áno, len ďalší zbytočný, nerozhodný stredoškolák si hľadá vysokú školu! (fuck hejters) Navštevujem Strednú Priemyselnú školu v TS odbor TIS (technické a informačné služby). Jediné, čo ma baví je informatika... K ostatným predmetom blízko nemám..
Bratku ak chceš ísť na výšku tak nad slovenskom zabudni to ti hovorím rovno. Tu sa na teba nič normálneho nenalepí.
Ak nevieš jazyk vycestuj na rok do cudziny, nauč sa ho (AJ,NJ) a upaľuj preč.
V dánsku je školstvo zdarma, dostaneš grant+ štipko. Bola by kokotina jak rampa začať na SR od prvého ročníka dnes. Nemá to uroveň
keby cele forum precitam tak 10 min vpici ale inak ak by som uz na strednej vedel programovat/robit weby jebal by som na VS a isel hladat robotuuuuuuuuuuuuuuuu ,lahko sa hovori ale
@Majky96 myslím, že zbytočne riešiš, akú VŠ si vybrať. Môj brácho je grafický dizajnér, robí aj web design a študoval informačné technológie...dôležité je, aby si sa zlepšoval v tom čo robíš a nájsť si niekoho, kto to už robí...kontakty, kontakty, kontakty...
Brácho ešte počas školy začal tak, že si spravil portofólio na » www.behance.net/,... tam sa zviditelnil a postupne sa mu ozývali ľudia a dizajnoval pre nich za celkom pekné sumy...
a dneska má vlastnú agentúru...
Si mladý, ešte máš veeeelmi dlhú cestu pred sebou...
nevýhodu máš iba v tom, že aby ťa niekto zamestnal, budeš musieť byť fakt dobrý...
akože, podla mna by si oto zvladol aj bez vysky, ale zaroven preo to neurobit ked mas prilezitost. ja byvam s vela ludmi z Fakulty informatiky Masarykovej univerzity, vsetko itckari a pochvaluju si, a hlavne tu kde mame intrak a oni fakultu, je vela velkych firiem, ktore stale hladaju takych ludi cize vacsina ztych typkov tam rovno maju aj brigady, oc je fajn lebo po vyske uz maju skusenosti a mozu tam rovno porkacovat
alebo mas este FEI STUBA,
tiez aplikovana ... ale tiez sa podobne ako na FIIT na prednaske z matiky rozplaces, (ale nieee, a matikarov mame tych istym samozrejme)
anyway, podla mna je to jednoduche (a to by si ako analytik mal vediet si zhodnotit)
zaujima ta IT do hlbky? zaujima ta background za tymi fancy things? (a to by si sa divil aky drastak background je za tym)
tak chod na VS a ber to hlbsie (IT VS ked je poriadne je dost intenzivna aj kodenim, aj teoriou okolo toho)
pokial ale chces robit zdizajnovane weby len, vobec ti VS netreba, pohodickovo si zacnes aj bez toho a ked budes pracovat, tak sa vypracujes,
(a @wewo na vysoku skolu ma, len je lenivy a cash ho rozmaznal, )
co sa tyka techu - neuc sa preco sa php robi toto hentak a tamto tak, ale skus hladat vo veciach patterny a suvislosti .. lebo co je tak v php, moze byt inak v C#, node.js ci ruby
@wewo ešte otázka, ja nemám problém začať aj v nejakej firme za minimálny príplatok, tiež som nad tým aj rozmýšľal... Však tam by som sa len veci naučil... Proste, mám založené nejaké projekty, ktorým sa venujem, vypomáham na jednom fóre, ale to len kvôli tomu, aby som sa "prinútil" niečo naučiť (niečo nové)...
Teraz tá otázka, ako nájdem nejakú takú firmu? Alebo, kde mám hľadať? Lebo, v tomto smere som tiež....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Budeme spolu cestovať aj vlakom
a pokiaľ nemáš certifikát z angličtiny, tak C1/2, aby si aj naozaj dokázal ako plynule rozprávaš, tak sa s tebou veľmi baviť nebudú - » www.britishcouncil.sk/skusky/cambridg...
Bratku ak chceš ísť na výšku tak nad slovenskom zabudni to ti hovorím rovno. Tu sa na teba nič normálneho nenalepí.
Ak nevieš jazyk vycestuj na rok do cudziny, nauč sa ho (AJ,NJ) a upaľuj preč.
V dánsku je školstvo zdarma, dostaneš grant+ štipko. Bola by kokotina jak rampa začať na SR od prvého ročníka dnes. Nemá to uroveň
Brácho ešte počas školy začal tak, že si spravil portofólio na » www.behance.net/,... tam sa zviditelnil a postupne sa mu ozývali ľudia a dizajnoval pre nich za celkom pekné sumy...
a dneska má vlastnú agentúru...
Si mladý, ešte máš veeeelmi dlhú cestu pred sebou...
nevýhodu máš iba v tom, že aby ťa niekto zamestnal, budeš musieť byť fakt dobrý...
držím palec
tiez aplikovana ... ale tiez sa podobne ako na FIIT na prednaske z matiky rozplaces, (ale nieee, a matikarov mame tych istym samozrejme)
anyway, podla mna je to jednoduche (a to by si ako analytik mal vediet si zhodnotit)
zaujima ta IT do hlbky? zaujima ta background za tymi fancy things? (a to by si sa divil aky drastak background je za tym)
tak chod na VS a ber to hlbsie (IT VS ked je poriadne je dost intenzivna aj kodenim, aj teoriou okolo toho)
pokial ale chces robit zdizajnovane weby len, vobec ti VS netreba, pohodickovo si zacnes aj bez toho a ked budes pracovat, tak sa vypracujes,
(a @wewo na vysoku skolu ma, len je lenivy a cash ho rozmaznal, )
co sa tyka techu - neuc sa preco sa php robi toto hentak a tamto tak, ale skus hladat vo veciach patterny a suvislosti .. lebo co je tak v php, moze byt inak v C#, node.js ci ruby
» www.destroyallsoftware.com/talks/wat...
Teraz tá otázka, ako nájdem nejakú takú firmu? Alebo, kde mám hľadať? Lebo, v tomto smere som tiež....