Myslim, ze Pawlo uz viac krat dokazal, ze casto hovori, aj ked nema co povedat, bez urazky ;p
Ja som pocul viacero nazorov: jeden vravi, ze deht zostava izolovany vo vode a ty padom neskodi plucam, druhy vravi, ze pri paleni tabaku uhlikom vznika ovela viac skodlivych latok ako pri cigaretach (o filtrovani nebola rec, inak to bol nejaky druh studie) a dalsi vravel, ze dym z vodnej fajky je vlhky a "lepi" sa na plucne mechuriky a zapchava ich a tazsie sa z pluc odstranuje. Sice sa navzajom nevylucuju, ale netusim, do akej miery je ktory pravda. Na druhej strane, na nieco zomriet musime, takze tak
Este doplnim Fragila. .. aj ked by bola vodna fajka dajme tomu skodliva viac ako cigarety, tak ci tak sa ten pomer skodlivosti znizi, vdaka tomu ze sa to dost casto rozlozi medzi viacerych ludi, co fajcia jednu shishu..
No tak vraj je jedna vodna fajka (myslim uhlik) skodlivejsi ako jedna cigareta. Ale ked si da clovek tak par uhlikov za tyzden, myslim, ze to nie je nic strasne.
Obcas si dam v priemere to vyjde asi 2 uhliky do tyzdna ale este tie sa rozdiela do skupinky. A najradsej mam matu, jablko, melon
pocula som ze je to ovela viac skodlivejsie ako cigarety, nieco take sa mi zda ze bola o tom diskusia v radiu alebo v telke a hovorili o tom ze uz jedno nadychnutie je akoby si vyfajcil neviem kolko cigariet...ale tak toto fakt len tak matne spominam, to ked som bola mladsia som sa viac o to zaujimala, ale urcite je skodlive...
mne z toho vychadza ze vodna fajka je daleko menej skodlivejsia ako len jedna cigareta... uz len to ze cloveka zavisleho na vodnej fajke som este nevidel teraz neratam ludi co chodia do cajovni pravidlen pretoze ti tam chodia skor pre tu atmosferu ako niektori na pivo do baru...
nie az tak ako cigarety, no kedze jedno fajcenie vodnej fajky (jeden uhlik) ma v sebe tabaku asi tolko ako cela krabicka cigariet, tak je skodliva dost.
ale radsej sisu ako cigy... nie je taka navykova a je omnoho chutnejsia
Mno podla mna vsetko skodi ci fajka ci cigarety, ze? Nieco menej nieco viac. Uz len ze to hori to skodi. Ale prestanme sa obzerat co skodi a co nie. To by sme nemohli robit, jest, pit stovky veci. Proste ak je to s mierou tak je to v pohode si myslim. A inak vodna fajka je supa
myslela som si že zase všetci skončíme niekde kde jeden tvrdí to a druhý ono....sakra...lebo som chcela konečne vedieť prevdu aby som mohla presvedčiť kamošku aby so mnou šla na vodnú fajku že to až tak neškodí ale asi sa tu toho nedozviem...teda akoze pravdu sa nedozviem
ja som mala prvykrat vzivote vodnu fajkua bolo ni neuveritelne zle, asi po dvoch potiahnutiach sa mi zacala tocit hlava, najhorsie na tom bola potom ta bolest hlavy. kamoske sa stalo, ze vyfajcila fajku a potom cestou domu v buse odpadla. urcite je skodliva, kamoska bez nej nemoze vydrzat a druhej sa zhorsila astma...
...a pre ostatnych...ste trochu mimo s tych internetovych takpovediac informacii ktore ste si precitali na wikipedii...ved rozmyslajte: ako moze byt vodna fajka skodlivejsia ako 1 Krabicka cigariet ? sak tam do nej das asi take mnozstvo tabaku ako mozno ani ne s pol cigarety ...by som chcel vidiet toho typka co to zistil ze je to take skodlive... NIEJE! a este ked si to date raz poprip. 2x za tyzden nic vam nehrozi !
Podľa môjho názoru je vodná fajka menej škodlivá, lebo predsa len ju ľudia nefajčia tak často ako cigarety a väčšinou v skupinkách čiže na jedného človeka nepripadá tak veľa tých škodlivých látok....ak tam vôbes nejaké sú .... podľa mňa ak sú tak nie nejako veľmi veľa a tiež pochybujem že sa na tom dá byť závislíi....a k tým príchutiam jahoda a banán
Články, z ktorých máte veci, že jedno vodáro je škodlivejšie ako 10 vyfajčených cigariet, že sa vdychujú látky z alobalu a podobne sú podľa mňa hlúposť.
Faktom je, že tabak je vyrobený z tabakových listov, ktoré sú vyvarené niekoľkokrát, aby sa zbavili čo najväčšieho množstva nikotínu. Je miešaný melasou (čo sa dá bežne kúpiť v obchodoch ako biokprodukt), vodou a dodávajú sa tomu rôzne príchute.
Pri cigaretách sa do pľúc ťahá viac ako 1200°C, pri vodnej okolo 500°C, síce uhlík (alebo brikety) položené na alobale vytvára síce hrozné teplo, ktoré spaľuje vlhký, niekedy až mokrý tabak, prechádza cez chladné kovové telo do studenej vody (kto pridáva ľad, je to len lepšie). Z vody prechádza kúskom tela, cez hadicu (ktorá je niekedy dlhá viac ako 1,5m a tiež sa v nej dym ochladzuje) do pľúc.
Toť môj názor, ktorý nie je založený na faktoch protifajčiarskych organizácií, aby ľudia nefajčili vodné fajky, ale cigarety.
