teraz som si urobil vodičak ale mam len 17 to znamena že možem jazdit len s niekým kto ma 10 ročnu prax aspon dokym nebudem mat 18 . No niekde som pocul ze ked mam kartu ZTP tak o to možem požiadat aby som mohol jazdit sam aj skor , dost by sa mi to zišlo
@gulivero takže máš ŤZP s úradu práce a soc.vecí, nie zo soc.poisťovne...tak to by si teoreticky mohol.. lebo ozajstným ŤZP by som nedala len tak jazdiť keď nie je plnoletý
@15matka14 no lenže nechápem dôvod, prečo by mali ZŤP skorej šoférovať, ako ostatní? Nikoho neodsudzujeme, aj moja teta má ZŤP, lebo mala problémy so srdcom, ale proste nechápem prečo?
@15matka14 no ozaj srry, ale to nevydržia pár mesiacov, kým budú mať 18? neviem ako ty, ale myslím si, že ak by mal nejaký ZŤPčkar vážne zdravotné problémy, že by musel ísť do nemocnice, tak by to asi sám neodšoféroval...
@dievcatko13 preboha taky zťp musi chodiť oveľa častejšie k lekárovi ako bežný človek, veľa krát si musí vybavovať kopec vecí v poisťovni atď a proste 17 ročný chalan veď to už ej veľký a rodičia nie vždy sa môžu uvoľniť z práce a pod. A keď už má vodičák tak prečo ho nevyužiť a neskrátiť si tak čas "vybavovačiek" keby si bola zťp a mala tiež takú možnosť aj ty by si to chcela využiť
Ked máš ZŤP-S tak môžeš sám šoférovať . teda myslím ,že tak som si to čítala v zákonoch . Už si nepamätám ,lebo aj ja som zťp a pred rokom som bola aj -S a tak som zisťovala
Poviem vám čo je skutočne choré sú vodiči čo ked spôsobia nehodu alebo niekoho zrazia utečo nepodaju první pomoc ja už vydel prípady de vodič zrazil cyklistu a neurobíl nič išiel dalej a potom my zachránari sukromný musíme riešit prípady ktoré presahuju chapanie chovanie ludi na cestach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
i keď, ok, ja viem, že zťp preukaz má aj niekto, kto má "len" cukrovku...
z tohto pohľadu to je prudko logické...