Ahojte. Chcela by som sa vás spýtať na názor na VŠ. Robila som prijímačky na 3 školy. FM UK v BA, EU FPM v BA a v Trnave na UCM na marketingovú komunikáciu. EU FPM som vylúčila, avšak neviem sa rozhodnúť kam ísť. Niečo čo by mi pomohlo? Ktorá je lepšia?
@doyouhearme dobre teda .. mám celkom dilemu lebo UCM bola moja prioritná škola, ale teraz to mám nejak na tej istej úrovni s UK, čo sa teda týka toho, že kde by som šla.. každopádne ďakujem za názor, určite beriem na vedomie
@danieldevil konkrétne presne tam som prijatá ja som o tej škole veľa nepočula akože od ľudí, vôbec nič zlé.. bola som tam na DOD, veľmi sa mi tam páčilo, a páči sa mi aj to, že ako škola majú vlastné rádio, telku, noviny, všetko.. takže realizovať sa tam dá si myslím.. ale zas aj UK je dobrá škola..
Presne, realizovať sa tam vieš niekoľkými možnosťami, vieš tam získať veľa kontaktov, čo sa týka predmetov, učia sa tam aj somariny, ktoré nikdy nevyužiješ a chýbali mi tam nejaké predmety, ale najmä z voliteľných sa dajú vybrať zaujímavé. Popri škole, najmä vo vyšších ročníkoch máš čas aj stážovať/pracovať, čiže získavať prax, čo nie všetky školy ponúkajú toľko voľna. Ale škola sama o sebe ti toho veľa nedá, čo skoro žiadna, ale vieš si odtiaľ zobrať to potrebné.
@danieldevil toto fórum mi veľmi nepomáha pri výbere .. Tak ono somariny, ktoré nevyužiješ sa učia asi na každej škole. Neviem ako je to s možnosťami na UK, ale práve toto sa mi na UCMke páčilo.. No ja neviem.
ľutujem, že som nešiel stážovať už v prvom ročníku, ale až v treťom...potom by som mohol skôr odísť a nezabil by som tam 5 rokov, ale možno len také 2 či 3 Titul v práci nepotrebujem a mohol som byť o 2-3 roky skúsenejší.
s UCM som mal tu česť... strasne slabucka skola, preto som odtial radsej odisiel. Je sice pravda, ze masmedialka patrila na skole k tomu lepsiemu, ale tiez je to slabota. Na FMK studuje moj znamy a on sa za cely ten cas ani neucil a veselo prechadza z rocnika do rocnika. Takze ak chces 5rokov chlastat a bavit sa, je to skola pre teba. Ak sa chces nieco fakt naucit, radsej nestudovat na Slovensku. Co sa tyka toho ich radia a novin... 99,9% studentov tej skoly vobec netusi, ze fmk prevadzkuje nejake radio a tie noviny, ktore vydavaju v smiesnom naklade nikto necita ani len z nudy.
co sa tyka UK, tak o tom bol pekny clanok na blogu SME... mozno snad este vacsia bieda nez UCM.
@nicolhal pretože to rádio je, myslím, iba internetové a okrem fakt malého počtu ľudí, ho takmer nik nepočúva, takže vysielajú maximálne tak pre seba podobne ako tisíce ďalších amatérskych rádiostaníc. a ten časopis je k dostaniu vo vstupnej hale UCM (bývalého hotela). Neviem či dokonca za to nepýtajú aj nejaké prachy
@obrvonjottr no dobre ale tak to je v podstate jedno či to rádio niekto počúva.. Ono mne ide o to že sa tam dá realizovať nejak, prax aspoň cca ako to vyzera
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
co sa tyka UK, tak o tom bol pekny clanok na blogu SME... mozno snad este vacsia bieda nez UCM.