Ak to človek nefajčí každý deň 3 hodiny v kuse, tak mu určite nehrozí to, čo by mu spôsobovalo fajčenie cigariet 3 dní vkuse. A väčšinou sa ťahá v skupinkách 2-3 a viacerých ľudí a bafká sa to kvôli dobrej atmosfére a tomu, že môžu byť s priateľmi.
Čo sa týka cigariet, v tabaku je veľa svinstva, čo sa zachytáva na pľúcach, hrtane a robí kadejaké veci s organizmom. A už len v samotnom filtri je toľko škodlivín, že amen. ...
"Cigarety sú pre agresívnych ľudí, ktorý nevedia, ako naložiť s problémom. Vodná fajka je pre ľudí priateľských, čo majú radi pohodu a relax."
a nechapúem co tu strsujete ,... umreme raz vsetcia to je ejdno kedy a za akych okolnosti ,, a ludia by mali mat vlastnu hlavu ked chu fajcit vodnu nech fajcia ty co nechcu fajcit nech enfajcia my ich do toho nutiti NEBUDEME
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Ja som pocul viacero nazorov: jeden vravi, ze deht zostava izolovany vo vode a ty padom neskodi plucam, druhy vravi, ze pri paleni tabaku uhlikom vznika ovela viac skodlivych latok ako pri cigaretach (o filtrovani nebola rec, inak to bol nejaky druh studie) a dalsi vravel, ze dym z vodnej fajky je vlhky a "lepi" sa na plucne mechuriky a zapchava ich a tazsie sa z pluc odstranuje. Sice sa navzajom nevylucuju, ale netusim, do akej miery je ktory pravda. Na druhej strane, na nieco zomriet musime, takze tak
A inak jedine Kava-kokos-ceresna xD
Obcas si dam v priemere to vyjde asi 2 uhliky do tyzdna ale este tie sa rozdiela do skupinky. A najradsej mam matu, jablko, melon
cigareta = niekolko tisicok chemickych latok + tabak
vodna fajka = tabak + nejake tie primesy
mne z toho vychadza ze vodna fajka je daleko menej skodlivejsia ako len jedna cigareta... uz len to ze cloveka zavisleho na vodnej fajke som este nevidel teraz neratam ludi co chodia do cajovni pravidlen pretoze ti tam chodia skor pre tu atmosferu ako niektori na pivo do baru...
Nie je neskodna, ale to porovnanie s cigou je dokonale.
je už na šťastí ako sa tvoj organizmus s tým vysporiada
nie az tak ako cigarety, no kedze jedno fajcenie vodnej fajky (jeden uhlik) ma v sebe tabaku asi tolko ako cela krabicka cigariet, tak je skodliva dost.
ale radsej sisu ako cigy... nie je taka navykova a je omnoho chutnejsia
a mam rad vsetky prichute asi
Ale keď si zoberiem že by som si dal zo jednu-dve fajky za týždeň tak to nemusí byť také hrozné...
a ešte keď si k tomu pripočítam že by som to dával niekde vonku miesto sedenia v zafajčenej putike tak sa to docela vyrovnáva
A btw, oblubene prichute- Visna, Hrozno, Jablko, Lekorice (nie, nie je to skorica ), Skorica, Karamel, kombincia Mango-Mata,
...a pre ostatnych...ste trochu mimo s tych internetovych takpovediac informacii ktore ste si precitali na wikipedii...ved rozmyslajte: ako moze byt vodna fajka skodlivejsia ako 1 Krabicka cigariet ? sak tam do nej das asi take mnozstvo tabaku ako mozno ani ne s pol cigarety ...by som chcel vidiet toho typka co to zistil ze je to take skodlive... NIEJE! a este ked si to date raz poprip. 2x za tyzden nic vam nehrozi !
Faktom je, že tabak je vyrobený z tabakových listov, ktoré sú vyvarené niekoľkokrát, aby sa zbavili čo najväčšieho množstva nikotínu. Je miešaný melasou (čo sa dá bežne kúpiť v obchodoch ako biokprodukt), vodou a dodávajú sa tomu rôzne príchute.
Pri cigaretách sa do pľúc ťahá viac ako 1200°C, pri vodnej okolo 500°C, síce uhlík (alebo brikety) položené na alobale vytvára síce hrozné teplo, ktoré spaľuje vlhký, niekedy až mokrý tabak, prechádza cez chladné kovové telo do studenej vody (kto pridáva ľad, je to len lepšie). Z vody prechádza kúskom tela, cez hadicu (ktorá je niekedy dlhá viac ako 1,5m a tiež sa v nej dym ochladzuje) do pľúc.
Toť môj názor, ktorý nie je založený na faktoch protifajčiarskych organizácií, aby ľudia nefajčili vodné fajky, ale cigarety.
Ak to človek nefajčí každý deň 3 hodiny v kuse, tak mu určite nehrozí to, čo by mu spôsobovalo fajčenie cigariet 3 dní vkuse. A väčšinou sa ťahá v skupinkách 2-3 a viacerých ľudí a bafká sa to kvôli dobrej atmosfére a tomu, že môžu byť s priateľmi.
Čo sa týka cigariet, v tabaku je veľa svinstva, čo sa zachytáva na pľúcach, hrtane a robí kadejaké veci s organizmom. A už len v samotnom filtri je toľko škodlivín, že amen. ...
"Cigarety sú pre agresívnych ľudí, ktorý nevedia, ako naložiť s problémom. Vodná fajka je pre ľudí priateľských, čo majú radi pohodu a relax."
Škodlivé? Určo, ale čo dnes nie je?
nemám jednu naj, mám len viac tých dobrých mäta, broskyňa, vodný melón, jablko, škorica, pomaranč, mandarínka, višňa, cola a ich kombinácie
Určite je vodná škodlivá, ale ako niekto spomínal, všetci na niečo umrieme
AMEN DD