koruny sú mi sympatickejšie a človek sa lepšie vedel orientovať v tých hodnotách, ale na druhú stranu euro je dosť praktické, netreba ho zamieňať pri cestovaní .. síce dosť pozdražovali veci, ale veď to by sa stalo, aj keby máme koruny, čiže keby sa vrátili do obehu, neviem, čomu by to pomohlo
áno, už len preto, že sme predovšetkým Slováci, až potom Európania..
na druhej strane, ďalšou zmenou meny by naša ekonomika utrpela, a pri súčasnom politickom zriadení si ani neviem predstaviť, ako by sa z toho spamätávala
Veľa míňam takto fakt to si človek povie "aaa šak len 2€" a predtým 50 korún mi bolo ľúto minúť naraz. Idem do mesta alebo čo, vezmem si 10-20€ a pohoda, predtým by som mala strach vôbec mať toľko pri sebe.
@mefistofel to hej nehovoriac ze ideš do klubu tak platiš vstup a klubove prirazky za alkohol
Preto taketo veci uz nenavševujem Ale aj tak clovek neušetri
samozrejme že SK, ešte by som zaviedol nech je východoslovenská koruna, stredoslovenská koruna, západoslovenska koruna, aby sa peniaze toćili. Vy idioti, ved ked bude spolocna mena a viac statov v nej, tym vacsia chudoba. Jak? tak ze sa peniaze netocia na slovensku, ale odchadzaju. celkovo europska unia je ZLO. Preco? Preco je to zle? Kto by vam v dnesnej dobe zadarmo daval tolko penazi? Kto? Urcite je za tym nieco.
ja by som nevedela už s nimi pracovať... prišlo by mi strašne veľa dať ja neviem 90 korún za čaj v čajovni, ale 3€ nie je také strašné, proste juž neviem rozmýšľať v korunách, možno by som sa to naučila, ale teraz keď už som si zvykla, tak by som to asi nemenila...
Nie. Keby Slovensko neprešlo vtedy na euro, tak by nás to úplne pochovalo. Koruna bola tak slabá, že ďalší rok by sme platili 2 slovenské koruny za 1 českú korunu. A ceny sa podla mňa nijako drasticky nezvýšili. Zvyšovanie cien je nevyhnutné a nezadržatelné v trhovom mechanizme a kapitalistickom štáte. Nemyslím si že je tomu na vine euro, Tu vo Velkej Británii sa ceny zvýšili ovela drastickejšie za posledné roky, ako na Slovensku, a pritom sa tu ani nezmenila mena. Tomu sa proste nedá zabrániť. Ceny niektorých vecí išli hore o 200%, 300% aj viac ... je kríza ...
No jasné že koruny..prepocitajte dsi to 45-50 centov stoji zmrzlina..volakedy stala 2 koruny niak tak a teraz..? 10€=300 korun..za 300 korun sme nakupili nakup pre celu rodinu...mama mi dala 10 korun ze si mam nieco kupit...a teraz ? Nekupila by som skoro za to nič.Myslim si že Euro oblbuje ludí a keď boli koruny viacej sa šetrilo..teraz si poviem za 30€ si kupim nejake tricko a nohavice vtedy to bolo 900 korun pričom si teraz poviem ze no to je dobrá cena 30€ ale keby boli tie koruny tak by som to nekupila..a preto aj vela míňame a neuvedomujeme si to (väčšina) ...mohla by som o tomto kecať aj celý deň ale myslim ze jasny nazor na euro mam..
pre boha euro bolo zavedene pred 5 rokmi, vsetci tu pisu ako si vtedy kupili hento toto alebo ked mali 100 korun tak ja nevem co, ked si vezmem ze vtedy sme mohli mat tak 13-15 rokov, sa chodilo na zmrzlinu, kofoly a nevem co, vtedy na to 50 korun stacilo uplne, dnes kebyze aj mena aj ceny su tie iste tak s 50tkou do mesta nejdete.
