Ahoj takže idem do 4. ročníka na gympli. Rozhodujem sa medzi odbormi: UCM - biotechnologie a aplikovaná biológia, psychológia, ale tú neviem kde je najlepšia,áno viem že pri psycho možno nebude uplatnenie ale to je nič.Je tu nejaký študent týchto odborov?
Pri biotechnologiach a aplikovanej bio na UCM ma najviac zaujíma aká ťažká je matika a či je to odbor čo sa zíde z pohľadu študenta a pri psychológií, čo vám poradili kde ju najlepšie študovať
@marten matika na ucm (konkr.aplikovana biologia) sa da..ale zavisi od toho,ake mas matematicke schopnosti, napr.ja som to pravdupovediac cely semester (mas to len zimny semester) flakala a dala som skusku na 1x, zase ini sa to drvili dlho a aj tak robili na neviemkolkykrat. Ale nie je to nic strasne,ked si nad tym sadnes,isto pohoda.
Ale osobne si myslim,ze take biotechnologie maju lepsie uplatnenie ako aplik.biologia.
A ked uz psychologia,tak to fakt niekde na lepsiu skolu, pr.Brno, ale k tomu treba mat nejaky vztah, musi ta to zaujimat..
Ak chceš na psychológiu do Česka tak buď pripravená na to, že sa tam na prvý krát dostať ani nemusíš, takže si daj určite nejakú poistku, ak sa nebudeš vzorne pripravovať na prijímačky, tak ich nemusíš spraviť ani na BA, nechcem ťa strašiť, ale už bolo toľko frajerov, čo sa nenaučili teóriu a nedostali sa ani na BA lebo keďže nemali ani všeobecný prehľad, tak im to body nenaškrabalo. Ak ťa psychológia baví a si presvedčená o tom, že to chcem robiť, tak kašli na tie keci že sa neuplatníš... uplatniť sa môžeš, je veľa príležitostí ale musí sa ti chcieť na sebe pracovať A zisti si o prijímačkach. Tu na SR je dobrá psycho na UK BA, TRUNI a možno ešte v Košiciach na východe ale tým som si neni ista... Nitra, UCM a Ružomberok majú problémy s akreditáciami a kadečím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ale osobne si myslim,ze take biotechnologie maju lepsie uplatnenie ako aplik.biologia.
A ked uz psychologia,tak to fakt niekde na lepsiu skolu, pr.Brno, ale k tomu treba mat nejaky vztah, musi ta to zaujimat..