Dostavali ste niekedy od rodicov vreckove? Ak ano, aku sumu??
Ja osobne som nikdy nedostavala vreckove, bud som mala vlastne peniaze, ktore som dostala (napr. na narodky, meniny atd.) alebo som si jednoducho popytala od mami
vreckove som nikdy nedostavala...pred par rokmi som dostavala za kazdu 1ku v skole 100sk od fotra asi sa mu zdalo ako dobra motivacia pre mna aby som si zlepsila vtedy dost zle znamky teraz to mam tak ze si len vypytam peniaze ked nieco chcem kupit...vreckove je pre deti
neda sa povedať že dostavam vreckove. vreckove je vždy v rovnaky deň rovnaka suma. ja väčšinou dostanem na týždeň tak 100 sk ale ked tak nad tym uvažujem už asi 2 týždne mi dali maximálne 50 sk. takže o vreckovom sa nedá hovoriť. ak potrebujem tak mi daju
Ja tiež pravidelne vreckové nedostávam. Rodičia kupujú kredit na moje sprosté SMS a telefonáty a myslím si že je to dosť. Keď ničo potrebujem alebo idem s kamoškami von tak mi dajú peniaze.
No... áno... Ale iba chvíľu. Dávali mi 500 Sk / 16.6 EUR na mesiac, ale za to som si musela platiť cestovné (čo je v mojom prípade 360 Sk / 11.9 EUR) a k tomu ešte som si zvykla dobiť kredit... takže som vlastne bola mínusová...
od babky každý mesiac síce dostanem cca 300,- ale od našich peniaze dostávam priebežne, nie však ako vreckové. keď potrebujem, vypýtam si, dostanem ( s patričným frflaním, samozrejme )ale koniec koncov, aj keď nedostanem, stačí mi vytriasť vrecká a vždy čosi nahrabem ( hoci som zástancom peňaženiek, to je fakt, ale drobné vo vreckách vedia potešiť )
V podstate hej nejaku 100vku na tyzden za to ze som upratal atp. A sem tam mi prispeli ked som nieco potreboval alebo chcel. Dobra skola ako sa naucit setrit a hospodarit s peniazmi.
akurat od mamy za kazdu jednotku 5sk,tak ale ja sa dobre učím tak preto tak málo ..a od babky ked tam idem kazdy druhy tyzden da dakych 200asi..tak ale mam brigadu moc mi to vreckove nechyba
No za mladi som dostaval 1000 na mesiac, to bolo na strednej, z co som mal podstate len tak. Veci do skoly alebo tak mi vzdy dali extra a ja som doniesol blocik
Teraz uz nepamatam kedy som dostal len tak prachy, vacsinou mi tatko da pri nejakej prilezitosti ked ma dobru naladu litrik a idem spokojne prec, ale zarabam tak si vacsinou platim vse sam. Kupuju mi iba veci na oblecenie a stravu no. Ale zas mam nejake povinnosti doma tak sa to kompenzuje...
neda sa to nazvat vreckove.. ked nieco potrebujem (vacsinou co sa tyka skoly), tak mi daju + oblecenie a strava samozrejme. inak mam brigadu, takze je to ok celkom.
len obcas im rada pripominam, ze este by sa o mna mali starat a financovat (ked mi treba nove boty, bundu a tak .. je to ich napln prace !
+ ked maju dobru naladu a plnu penazenku tiez mi kvapne nieco len tak nezistne
ja mam 500sk mesacne posielam si na ucet, ale tak z toho miniem okolo 100 na noviny co kupujem domov ocinovi a dalsie na stravu a tak a nakoniec neostane nic a preto makam.
neviem ci to mam brat ako vreckovee,..kazdy mesiac odkedy cestujem dostavam tisicku..vraj si to mam uz sama podelit a ked mi zostane je jedno na co to minem..tak asi to je vreckovee..nwm
..ja dostavam kazdy tyzden 100,-ku...a na cestocne,mi davaju zvlast...a kredit,na telefon mi tez nybijaju..zvlast...kazdy mesiac..,zhruba..na to 250,-sk..a na take,veci do skoly a tak..na oblecenie..to mi tez davaju mimo toho..potom..zvlast..
Zopárkrát bol pokus ustanoviť u nás nejaké vreckové, ale vždy to do troch mesiacov padlo, takže u nás to tiež fungovalo skôr - potrebovala som, vypýtala som si, dostala som.
A odkedy som na výške, dostávam mesačne tisícku na účet, pričom si z toho musím platiť telefón, autobus (jedna cesta cca. 13Sk, počet ciest za mesiac je relatívny) prípadne stravu (na ktorú mi ale z času na čas prispejú stravnými lístkami) a iné veci podľa potreby. Veľa mi toho nezostáva, ale aspoň ma to núti naučiť sa šetriť
dostávala som 50, potom 60, potom 100 a teraz 200 na mesiac, mám to na súkromnú potrebu, čiže všetko čo potrebujem mi hradí mama. teraz si z toho platím kino, alebo ak chcem nejakú drobnosť, časopis, tyčinku, pistácie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
od babky každý mesiac síce dostanem cca 300,- ale od našich peniaze dostávam priebežne, nie však ako vreckové. keď potrebujem, vypýtam si, dostanem ( s patričným frflaním, samozrejme )ale koniec koncov, aj keď nedostanem, stačí mi vytriasť vrecká a vždy čosi nahrabem ( hoci som zástancom peňaženiek, to je fakt, ale drobné vo vreckách vedia potešiť )
Teraz uz nepamatam kedy som dostal len tak prachy, vacsinou mi tatko da pri nejakej prilezitosti ked ma dobru naladu litrik a idem spokojne prec, ale zarabam tak si vacsinou platim vse sam. Kupuju mi iba veci na oblecenie a stravu no. Ale zas mam nejake povinnosti doma tak sa to kompenzuje...
len obcas im rada pripominam, ze este by sa o mna mali starat a financovat (ked mi treba nove boty, bundu a tak .. je to ich napln prace !
+ ked maju dobru naladu a plnu penazenku tiez mi kvapne nieco len tak nezistne
a inak lutujem tych co nedostavaju.. necela by som..
A odkedy som na výške, dostávam mesačne tisícku na účet, pričom si z toho musím platiť telefón, autobus (jedna cesta cca. 13Sk, počet ciest za mesiac je relatívny) prípadne stravu (na ktorú mi ale z času na čas prispejú stravnými lístkami) a iné veci podľa potreby. Veľa mi toho nezostáva, ale aspoň ma to núti naučiť sa šetriť