Vrcholom dramatického umenia v ČSR bola tvorba Voskovca & Wericha. Postupne prešli od revuálneho typu divadla /West pocket revue, Smoking revue/, k klasickej dráme /..což takhle si zařádit/, cez romantické hry /Ostrov Dynamit, Sever proti jJihu, Golem, Ro
mám doma rôzne nahrávky na platniach, kotučákoch, kazetách a iných pochybných médiách... proste super, niektoré hlášky nemajú chybu. zrovna teraz si asi na žiadnu nespomeniem.
Pravdaže o ich tvorbe si sa veľmi učiť nemohla, pretože pre dnešnú literatúru pre svoj pohľad sú neprijateľní. Ubezpečujem Ťa, že patrili medzi najlepších, spýtaj sa svojho dedka, čo mu hovoria piesne Dávid a Goliáš a Ezop a brabenec
Odkaz pre Mezomusa
máš pravdu. Aj ja vlastním súborné nahrávky a skeče vydané vo vydavateľstve Supraphon. Avšak ak chodíš do knižnice, odporúčam Ti ich divadelné hry.Vyšli niekoľkozväzkové súborné diela...
Inak máš pravdu so svojim prostým pohľadom, doslova klaunovským zabavili množstvo divákov, ba dokonca priaznivo sa o nich vyjadril aj Charlie Chaplin...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
Pravdaže o ich tvorbe si sa veľmi učiť nemohla, pretože pre dnešnú literatúru pre svoj pohľad sú neprijateľní. Ubezpečujem Ťa, že patrili medzi najlepších, spýtaj sa svojho dedka, čo mu hovoria piesne Dávid a Goliáš a Ezop a brabenec
Odkaz pre Mezomusa
máš pravdu. Aj ja vlastním súborné nahrávky a skeče vydané vo vydavateľstve Supraphon. Avšak ak chodíš do knižnice, odporúčam Ti ich divadelné hry.Vyšli niekoľkozväzkové súborné diela...
Inak máš pravdu so svojim prostým pohľadom, doslova klaunovským zabavili množstvo divákov, ba dokonca priaznivo sa o nich vyjadril aj Charlie Chaplin...