliť neospravedlňovať sa. a často poviem "prepáč" aj keď viem, že ja som chybu nespravila, len cítim potrebu ospravedlniť sa za svoje správanie a reakcie, ktoré sú občas možno trochu prehnané...
apologizing does not always mean that you are wrong and the other person is right. it just means that you value your relationship more than your ego.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
apologizing does not always mean that you are wrong and the other person is right. it just means that you value your relationship more than your ego.
Ale asi mi to aj tak nevyšlo úplne najlepšie, lebo už som párkrát počul, že sa moc ospravedlňujem za každú hovadinu