Ak sa niekomu nepozdáva, že v zozname možností je napr. molekula THC, tak vedzte, že aj THC sa dá vyrobiť synteticky, MKAY? A to, že pervitín is the worst, vie každý, preto nie je spomenutý v možnostiach, MKAY?
Tento rok zomrel vynálezca extázy a mnohých iných syntetických drog. Sranda je že väčšinu z nich skúšal na sebe.A asi v tom bol dobrý keď sa dožil 88 rokov
ako moze niekto hlasovat inak, ked si dovolim tvrdit, ze 99% birdzu mescaline neskusilo, ani neskusi, ani nebude mat prilezitost skusit. to je ako pytat sa,ze co sa vam lepsie soferuje, Concord alebo JumboJet
@n0win0u@19 Ako je mi dosť jasné, že to, čo píšeš ohľadom napr. meskalínu, je pravda; ale aj to, že je zlý, aj keď ho nevyskúšali, je pravda, m'kay?
No a tak či onak, som proste zvedavý, ktorá z týchto zlých drôg, ktorú nikdy nikto nevyskúšal ani nevyskúša, je vnímaná ako najhoršia. (Akože okej, som retardo a nemusel som sem dať posledné dve možnosti, ale okej.)
A ak zistím, že žiadna z týchto zlých drog nie je vnímaná ako najhoršia, tak aj tak odídem zo zistením, čo nie je vždy zlé.
@amikadze LSD a 2CB okrem toho, že sú zlé, vôbec nie sú také isté A kokaín sa síce dá syntetizovať, ale je to náročné, preto sa skôr získava z extraktov listov koky, čiže je v podstate prírodný a je teda nice, MKAY?
@damaris veď som ani nepísala, že sú také isté, len že sú skoro také isté a uvoľnili by miesto podstatnejším veciam
ale prehliadla som tú syntetickosť, moja chyba
@ps102 Alexander Shulgin sa volal. A okrem toho, že bol zlý a že kvôli nemu dnes behá dofetovaná mládež po vonku, tak bol aj zobrazený v jednom diele American Dad.
@thebad ako precitat si o skodlivych ucinkoch mozem ale kludne z netu a naforach, nepotrebujem na to nazor ludi, kt. to nemali sancu ani skusit. tolko k tym lietadlam.
@damaris to je pravda, ak ti nevadi pracovat so skreslenymi informaciami a statistikami, tak why not
@n0win0u Ja len, že som mal pocit, že ti nebolo jasné, čo vlastne skúma.
Podľa mňa by tie výsledky boli použiteľné nebyť posledných dvoch možností, keďže poznať názor väčšiny nikdy nieje na škodu. A keď ešte náhodou zistíš, že je názor väčšiny rôzny od objektívnej pravdy.... No, to sa ale dostávam dosť mimo tému.
@thebad hej mimo ineho, je ta anketa postavena proste na akekolvek ucely okrem toho, ze si to pozries a povies si OK, na nic.
to bolo to, co som tym chcel povedat (along s tym, ze pre mna by proste ta anketa nebola dobra, resp. output z nej, ani keby tam tie posledne 2 neboli). ale podme sa netocit v tom istom, point taken. zapisane. schvalene. opeciatkovane
@n0win0u Tak okej, že pre teba by táto anketa nebola dobrá ani tak ani onak, ešteže si mi dal na vedomie a rozobral to asi v piatich podstatných komentároch, vďaka
@barky Isteže, @1 a @28 si odporujú. V čom, to vie len Bárky, ale m'kay.
Krokodíl tu niekomu možno chýba, ale jednak som ju nepoznal (alebo nespomenul si) a dvak, aj ak by som ju bol býval poznal (alebo spomenul si), považoval by som za samozrejmé, že droga, ktorá je v podstate veľmi toxické narkotikum a ktorej rekreačné užívanie spôsobuje dosť závažné zdravotné komplikácie, bude asi vnímaná asi podobne ako pervitín.
