Ahojte! Strasbe by som sa chcela poradit o mojom probleme. Hladala som velmi na internete, ale ked som zadala moju temu "strasne mi chuti pit" hned mi vybehol alkohol.
Moj problem vsak nie je alkohol, ale normalna voda. Uz to nedokazem ovladat, strasne al
Preco chces prestat pit vodu? Keby si pila 16 litrov denne (co ta moze aj zabit) tak pochopim, ale 4 litre denne je ideal. Navyse na Slovensku mame kvalitnu vodu, tak neviem preco si ju chces znechutit...
Ja sa praveze vôbec nechcem vzdat vody, ale vraj oblickam skodi tak isto velky prijem vody ako aj jej nedostatok. Vraj. Citala som to nedavno v nejakej knizke. Som rada, ze ma nelaka cola a ine bludy ale okrem zachoda mam aj neskutooocne nafuknute bruchoooooooooo
tiez mam taky problem, vsade kam idem si musim nosit flasu s vodou a furt chodim na zachod a tiez som pocula ze to skodi oblickam ale podla mna 4 litre su este v pohode
Ja mám taký istý problém...všade so sebou musím brať fľašu vody a potom chodím na wc každú pol hodinu 4 litre sú este v pohode mne sa uz pár krát stalo ze som vypila aj 6 litrov za celý deň.... ale ja bežne vypijem také 4 litre ...či je leto či je zima...stále pijem..a následky este som na sebe nespozorovala žiadne
Sračky, zaleží to od tvojej váhy pravdaže ak ma žena 45 kíl tak to problém byť môže odporúčam vyšetrenie na cukrovku a chorobu obličiek ale nadmerne pitie vody neprospieva obličkám tie sa nedokážu vyrovnať s tak velkym množstvom naruší sa pomer soli v krvi narušia sa bunky vznikne ich nasledny rozpad čoho dvolesedkom je rozpad vnutorneho prostredia čo môže spôsobiť až smrť
Co je na tom? Ja vypijem styri litre v take hektickejsie dni, ked som doma, tak nic nerobim, len si chodim napustat pivny pollitrak a chliapam vodu, aj sest litrov. A moc mam cistejsi nez to, co ide z kohutika
Ak mas pocit, ze ta to nejak obmedzuje, napriklad mas nutkanie pit vodu, neustale na to myslis, odchadzas z nejakych miest, aby si sa mohla napit, planujes si cely den okolo konzumacie vody, tak sa to myslim da povazovat za psychicky problem a asi je vhodne ho riesit. Ale na zdravi ta to isto neohrozi.
@15 pozor prejav je neustály pocit smädu ale neviem či to vôbec uživatelka mysli vážne s týmto fórom a nejedna sa len o srandu kedže sa dnes iba registrovala a všetko je také divne
vsetko v pohode, mnam, voda s vyluhovanym aktivnym uhliqom je naj, ale rajec materina duska nie je sladena mineralka? .D @15 nutkanie a fyz. potreba k sebe nemaju celkom blizo? Jedno s druhym
@thrwtchr smad a nutkanie nie je to iste, vsak ludia ani nejedia len kvoli hladu vacsinou. Za seba napr viem povedat, ze keby som vypila za den1,5-2 litre, tak nie som uz smadna, ale mam taky navyk/pohnutku casto pit.
neviem preco by malo byt pitie cistej vody problem...ale tak 4l su dost..skus to iba obmedzit max na 2l , lepsie ako pit tie sladene smejdy ktore do seba davam ja
ja vypijem denne 4-6litrov.jedine co mi vadi je,ze v robote musim casto chodit na wc,a zacali ma podozrievat,ze tam chodim fajcit ale moja nefrologicka mi vyratala,ze pri mojej vahe,zatazi atd.mam vypit okolo 4-5litrov
ja napr mam tiez velku potrebu pit lebo stale som smadna a nikdy neviem ten smad uhasit iba zmensit.
ale mam to tak cely zivot.
nemam cukrovku len nemam problem so zabudanim na pitny rezim. ale pijem tak 3 litre denne.
kedysi som chodila napriek tomu iba tak trikrat denne curat ale dnes uz kazdu chvilu ale to je skor s tym ze mam mocovy mechut trochu pokazeny. ved mocovy mechu ma objem liter...
No tak má to negatívny dôsledok - musi zaplatiť za viac vody... za mesiac vypije asi o tolko viac oproti "priemernemu vypitiu", ako je jedno spláchnutie...
Teraz v lete by som to veľmi neriešila, ale v zime by si to mala skúsiť obmedziť, lebo začneš preťažovať obličky... Ale ako s tým prestať... Skús si nejak skomplikovať prístup k vode. Vylož si minerálky niekam vysoko na skriňu a pi len z pohárov, nemávaj fľašu pri sebe.
Ješ diétnejšie takže to máme chápať, že sa pokúšaš chudnúť? Pitný režim dodržiavaj, ale bacha nato, že veľké množstvo vody rozťahuje žalúdok, čo ak sa pokúšaš chudnúť, zrovna plus nie je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ak mas pocit, ze ta to nejak obmedzuje, napriklad mas nutkanie pit vodu, neustale na to myslis, odchadzas z nejakych miest, aby si sa mohla napit, planujes si cely den okolo konzumacie vody, tak sa to myslim da povazovat za psychicky problem a asi je vhodne ho riesit. Ale na zdravi ta to isto neohrozi.
ale mam to tak cely zivot.
nemam cukrovku len nemam problem so zabudanim na pitny rezim. ale pijem tak 3 litre denne.
kedysi som chodila napriek tomu iba tak trikrat denne curat ale dnes uz kazdu chvilu ale to je skor s tym ze mam mocovy mechut trochu pokazeny. ved mocovy mechu ma objem liter...