@dSsS To je jednoduché! Pretože tu nemaju trvalý pobyt a oni by nemali voliť kedže nerozhoduju o sebe, o svojom živote, kdo bude viesť ICH krajinu, kedže tu nežiju...
Ak sa vyvinie situácia na Slovensku napríklad v lepsiemu, ich sa to nebude týkať...
Tiez si to myslim... v zahranici zije uz dost vela slovakov, co tam odisli iba koli Ficovi a ich hlas by stopercentne urobil velke vrasky tomu hlavacovi...
Ale stale maju slovenske obcianstvo a zamrzi to, ked ludia vidia co sa deje v krajine kde sa narodili a museli odist len koli tomu aby uzivili rodinu...
Na druhej strane, keď tak uvažujem, asi by vo voľbách mali voliť len občania, čo tu platia dane.
Keďže politici žijú z peňazí daňových poplatníkov a vlastne celá ich práca je o tom "ako minúť peniaze daňových poplatníkov", podľa mňa voliť by mal len ten človek, ktorý platí dane.
Čiže nie tí, čo platia dane v zahraničí, a zároveň žiaden nezamestnaný či dôchodca (ktorí neplatia dane) by nemali mať volebné právo.
@tomas pretoze z nejakeho dovodu zo svojej krajiny odisiel... vo vacsine pripadov nebol spokojny a isiel skusit stastie a posnazit sa o lepsi zivot inde...
tiez by som to mal u prdele co sa s touto krajinou deje, keby tu nezijem...
@tomas Odporucam ti to ist vyskusat. Naberes obrovske skusenosti, zlepsis sa v jazyku a nejake kontakty co ziskas sa ti urcite budu v buducnosti hodit a ak sa pacit nebude, tak ist s5 sa da vdzy. @Forgottenone Ja zijem v UK uz 2 roky, ale fakt nemam u prdele co sa na slovensku deje. Kazda druha rodina ma problem prezit z dvoch vyplat a ak to bude pokracovat tak tam ostanu uz len dochodcovia a ludia, ktorych tam drzia urcite zavazky. Najradsej by som uz zajtra sadol do lietadla a prisiel spat, ale pre mladych ludi nieje slovensko ziadnou perspektivou do buducnosti...
@forgottenone aspon to vnutorne uspokojenie, ze som doma... a teraz mi ani nejde o ten moj hlas, ale o vsetkych ludi zijucich v zahranici, ktory by sa tiez chceli vratit, ale bouzial na to niesu podmienky...
A naco? Ved zijes tam, tak vol tam. Ja zijem tu a volit sa mi nechce. Kebyze mam moznost ist volit napr. do madarska, polska a ine tak si zaplatim cestu a idem.
@tunnel no lebo mi nieje jedno ako to dopadne, pretoze sa mam v plane vratit, ale ak to pojde smerom dole ako doteraz, tak to bude jednoducho nemozne, preto ma to vsetko sere...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ak sa vyvinie situácia na Slovensku napríklad v lepsiemu, ich sa to nebude týkať...
prečo by Slovák žijúci v zahraničí nemohol rozhodovať o svojej krajine (ak má stále občianstvo)?
Keďže politici žijú z peňazí daňových poplatníkov a vlastne celá ich práca je o tom "ako minúť peniaze daňových poplatníkov", podľa mňa voliť by mal len ten človek, ktorý platí dane.
Čiže nie tí, čo platia dane v zahraničí, a zároveň žiaden nezamestnaný či dôchodca (ktorí neplatia dane) by nemali mať volebné právo.
tiez by som to mal u prdele co sa s touto krajinou deje, keby tu nezijem...
@Forgottenone Ja zijem v UK uz 2 roky, ale fakt nemam u prdele co sa na slovensku deje. Kazda druha rodina ma problem prezit z dvoch vyplat a ak to bude pokracovat tak tam ostanu uz len dochodcovia a ludia, ktorych tam drzia urcite zavazky. Najradsej by som uz zajtra sadol do lietadla a prisiel spat, ale pre mladych ludi nieje slovensko ziadnou perspektivou do buducnosti...