No a hej, nechcem byť obviňovaný z toho, že sa venujem len jednej veci, tak sa venujem viacerým
@barky Nuž, asi som príliš prefetovaný na to, aby som zistil, v čom si tie dve vety, ktoré obe obsahujú v podstate len nejaké pravdivé tvrdenie, odporujú.
@damaris podla tvojho tvrdenia preco kokain na zozname nieje by tam nemalo byt ani to thc. Ako tvrdis da sa vyrobit ale tazko a lahsie sa zisko prirodne to iste plati aj o tom . O jednom tvrdis ze preto si to na zoznam dal a pri druhom to aj tak vylucis. Vidis derivovat mozno vies a aj tak hovno z toho
@hotaru Gukol mi neudrel na žiadnu strunu, ani citlivú ani necitlivú; ale okrem toho, že do mňa proste udrel, tak mi udrelo do očí aj tamto jeho konkrétne vystupovanie, ktoré medzi inými obsahuje:
– Používanie pojmu "svinstvo" v hanlivom zmysle slova, pričom bežne má potrebu poukazovať na práva zvierat, medzi ktoré patria aj svine
– Osočovanie užívateľov určitých skupín spoločensky netolerovaných drog, pričom, pokiaľ dobre viem, sám sa prezentuje ako užívateľ alebo sympatizant určitých skupín spoločensky netolerovaných drog. To, či sú drogy syntetické alebo nesyntetické, mi príde ako dosť nepodstatné kritérium, na základe ktorého by mohol opodstatnene na niekoho kydať. (To, či človek užíva drogy, mi vo všeobecnosti príde ako dosť neopodstatnená legitimizácia kydania.)
Ak by tamten výkrik do tmy napísal ktokoľvek, len nie niekto, kto sa akože zaujíma o práva zvierat a kto sa prezentuje tak, že mu až tak nevadia určité drogy (a kto by ma nezablokoval); tak by som nemal až tak nutkanie zaujímať sa o to, o čo sa zaujímam v tejto ankete.
@barky Ono, každá aktívna látka každej rastlinnej drogy sa dá syntetizovať, pretože sú to v podstate len nejaké molekuly a asi takmer všetky molekuly sa dajú syntetizovať.
Je pravda, že jednu drogu, ktorá sa dá vyrýbať synteticky, ale zväčša sa získava z rastlinnej formy; som v ankete spomenul a že inú drogu, ktorá sa taktiež dá vyrábať synteticky, ale získava sa zväčša z rastlinnej formy, som v ankete nespomenul; no anketou som nemal v úmysle vymenovať všetky drogy, ktoré sa dajú vyrábať synteticky, ale zväčša sa získavajú z rastlín, ale len tie, ktorých vnímanie zlosti ma zaujímalo, takže stále nevidím, v čom si tie dva komentáre akože odporujú.
To, že v tomto prípade ma vnímanie zlosti THC zaujímalo a vnímanie zlosti kokaínu nezaujímalo, je možné, ale nič samo sebe odporujúce.
@n0win0u Vďaka za radu, niekedy sa naň snáď vyseriem, no ešte stále mi poskytuje zdroj $ a zdroj zábavy a zdroj ponaučení, tak mu ešte nechám šancu, kým ma obohacuje.
