Ahojte, potrebovala by som pomôcť. Na objasnenie robím nápojový lístok a potrebovala by som vedieť v akom objeme písať vína ( dezertné, prírodné, šumivé) či mám napísať celú fľašu a jej cenu, alebo len 1 či 2 deci.
ide aj o to, či budú rozlievané alebo sa bude dať kúpiť len celá fľaša. šampanské sa zvykne písať cena za fľašu, pokiaľ viem. vína sa píšu za fľašu, ak sa nerozlievajú a ak sa rozlievajú, tak sa píše cena za 1 dcl
Cena sa uvadza za flasu (cena za 1 dl byva len v drobnom pre informaciu). Pokial viem flasa sa otvara pred zakaznikom a nechava sa na stole. Zakaznik plati celu flasu. Vynimka je sudove, ale to uz byva ina kategoria.
a co natom nevies? sak idem do prvej restiky a kuknem sa jak to tam je...a ked uz tak ked predavam flasu vina ako celok tak tam nedam cenu 1dcl ale cenu za celu flasu=jednotkova cena za kus + jej objem...ak lievam do poharov trevarz dvojdecovych tak tam dam jednotkovu cenu co bude v tomto pripade 1dcl
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
@kxxe dakujem