=D oka , urcite ste poculi uz ze napr stara 75 rocna babka co ma vodicak, namiesto brzdy dupla na plyn a napalila to do obchodu =D ja ako , keby to bolo na mne tak by som ludom nad 70 rokov bral vodicak lebo vatsinu dopravnych nehod sposobuju dochodci
zalezi od psychickeho a fyzickeho stavu daneho cloveka...tusim nad 60 rokov su pravidelne zdravotne prehliadky podla ktorych sa rozhoduje ci danej osobe ostane vodicke opravnenie...
jj, stari ludia by nemali mat vodicak, volebne pravo, pravo zhromazdovat sa, pravo vozit sa mhd, pravo chodit do nemocnice a jest by mali mat povolene len kazdy treti den -.-
Aj mne sa to stalo A este som sa tak dobre oprela o "podlahu" .. Ale to este niekde medzi prvymi jazdami v autoskole. Zvlastne bolo, ze som to narvala este priamo do protismerneho pruhu, blizilo sa auto, ja som ostala trochu dezorientovana, ale uplne pokojna. Instruktor skoro inkfart dostal.
Najrizikovejsia skupina, ako som si sam vsimol, su 50-60tnici Zebrac vyjebana, chodi to po pamati a ked nanho zatrubim, ze Debil! Som na hlavnej! este na mna zazera a divne gestikuluje.
skôr by som im zaviedol nejaké testy, skúšky, vyšetrenia a na základe toho im potom vodičák buď odobral alebo ponechal... Ale je to tak.. keď vidím mojho deda ako chodí po obrubníkoch, parkuje do garážových dverí alebo po celú jazdu zabudne vypnúť výstražné.. tak to už hej s tým niečo treba spraviť! Treba si uvedomiť že vnímanie a reakcie takých starých ľudí sú niekde inde.. Ale čo sa týka štatistík tak najviac nehôd spôsobujú ajtak sopláci
@malasimi sak to sa asi kazdemu podarilo ale stara babka proste nema take reakcie ako mladi clovek , to som chcel povedat touto diskusiou , je dokozane ze stary ludia len z tazkostou robia 2 veci naraz , ako je chodenie a citanie , dokonca chodza a rozpravanie furt ked vidim 2 babky tak sa rozpravaju tak ze zastanu sranda , co ?
tak ja mam nastastie vedla seba vzdy instruktora autoskoly, ktory dokaze zastavit auto aj ked drzim plyn ... ale inak je pravda, ze stary ludia maju spomalene reflexy ... ale zas nemozes zobrat vodicaky vsetkym nad 75 rokov ... niektori maju horsie reflexy uz za mlada a ini aj ked maju 80 rokov, maju reflexy jak mlady ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
aj tak su najnebezpecnejsi 18 rocni vodici...
osobne poznam 72r chlapa ktori jazdi velmi dobre...
ale moja mama sunda stlp v tescu ked cuva... (42r vodicak ma rok) nejde o vek ale o cloveka...
A možnosť šoférovať by som obmedzoval zdravotným stavom, nie vekom. Niekto je ešte v 70-tke fit, iný jednou nohou v hrobe.
Možnosť šoférovať by som obmedzil zdravotným stavom, nie vekom.
2. s takýmto ľahkovážnym názorom si tu jediný komu by vodičský preukaz nemali dať alebo mali zobrať kvôli psychickej nezrelosti.
A tiež by som rád vidieť z kadiaľ máš to, že dôchodcovia spôsobujú najviac nehôd ?
ps : k mladim vodicom , ja si osobne myslim ze vodicak by mal byt od cca 25 rokov ked si clovek uz trocha uvedomuje co robi
tak ja mam nastastie vedla seba vzdy instruktora autoskoly, ktory dokaze zastavit auto aj ked drzim plyn ... ale inak je pravda, ze stary ludia maju spomalene reflexy ... ale zas nemozes zobrat vodicaky vsetkym nad 75 rokov ... niektori maju horsie reflexy uz za mlada a ini aj ked maju 80 rokov, maju reflexy jak mlady ...