@n0win0u Good point, veď si aj balím batôžok a mám to namierené inam a dúfam, že ma tam protidiskutujúci budú zhadzovať dôstojne a férovo a nezablokujú ma, keď vyjadrím záujem o konfrontáciu
@lenkaska1 Niekto, kto nie je ja, má skúsenosť, že na kvalitnom heroíne sa dá fungovať aj desaťročia (samozrejme, keď ho dávkuje s mierou, odhadom tak raz za tri dni najčastejšie) a keď má človek všetkých päť pokope, nepôsobí naňho závislejšie ako taký rožok. Pervitín sám o sebe je dosť toxický, to áno, no gró jeho negatívnych side effectov podľa mňa spočíva v tom, že pravidelný užívateľ akosi nemá potrebu spať, kvôli čomu sa mu mozog nemá kedy detoxikovať (mozog sa detoxikuje iba počas spánku) a teda takto nepriamo spôsobuje dosť ťažkú toxikáciu. Ale s dlhodobím užívaním pervitínu nemá skúsenosti ani niekto, kto nie je ja, takže neviem, sú to len moje teórie
@damaris lebo ked sa tusim v 70. rokoch skumal vplyv LSD na cloveka, tak okrem toho ze je to skodliva droga pre existenciu vladnych parazitov, je vcelku neskodna pre vsetkych ostatnych. Ak teda nie si uplne psychicky labilny, ale to by ta polozilo aj THC.
@tommyhot Tak s tým samozrejme súhlasím a niekto, kto nie je ja, ho užíva s obľubou a najčastejšie zo spomenutých látok; no aj tak ma zaujímalo, ako ho vníma bežný človek a aj tak ma nejaký pán Birdzu sústavne oslovuje slovom feťák
Inak LSD sa na akademickej pôde začína skúmať aj v týchto dňoch, niektoré vlády udelili licenciu niektorým výskumníkom na veľmi smiešne malý počet dávok (okolo 1000).
Najhorší je čierny heroin. Je to vlastne syntetický heroin niekoľkonásobne silnejší a lacnejší. A syntetická gandža to sú také bylinky chemicky upravené. Stav je dosť podobný ibaže silnejší a kratší. Taký náraz. @damaris nezaoberaj sa barkym, to je šašo ... A krokodíl nieje na trhu oficiálne Vyrobili ho ako veľmi lacnú náhradu heroinu v rusku. Asi skúsení variči, čo chceli narýchlo zarobiť ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
Nezhadzuj sa. Nesvedci ti to.
tiez sa vobec nechytam, na taketo postihnute vyjadrovanie som asi uz moc stary
ale neviem, celkovo celkom silno začínam pochybovať o tomto chlapcovi poslednou dobou...
A fakt ma docela dosť zaujíma, ktorá z týchto drog je vnímaná ako najviac najhoršia.
Chcem povedať, že vedieť sa dá aj bez skúsenia, o to viac, že sa pýta na ich škodlivé účinky a nie účinky ako také.
co je zas mkay??
a zle urobene chemikalie su zle, dobre urobene biele tak neskodi
No a tak či onak, som proste zvedavý, ktorá z týchto zlých drôg, ktorú nikdy nikto nevyskúšal ani nevyskúša, je vnímaná ako najhoršia. (Akože okej, som retardo a nemusel som sem dať posledné dve možnosti, ale okej.)
A ak zistím, že žiadna z týchto zlých drog nie je vnímaná ako najhoršia, tak aj tak odídem zo zistením, čo nie je vždy zlé.
ale prehliadla som tú syntetickosť, moja chyba
(Lepší oný som nenašiel.)
@damaris to je pravda, ak ti nevadi pracovat so skreslenymi informaciami a statistikami, tak why not
a to pritom u nas sa droguje o sto sest
neviem prečo niekto dobrovolne berie jedy do svojho tela
Podľa mňa by tie výsledky boli použiteľné nebyť posledných dvoch možností, keďže poznať názor väčšiny nikdy nieje na škodu. A keď ešte náhodou zistíš, že je názor väčšiny rôzny od objektívnej pravdy.... No, to sa ale dostávam dosť mimo tému.
to bolo to, co som tym chcel povedat (along s tym, ze pre mna by proste ta anketa nebola dobra, resp. output z nej, ani keby tam tie posledne 2 neboli). ale podme sa netocit v tom istom, point taken. zapisane. schvalene. opeciatkovane
dobre, ale nepoznam z toho skoro nic, takze heroin; ak sa rata aj polosynteticka
@1 a @28 si odporujú
chyba ti tu napr krokodil . Uz nikoho nezaujimaju tie tvoje mrchozrutske kokotiny tak nevies ako zaujat ?