po druhe, nik nevie ake ceny by teraz boli kebyze sa na euro neprejde. velmi vela cien pojde hore kazdorocne, nezavisi od meny. ci jebne dakomu v Bruseli alebo v Blave, clovek na to doplati rovnako
samozrejme tiez je vela veci ktore euro dojebalo (ESM n shit) ale niektore argumenty nadomnou su proste na smiech
@jack3265 je to môj názor, nie obhajoba. Mne príde úbohé stále sa na euro sťažovať a dožadovať sa späť slovenskej koruny. U starších ľudí to chápem, a myslím, že za tých 5 rokov si ľudia už mohli zvyknúť.
SKK vklude nám to mohlo ostat nebyť krpateho cigana,a su štáty ktore uz rozmyslali vratit sa k starej mene...len to by bolo nakoniec velmiii nákladné. ja som za staru menu
Inak nechápem jednu vec. Všetci tvrdia, že ceny kvôli Euru rastu, a pritom Eurozóna má jednu z najmenších inflácií na svete, dokonca hrozí deflácia (=znižovanie cien)...
Určite keď bola slovenská koruna bola oveľa väčšia inflácia, než je teraz.
Na druhej strane, kedy ste platili korunami? pred 6 rokmi. Koľko ste mali vtedy rokov?
Ak mal niekto vtedy napr. 13 rokov a reálne si nič nekupoval, však rodičia všetko platili, tak je jasné, že 50 korún bolo mega celkom dosť peňazí (aj na týždeň života) teraz keď máš +6 rokov a napr. študuješ na výške alebo pracuješ, a všetko si platíš sám (alebo oveľa viac vecí) tak zrazu sú ti 2 eurá málo, aj keď tú kofolu, žuvačky a keksík za to kúpiš tak isto ako pred 6 rokmi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
50 korún a bol som šéf
na druhej strane, ďalšou zmenou meny by naša ekonomika utrpela, a pri súčasnom politickom zriadení si ani neviem predstaviť, ako by sa z toho spamätávala
mne v cr sa omnoho lepsie nakupuje v korunach, akp ked som na svk a platim eurami...
Preto taketo veci uz nenavševujem Ale aj tak clovek neušetri
samozrejme že SK, ešte by som zaviedol nech je východoslovenská koruna, stredoslovenská koruna, západoslovenska koruna, aby sa peniaze toćili. Vy idioti, ved ked bude spolocna mena a viac statov v nej, tym vacsia chudoba. Jak? tak ze sa peniaze netocia na slovensku, ale odchadzaju. celkovo europska unia je ZLO. Preco? Preco je to zle? Kto by vam v dnesnej dobe zadarmo daval tolko penazi? Kto? Urcite je za tym nieco.
problém vyriešený, mena s tým nič nemá.
po druhe, nik nevie ake ceny by teraz boli kebyze sa na euro neprejde. velmi vela cien pojde hore kazdorocne, nezavisi od meny. ci jebne dakomu v Bruseli alebo v Blave, clovek na to doplati rovnako
samozrejme tiez je vela veci ktore euro dojebalo (ESM n shit) ale niektore argumenty nadomnou su proste na smiech
Určite keď bola slovenská koruna bola oveľa väčšia inflácia, než je teraz.
Na druhej strane, kedy ste platili korunami? pred 6 rokmi. Koľko ste mali vtedy rokov?
Ak mal niekto vtedy napr. 13 rokov a reálne si nič nekupoval, však rodičia všetko platili, tak je jasné, že 50 korún bolo mega celkom dosť peňazí (aj na týždeň života) teraz keď máš +6 rokov a napr. študuješ na výške alebo pracuješ, a všetko si platíš sám (alebo oveľa viac vecí) tak zrazu sú ti 2 eurá málo, aj keď tú kofolu, žuvačky a keksík za to kúpiš tak isto ako pred 6 rokmi...