Mne to vychádza tak, ze ak sa zameriame na očkovanie, bude to este horsie, lebo zaockovani budú prenášať omnoho nebezpecnejsiu a smrtelnejsiu formu vírusu. Ale ak by sme dokázali očkovať tak masovo ako Izrael ci VB, bolo by to uplne najlepšie. Čo si myslite o tom vy? Dakujem
@staphylococcus Ach skúsim to dohladat... Urcite som si to niekam ulozila, ale chvilku strpenia perosim
A teda pre upresnenie, mala som na mysli to, ze ak sa niekto zaočkovať da, jeho imunitný systém pravdepodobne zaberie dostatočne na to, aby, aby sa ochorenie neprejavilo, ale stale moze byt prenasacom, a to oveľa nebezpecnejsej formy, ako by to bolo bez očkovania.
Ano, poprosim.
Mas pravdu, ze zaockovany clovek stale moze byt prenasacom, ale co sa tyka tej druhej casti tak imho nastala nejaka komunikacna chyba, lebo mi to pride ako kvalitny bullshit.
Očkovanie môže značne pomôcť. Ale vírus mutuje, takže dodržiavanie opatrení je stále na mieste. Dnes sú známe min. ďalšie tri mutácie a účinnosť sa stále overuje a skúma.
Testovat mozno tak akurat najviac postihnute okresy, inak nie. Nova mutacia sa siri rychlejsie a akurat sa to cele moze dosrat. Proste rychlejsie ockovat a dodrziavat lockdown.
@azizi Ako si na toto prisla ze ovela smrtelnejsia forma virusu? Nech sa na to pozeram, ako sa na to pozeram, mne tie logicke kroky medzi tvojimi tvrdeniami nedavaju zmysel. Preco nebezpecnejsia? Akym sposobom nebezpecnejsia? To takto vobec nefunguje. Ak mas na to zdroj tak to linkni, ale som voci tomu velmi skepticky.
@fragile. Snazim sa to nájsť spatne (len dnes uz nemam cas, tak prosim strpenie). Tvrdil to Flegr a detailne to vysvetľoval. Ze este šťastie, ze v prvej faze očkovania bude LEN 15 000 vakcin, lebo keby ich bolo viac, bolo by to velmi nebezpecne, keďže virus sa kvoli vakcine zmeni na oveľa nebezpecnejsiu nakazlivu formu.
@azizi ak by očkovanie hypoteticky nepomahalo a ľudia by šírili nebezpečnejšiu verziu choroby, tak by sa to dialo aj bez očkovania. Proste ľudia by to šírili (aj počas testovania).
testovanie (hromadné) v tejto fáze je už kontraproduktívne, lebo by sa len stretavali chori ludia tam so zdravymi a chorych je tak vela, ze uz je to nebezpecne.
Proste treba byt sam (sam doma, iba v rodine, sam v prirode, a nestretavat cudzich ludi) a cakat na ockovanie
Mali by očkovať, čo im sily stačia. Nič iné nás z toho asi nespasí, a skoro sa mi pretočili minule panenky, keď som sa dozvedel z TN, že bežných občanov začnú očkovať od augusta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Zaujimalo by ma, ake informacie mas a odkial.
A teda pre upresnenie, mala som na mysli to, ze ak sa niekto zaočkovať da, jeho imunitný systém pravdepodobne zaberie dostatočne na to, aby, aby sa ochorenie neprejavilo, ale stale moze byt prenasacom, a to oveľa nebezpecnejsej formy, ako by to bolo bez očkovania.
Mas pravdu, ze zaockovany clovek stale moze byt prenasacom, ale co sa tyka tej druhej casti tak imho nastala nejaka komunikacna chyba, lebo mi to pride ako kvalitny bullshit.
a tiez si prosim zdroj odkial si vytiahla, ze zaockovany clovek moze preniest nebezpecnejsiu variantu patogenu
ak ho nevies vyhladat, skus kuk na pubmede/researchgate/nature atd.
thanks.
testovanie (hromadné) v tejto fáze je už kontraproduktívne, lebo by sa len stretavali chori ludia tam so zdravymi a chorych je tak vela, ze uz je to nebezpecne.
Proste treba byt sam (sam doma, iba v rodine, sam v prirode, a nestretavat cudzich ludi) a cakat na ockovanie