Krokodíl tu niekomu možno chýba, ale jednak som ju nepoznal (alebo nespomenul si) a dvak, aj ak by som ju bol býval poznal (alebo spomenul si), považoval by som za samozrejmé, že droga, ktorá je v podstate veľmi toxické narkotikum a ktorej rekreačné užívanie spôsobuje dosť závažné zdravotné komplikácie, bude asi vnímaná asi podobne ako pervitín.
No a hej, nechcem byť obviňovaný z toho, že sa venujem len jednej veci, tak sa venujem viacerým
THC sa dá vyrobiť synteticky
A kokaín sa síce dá syntetizovať, ale je to náročné, preto sa skôr získava z extraktov listov koky, čiže je v podstate prírodn
Tak sa radšej nevenuj
– Používanie pojmu "svinstvo" v hanlivom zmysle slova, pričom bežne má potrebu poukazovať na práva zvierat, medzi ktoré patria aj svine
– Osočovanie užívateľov určitých skupín spoločensky netolerovaných drog, pričom, pokiaľ dobre viem, sám sa prezentuje ako užívateľ alebo sympatizant určitých skupín spoločensky netolerovaných drog. To, či sú drogy syntetické alebo nesyntetické, mi príde ako dosť nepodstatné kritérium, na základe ktorého by mohol opodstatnene na niekoho kydať. (To, či človek užíva drogy, mi vo všeobecnosti príde ako dosť neopodstatnená legitimizácia kydania.)
Ak by tamten výkrik do tmy napísal ktokoľvek, len nie niekto, kto sa akože zaujíma o práva zvierat a kto sa prezentuje tak, že mu až tak nevadia určité drogy (a kto by ma nezablokoval); tak by som nemal až tak nutkanie zaujímať sa o to, o čo sa zaujímam v tejto ankete.
Je pravda, že jednu drogu, ktorá sa dá vyrýbať synteticky, ale zväčša sa získava z rastlinnej formy; som v ankete spomenul a že inú drogu, ktorá sa taktiež dá vyrábať synteticky, ale získava sa zväčša z rastlinnej formy, som v ankete nespomenul; no anketou som nemal v úmysle vymenovať všetky drogy, ktoré sa dajú vyrábať synteticky, ale zväčša sa získavajú z rastlín, ale len tie, ktorých vnímanie zlosti ma zaujímalo, takže stále nevidím, v čom si tie dva komentáre akože odporujú.
To, že v tomto prípade ma vnímanie zlosti THC zaujímalo a vnímanie zlosti kokaínu nezaujímalo, je možné, ale nič samo sebe odporujúce.
@lenkaska1 Niekto, kto nie je ja, má skúsenosť, že na kvalitnom heroíne sa dá fungovať aj desaťročia (samozrejme, keď ho dávkuje s mierou, odhadom tak raz za tri dni najčastejšie) a keď má človek všetkých päť pokope, nepôsobí naňho závislejšie ako taký rožok. Pervitín sám o sebe je dosť toxický, to áno, no gró jeho negatívnych side effectov podľa mňa spočíva v tom, že pravidelný užívateľ akosi nemá potrebu spať, kvôli čomu sa mu mozog nemá kedy detoxikovať (mozog sa detoxikuje iba počas spánku) a teda takto nepriamo spôsobuje dosť ťažkú toxikáciu. Ale s dlhodobím užívaním pervitínu nemá skúsenosti ani niekto, kto nie je ja, takže neviem, sú to len moje teórie
Prečo by tu podľa teba nemalo byť LSD?
Inak LSD sa na akademickej pôde začína skúmať aj v týchto dňoch, niektoré vlády udelili licenciu niektorým výskumníkom na veľmi smiešne malý počet dávok (okolo 1000).